Connect with us

ACTUALITATE

Vizită de lucru pe șantierul de restaurare de la Curtea Domnească din Târgoviște

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, însoțit de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, a vizitat, astăzi – 19 aprilie 2022, Complexul Național Muzeal Curtea Domnească  din Târgoviște, unde se desfășoară un amplu proiect de restaurare.

Cu acest prilej a fost evaluat stadiul lucrărilor de la Biserica Mare Domnească, unde se realizează restaurarea picturii din pridvor și a catapetesmei. Pictura interioară, de o deosebită valoare patrimonială, va fi restaurată în cadrul unui proiect ulterior.

S-a mers apoi la Paraclisul Domnesc, de lângă Turnul Chindiei, ce a fost recent consolidat, unde au fost restaurate vestigiile zidurilor și pavimentul, și la Biserica Sf. Vineri, unde s-a refăcut învelitoarea și pavimentul și a fost reconstruită turla. Restaurarea picturii interioare urmează să se realizeze în cadrul unui proiect derulat de Consiliul Județean Dâmbovița.

Proiectul, ce vizează punerea în valoare a Complexului Muzeal, este implementat de Consiliul Județean Dâmbovița cu fonduri europene obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Investiția va avea ca rezultantă valorificarea durabilă a patru obiective istorice: ruinele Bisericii Paraclis, Turnul Chindiei, Biserica Domnească Mică „Sf. Vineri” și Biserica Domnească „Adormirea Maicii Domnului” aflate în cadrul Complexului Muzeal.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT