Connect with us

ACTUALITATE

Târgoviște: Eveniment-surpriză la Spitalul Județean. Bucătăreasa cu voce de aur, premiată de managerul Claudiu Dumitrescu. VIDEO

Publicat

pe

Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Jurnaliștii au fost convocați la o conferință de presă care urma să se desfășoare la Blocul Alimentar al unității medicale. Toată lumea era convinsă că tema întâlnirii va fi un bilanț trimestrial și ceva noutăți intervenite în acest sector important al activității intraspitalicești.

Am devenit bănuitori că poate fi și altceva la mijloc în momentul când am observat că urmează să asiste la conferință și o parte a personalului administrativ din spital, ba chiar și infirmieri și asistente, iar managerul Claudiu Dumitrescu a apărut ținând sub braț, ușor discret, ceva înrămat, ce ducea cu o diplomă. Conducerea spitalului pregătise chiar și stație de amplificare pentru acest moment pe care îl consideram a fi o simplă întâlnire cu presa. Unii angajați șușoteau între ei, zâmbind conspirativ. Ceva se pusese la cale. Mirosea de la o poștă a surpriză.

Medicul Elena Firoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, avea în mână un teanc de documente. Dibuisem că se va prezenta și un bilanț al activității instituției sanitare. Directorul medical Rodica Nicolae, mai prudentă, își ascunsese emoția și complicitatea momentului sub o mască de protecție.

Managerul Claudiu Dumitrescu preia microfonul și spune care este rostul oficial al adunării din bucătăria spitalului. Vesel, bine dispus, marșând pe panta surprizei, Claudiu Dumitrescu ne-a precizat că doctorița Firoiu o să ne „capteze atenția” cu date statistice, extrem de interesante, despre activitatea spitalului. A fost partea în care s-au coagulat cele mai multe întrebări. De ce să se vorbească despre indicatorii de performanță, despre managementul spitalului la blocul alimentar și cu așa de multă audiență? Priveam spre teancul de documente din fața purtătoarei de cuvânt. Dacă era după cantitatea hârtiilor și activitatea spitalului, ar fi trebuit să se vorbească mult. Ar fi fost plictisitor. Era totuși altceva la mijloc. Ceea ce făcea medicul Elena Firoiu părea doar o acoperire profesional ticluită.

Mă uit spre managerul spitalului. Nu prea mai avea răbdare. Se foia, mai rău ca noi. După câteva minute, dr. Claudiu Dumitrescu intervine brusc. O oprește din discurs pe doctorița Firoiu. În aplauzele asistenței, o cataloghează a fi cea mai bună purtătoare de cuvânt din istoria spitalului. Nu îi contestăm zisele. Apoi, Claudiu Dumitrescu ne învârte un pic și ajunge la punctul comun, adică la blocul alimentar. Vorbește despre progresul făcut în acest departament, despre calitatea alimentelor, despre modul de servire modern al pacienților și insistă că vrea să ne prezinte proba alimentelor de ieri, cu aprobarea DSP, probă ce corespunde standardelor pe care încearcă să le impună în spital. Ca și cum ar face o deschidere, afirmă, cu oarece tonalitate specifică unui eveniment, „vă rog să aduceți proba”…

Brusc, pornește de undeva muzica. Din boxe, răzbate o piesă a Angelei Similea, dar, atenție, nu interpretată de îndrăgita solistă de muzică ușoară, ci de altcineva. Da, ați ghicit! Era cântată de Vasilica Stan, bucătăreasa de la Spitalul Județean care a vrăjit cu vocea ei o țară întreagă la emisiunea „Românii de talent”, unde a obținut din partea juriului rămas mască cei patru de DA.

Și, uite așa, am intrat în scenariul surprizei pregătit de managerul Claudiu Dumitrescu. În loc de probă de ciorbă, pe o măsuță mobilă este adus, în aplauze puternice, un tort pe care era încrustat mare, cu litere dulci, cuvântul „Felicitări”, iar glazura era reprezentată, tot dulce, de o fotografie a deja celebrei Vasilica Stan, bucătăreasa care a emoționat până la lacrimi o țară întreagă.

„Să mori de dragoste rănită” a făcut să vibreze întregul bloc alimentar. Tare, managerul Claudiu Dumitrescu! O așa surpriză, vezi rar. Vasilica Stan avea lacrimi în ochii. Colegele o înconjuraseră și îi insuflau curajul necesar pentru a depăși valul emoțiilor.

Amfitrionul evenimentului unic, Claudiu Dumitrescu, a spus, după ce i-a dăruit interpretei și un superb buchet de flori, că spitalul județean iese în evidență și prin acest lucru de suflet.

„A fost o surpriză de proporții pentru noi toți. Nimeni nu a știut.Mă aflăm întâmplător în fața televizorului. Am rămas impresionat”.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște i-a acordat solistei și o diplomă pe care era trecut textul, dezvăluit celor de față, „se acordă doamnei Vasilica Stan, colega noastră, în semn de considerație pentru tenacitatea de care a dat dovadă în stabilirea unei relații de perfectă colaborare între două organe importante ale corpului uman, asigurând astfel o stare de bine pacienților noștri. O inimă rănită nu se tratează niciodată pe stomacul gol”.

Din nou, aplauze. I-a mai sugerat Claudiu Dumitrescu bucătăresei Vasilica Stan că, după ce va câștiga „Românii au Talent”, să-i scoată la un suc.

Vasilica Stan cu greu și-a stăpânit emoția pentru a spune câteva cuvinte. A mărturisit că doar colegele ei de la Blocul Alimentar au știut despre această provocare pe care și-a asumat-o și nu a dat greș. A fost o surpriză chiar și pentru soțul său participarea la „Românii au Talent”.

„Visul meu de mică a fost să cânt. Și nu am putut să uit acest vis frumos. M-a urmărit toată viața și, iată că, am îndrăznit să urc pe scena de la „Românii au Talent”.

Evident, evenimentul surpriză s-a încheiat cu un moment muzical. Vasilica Stan a împrumutat microfonul de la Dr. Claudiu Dumitrescu și a interpretat „Să mori de dragoste rănită”. Acum, așteptăm cu sufletul la gură etapa următoare. Indiferent ce va fi, bucătăreasa Vasilica Stan a dovedit că este un adevărat talent. O perlă pierdută și regăsită în tumultul și plictisul cotidian.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

VIDEO

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

ISU Giurgiu angajează 18 șoferi pentru autospecialele de intervenție

Publicat

pe

de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu organizează concurs pentru ocuparea a 18 posturi de conducător auto (autospeciale), prin încadrare directă. Pot participa la concurs persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, împliniți anul acesta, care dețin permis de conducere categoriile B și C și au absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat.

Toate actele necesare pentru constituirea dosarului de recrutare în vederea participării la concurs trebuie transmise la adresa de e-mail recrutare@isugiurgiu.ro, exclusiv în format electronic (pdf.), astfel:
– cererile de înscriere, completate lizibil și semnate, alături de copii ale actului de identitate, permisului de conducere categoriile B și C, declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare și CV-ul, până la data de 06.07.2022, ora 14:00, inclusiv în zilele nelucrătoare;
– dosarul de recrutare, cu toate documentele prevăzute în anunțul postat pe pagina www.isugiurgiu.ro, până la data de 19.07.2022, ora 14:00.

În eventualitatea depăşirii mărimii maxime a capacităţii de ataşamente (50 de megabytes), vor fi transmise e-mail-uri succesive, numerotate crescător. E-mail-urile de înaintare a documentelor vor cuprinde la rubrica ,,Subiect” sintagma ,,Cerere de înscriere” sau ,,Dosar”, în funcţie de situaţie, urmat de numele şi prenumele candidatului și de postul pentru care candidează (exemplu: Dosar_Ionescu Ion_Conducător auto).

Concursul constă în:
– o probă practică ce are caracter eliminatoriu (testarea abilității de a conduce un autovehicul care necesită permis de conducere categoria C). Aceasta se va desfășura în perioada 29.07 – 03.08.2022. Locația, data, ora prezentării vor fi comunicate ulterior, în funcție de numărul candidaților, conform planificării;
– test scris ce va fi susținut în data de 11.08.2022, din tematica şi bibliografia de concurs;
– un interviu pe subiecte profesionale (doar în situaţia în care se impune departajarea candidaţilor).

Examinarea medicală și evaluarea psihologică efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I. se vor realiza doar de către candidații declarați „Admis”.

Pentru detalii, accesați: bit.ly/Concurs_conducator_auto

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT