Connect with us

Dâmboviţa

Liderul PSD Dâmbovița încă îi așteaptă pe liberali la colaborare pentru binele județului

Publicat

pe

Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița, și-a exprimat disponibilitatea de a colabora pentru dezvoltarea socio-economic a județului cu parlamentarii liberali încă dinainte de formarea coaliției PSD-PNL-UDMR, lucru care nu s-a întâmplat. De altfel, în Dâmbovița, din partea PNL, ca reprezentare, au mai rămas doar liderul filialei – senatorul Virgil Guran și deputatul Liviu Balint, descălecat de prin Salaj pe principiul calculului politic, nu că ar avea ceva comun cu acest județ. Deputatul Gabriel Plăiașu a trecut de partea lui Ludovic Orban.

Chiar și așa, liderul social-democraților dâmbovițeni a spus că încă îi așteptă pe liberali să iasă în față, la vedere, și să sprijine coaliția, pachetul de măsuri de protecție socială elaborate și impuse de explozia prețurilor generată de scumpirile la energia electrică și la gaze naturale, la care se adaugă criza produsă de războiul din Ucraina. Chiar și premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, le-a cerut, în ultima sa apariție, parlamentarilor partidului mai multă implicare în teritoriu alături de celălalt partener de coaliție, PSD. Din păcate, în Dâmbovița, mișcarea este slăbuță pe acest plan, fapt reclamat, pe bună dreptate, și de liderul social-democrat, Corneliu Ștefan.

„În calitatea mea de președinte al Consiliului Județean, de lider al PSD Dâmbovița, aștept ca cei din PNL să devină mai activi în această alianță. Este datoria noastră, a tuturor, dacă suntem în coaliție la nivel central, să fim la fel și la nivel local pentru obiectivele comune de a dezvolta comunitățile. Din păcate, am avut cu reprezentanții PNL o singură întâlnire desfășurată acum două luni. Am așteptat să treacă ziua de 10 aprilie, atunci când au avut alegeri la nivel național. Sper să colaborăm pentru binele județului Dâmbovița”, a precizat Corneliu Ștefan.

Președintele CJ Dâmbovița a mai precizat că, în calitatea sa de șef al administrației județene, nu a făcut diferențe politice între primari, indiferent că au fost de la PNL, PSD sau PRO România.

„Nu am împărțit județul în galbeni și roșii, așa cum au procedat alții. Niciun primar din Dâmbovița nu se poate plânge că a fost văduvit de vreun proiect obținut prin fonduri guvernamentale, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală sau pe fonduri europene. Absolut toți edilii care au depus proiecte au primit finanțare și au fost sprijiniți în toate demersurile pe care le-au făcut”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Autoturism, răsturnat la Mija. Un copil a fost transportat la spital

Publicat

pe

Un copil de 7 ani a fost rănit în urma unui accident de circulație petrecut pe DN72, Târgoviște-Ploiești, în zona localității Mija, comuna IL Caragiale.

Din primele cercetări, se pare că un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-o râpă.

Micuțul a fost transportat la spital pentru efectuarea unor investigații suplimentare. De asemenea, au fost răniți și doi adulți.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT