Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Autobuze și microbuze electrice pentru zona periurbană a municipiului Târgoviște

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Imediat ce va fi publicat ghidul de finanțare, cel mai probabil în jurul datei de 10 mai 2022, Primăria Târgoviște și alte 9 administrații publice locale din jurul municipiului reședință al județului Dâmbovița, reunite în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Civitas, vor depune un proiect care vizează obținerea de fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea transportului public de persoane.

A precizat edilul Daniel Cristian Stan că vor fi achiziționate 19 autobuze și 10 microbuze electrice. De asemenea, în cadrul acestei investiții, care se ridică la aproximativ 90 de milioane de lei, vor fi construite și 39 de stații de încărcare.

„Vrem să avem mijloace de transport moderne, ecologice, și în zona periurbană a municipiului Târgoviște, urmând ca, ulterior, să intre și alte localități”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

Cele 10 localități care formează ADI Civitas Târgoviște sunt: Aninoasa, Doicești, Șotânga, Mănești, Dragomirești, Lucieni, Ulmi, Comișani, Răzvad și Târgoviște.

Reamintim faptul că transportul public local de persoane în municipiul Târgoviște este modernizat tot cu fonduri europene nerambursabile. Deja au fost achiziționate 40 de autobuze Mercedes Benz Citaro Hybrid, se construiește o autogară europeană, în zona Complexului de Natație, și trei stații de capăt – la Natație, Oțelărie și în Micro VI, se vor moderniza stațiile de traseu, sunt reabilitare mai multe coridoare de transport – strada Gării, Bulevardele Regele Carol și Mircea cel Bătrân și strada Lt. Stancu Ion – și va fi implementat un sistem electronic de management al traficului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni începe plata restanțelor către asistenții persoanelor cu handicap

Publicat

pe

De

Primăria municipiului Moreni va începe, zilele acestea, să achite plățile restante către asistenții persoanelor cu handicap grav, precum și indemnizațiile lunare restante.

„Având în vedere adresa Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița înregistrată sub nr. 16275/06.12.2023, în această după-amiază Consiliul Local al municipiului Moreni, convocat în ședință extraordinară de îndată, a aprobat cu unanimitate de voturi rectificarea bugetară pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare restante. Astfel, în zilele următoare, se va proceda la plata drepturilor legale restante pentru aceste persoane”, este anunțul transmis de municipalitatea morenară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a obținut fonduri să modernizeze 69 de străzi. Vezi lista!

Publicat

pe

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat, săptămâna aceasta, la Ministerul Dezvoltării, două contracte de finanțare care vizează reabilitarea și modernizarea a 69 de drumuri de interes local, cu fonduri obținute prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. De precizat că proiectele tehnice sunt deja realizate, astfel că procedura de licitație pentru desemnarea constructorului va demara în scurt timp.

„Prioritizarea lucrărilor se va face în funcție de gradul de realizare al infrastructurii de apă-canal, încercând să ne sincronizăm cu lucrările ce se vor realiza pe POIM, în așa fel încât să nu fim nevoiți să intervenim pe respectivele străzi după terminarea lucrărilor de modernizare.

Primul proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 24 de drumuri de interes local, ce au o lungime de 8,122 km, iar valoarea totală a investiției este de 14.899.357,40 lei.

Al doilea proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 45 de drumuri de interes local, cu o lungime de 8,279 km, iar valoarea totală a investiției este de 15.930.544,76 lei.

Cele 69 de drumuri sunt amplasate pe întreg teritoriul orașului, iar prin modernizarea lor vom rezolva, într-o mare proporție, problema infrastructurii rutiere din orașul nostru”, a precizat primarul Constantin Ana.

Lista străzilor care sunt incluse în cele două proiecte:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite