Connect with us

ACTUALITATE

Vizită de lucru pe șantierul de restaurare de la Curtea Domnească din Târgoviște

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, însoțit de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, a vizitat, astăzi – 19 aprilie 2022, Complexul Național Muzeal Curtea Domnească  din Târgoviște, unde se desfășoară un amplu proiect de restaurare.

Cu acest prilej a fost evaluat stadiul lucrărilor de la Biserica Mare Domnească, unde se realizează restaurarea picturii din pridvor și a catapetesmei. Pictura interioară, de o deosebită valoare patrimonială, va fi restaurată în cadrul unui proiect ulterior.

S-a mers apoi la Paraclisul Domnesc, de lângă Turnul Chindiei, ce a fost recent consolidat, unde au fost restaurate vestigiile zidurilor și pavimentul, și la Biserica Sf. Vineri, unde s-a refăcut învelitoarea și pavimentul și a fost reconstruită turla. Restaurarea picturii interioare urmează să se realizeze în cadrul unui proiect derulat de Consiliul Județean Dâmbovița.

Proiectul, ce vizează punerea în valoare a Complexului Muzeal, este implementat de Consiliul Județean Dâmbovița cu fonduri europene obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Investiția va avea ca rezultantă valorificarea durabilă a patru obiective istorice: ruinele Bisericii Paraclis, Turnul Chindiei, Biserica Domnească Mică „Sf. Vineri” și Biserica Domnească „Adormirea Maicii Domnului” aflate în cadrul Complexului Muzeal.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

 

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite