Connect with us

ACTUALITATE

„Calea luminii”, mesaj de încredere și speranță transmis de la Târgoviște

Publicat

pe

„Calea luminii”, un eveniment care se întâmplă la Târgoviște, de 23 de ani, în Joia Mare a Paștelui, la inițiativa cunoscutului artist plastic și profesor de pictură Mihai Șerbănescu, este motivul pentru care, an de an, se vorbește cu admirație despre municipiul reședință al județului Dâmbovița. Primind ulterior susținerea Primăriei și a Arhiepiscopiei Târgoviștei, „Calea luminii” s-a dezvoltat de-a lungul timpului, atrăgând participanți din județele vecine și din Capitală, inclusiv importanți oameni de cultură.

Cu modestia care îl caracterizează, profesorul Mihai Șerbănescu a mărturisit, astăzi – 20 aprilie 2022, în cadrul unei conferințe de presă, că, de fapt, este vorba despre un eveniment realizat de târgovișteni, cărora le mulțumește pentru acest „gest înălțător” pe care îl fac.

„Poate nu întâmplător la Târgoviște, au fost peste 40 de voievozi. Poate nu întâmplător la Târgoviște, la Mănăstirea Dealu, se află capul lui Mihai Viteazul. Poate nu întâmplător prima carte a fost tipărită la Târgoviște, la Mănăstirea Dealu. Poate nu întâmplător la Târgoviște s-au născut atâția scriitori. Poate nu întâmplător la Târgoviște are loc <Calea luminii>. Cine iubește lumina, lumină va fi”, este mesajul transmis de profesorul Mihai Șerbănescu.

Preotul Ionuț Ghibanu, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, a punctat faptul că participarea la evenimentul „Calea luminii” este o mărturie a pregătirii noastre pentru întâmpinarea Învierii Domnului.

„Prin lumânările aprinse, vom arăta că înțelegem sensul luminii, raportat la Mântuitorul Nostru Iisus Hristos, care spunea: <Eu sunt lumina lumii. Cel ce mă urmează pe Mine, nu va umbla în întuneric, vi va avea lumina vieții>. Înconjurați de lumină, sunt sigur că ne vom gândi la cei care au trecut la cele veșnice, dar și la vecinii noștri care așteaptă un mesaj de pace”.

„Calea luminii” începe, joi – 21 aprilie 2022, la ora 18:00, cu Denia celor 12 Evanghelii. La ora 20:00, mitropolitul Nifon va rosti un cuvânt de binecuvântare în fața Catedralei Mitropolitane, apoi se va porni pe „Calea luminii”, anul acesta doar până în Piața Mihai Viteazul, având în vedere că pe Bulevardul Regele Carol se execută lucrări de reabilitare.

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a spus că, dincolo de semnificația spirituală, acest eveniment unic la nivel național reprezintă un prilej de reuniune pentru localnici și un reper care atrage la Târgoviște participanți din multe zone ale țării.

„Transmitem, prin <Calea luminii>, un mesaj de încredere și speranță și cred că acest mesaj este mai potrivit decât oricând. Să sperăm că anul viitor va fi mai bine, că nu vom mai avea război și lucrurile se vor așeza și vom privi cu mai mult optimism înainte”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

ISU Giurgiu angajează 18 șoferi pentru autospecialele de intervenție

Publicat

pe

de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu organizează concurs pentru ocuparea a 18 posturi de conducător auto (autospeciale), prin încadrare directă. Pot participa la concurs persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, împliniți anul acesta, care dețin permis de conducere categoriile B și C și au absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat.

Toate actele necesare pentru constituirea dosarului de recrutare în vederea participării la concurs trebuie transmise la adresa de e-mail recrutare@isugiurgiu.ro, exclusiv în format electronic (pdf.), astfel:
– cererile de înscriere, completate lizibil și semnate, alături de copii ale actului de identitate, permisului de conducere categoriile B și C, declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare și CV-ul, până la data de 06.07.2022, ora 14:00, inclusiv în zilele nelucrătoare;
– dosarul de recrutare, cu toate documentele prevăzute în anunțul postat pe pagina www.isugiurgiu.ro, până la data de 19.07.2022, ora 14:00.

În eventualitatea depăşirii mărimii maxime a capacităţii de ataşamente (50 de megabytes), vor fi transmise e-mail-uri succesive, numerotate crescător. E-mail-urile de înaintare a documentelor vor cuprinde la rubrica ,,Subiect” sintagma ,,Cerere de înscriere” sau ,,Dosar”, în funcţie de situaţie, urmat de numele şi prenumele candidatului și de postul pentru care candidează (exemplu: Dosar_Ionescu Ion_Conducător auto).

Concursul constă în:
– o probă practică ce are caracter eliminatoriu (testarea abilității de a conduce un autovehicul care necesită permis de conducere categoria C). Aceasta se va desfășura în perioada 29.07 – 03.08.2022. Locația, data, ora prezentării vor fi comunicate ulterior, în funcție de numărul candidaților, conform planificării;
– test scris ce va fi susținut în data de 11.08.2022, din tematica şi bibliografia de concurs;
– un interviu pe subiecte profesionale (doar în situaţia în care se impune departajarea candidaţilor).

Examinarea medicală și evaluarea psihologică efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I. se vor realiza doar de către candidații declarați „Admis”.

Pentru detalii, accesați: bit.ly/Concurs_conducator_auto

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT