Connect with us

ACTUALITATE

Târgoviște: Eveniment-surpriză la Spitalul Județean. Bucătăreasa cu voce de aur, premiată de managerul Claudiu Dumitrescu. VIDEO

Publicat

pe

Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Jurnaliștii au fost convocați la o conferință de presă care urma să se desfășoare la Blocul Alimentar al unității medicale. Toată lumea era convinsă că tema întâlnirii va fi un bilanț trimestrial și ceva noutăți intervenite în acest sector important al activității intraspitalicești.

Am devenit bănuitori că poate fi și altceva la mijloc în momentul când am observat că urmează să asiste la conferință și o parte a personalului administrativ din spital, ba chiar și infirmieri și asistente, iar managerul Claudiu Dumitrescu a apărut ținând sub braț, ușor discret, ceva înrămat, ce ducea cu o diplomă. Conducerea spitalului pregătise chiar și stație de amplificare pentru acest moment pe care îl consideram a fi o simplă întâlnire cu presa. Unii angajați șușoteau între ei, zâmbind conspirativ. Ceva se pusese la cale. Mirosea de la o poștă a surpriză.

Medicul Elena Firoiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, avea în mână un teanc de documente. Dibuisem că se va prezenta și un bilanț al activității instituției sanitare. Directorul medical Rodica Nicolae, mai prudentă, își ascunsese emoția și complicitatea momentului sub o mască de protecție.

Managerul Claudiu Dumitrescu preia microfonul și spune care este rostul oficial al adunării din bucătăria spitalului. Vesel, bine dispus, marșând pe panta surprizei, Claudiu Dumitrescu ne-a precizat că doctorița Firoiu o să ne „capteze atenția” cu date statistice, extrem de interesante, despre activitatea spitalului. A fost partea în care s-au coagulat cele mai multe întrebări. De ce să se vorbească despre indicatorii de performanță, despre managementul spitalului la blocul alimentar și cu așa de multă audiență? Priveam spre teancul de documente din fața purtătoarei de cuvânt. Dacă era după cantitatea hârtiilor și activitatea spitalului, ar fi trebuit să se vorbească mult. Ar fi fost plictisitor. Era totuși altceva la mijloc. Ceea ce făcea medicul Elena Firoiu părea doar o acoperire profesional ticluită.

Mă uit spre managerul spitalului. Nu prea mai avea răbdare. Se foia, mai rău ca noi. După câteva minute, dr. Claudiu Dumitrescu intervine brusc. O oprește din discurs pe doctorița Firoiu. În aplauzele asistenței, o cataloghează a fi cea mai bună purtătoare de cuvânt din istoria spitalului. Nu îi contestăm zisele. Apoi, Claudiu Dumitrescu ne învârte un pic și ajunge la punctul comun, adică la blocul alimentar. Vorbește despre progresul făcut în acest departament, despre calitatea alimentelor, despre modul de servire modern al pacienților și insistă că vrea să ne prezinte proba alimentelor de ieri, cu aprobarea DSP, probă ce corespunde standardelor pe care încearcă să le impună în spital. Ca și cum ar face o deschidere, afirmă, cu oarece tonalitate specifică unui eveniment, „vă rog să aduceți proba”…

Brusc, pornește de undeva muzica. Din boxe, răzbate o piesă a Angelei Similea, dar, atenție, nu interpretată de îndrăgita solistă de muzică ușoară, ci de altcineva. Da, ați ghicit! Era cântată de Vasilica Stan, bucătăreasa de la Spitalul Județean care a vrăjit cu vocea ei o țară întreagă la emisiunea „Românii de talent”, unde a obținut din partea juriului rămas mască cei patru de DA.

Și, uite așa, am intrat în scenariul surprizei pregătit de managerul Claudiu Dumitrescu. În loc de probă de ciorbă, pe o măsuță mobilă este adus, în aplauze puternice, un tort pe care era încrustat mare, cu litere dulci, cuvântul „Felicitări”, iar glazura era reprezentată, tot dulce, de o fotografie a deja celebrei Vasilica Stan, bucătăreasa care a emoționat până la lacrimi o țară întreagă.

„Să mori de dragoste rănită” a făcut să vibreze întregul bloc alimentar. Tare, managerul Claudiu Dumitrescu! O așa surpriză, vezi rar. Vasilica Stan avea lacrimi în ochii. Colegele o înconjuraseră și îi insuflau curajul necesar pentru a depăși valul emoțiilor.

Amfitrionul evenimentului unic, Claudiu Dumitrescu, a spus, după ce i-a dăruit interpretei și un superb buchet de flori, că spitalul județean iese în evidență și prin acest lucru de suflet.

„A fost o surpriză de proporții pentru noi toți. Nimeni nu a știut.Mă aflăm întâmplător în fața televizorului. Am rămas impresionat”.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște i-a acordat solistei și o diplomă pe care era trecut textul, dezvăluit celor de față, „se acordă doamnei Vasilica Stan, colega noastră, în semn de considerație pentru tenacitatea de care a dat dovadă în stabilirea unei relații de perfectă colaborare între două organe importante ale corpului uman, asigurând astfel o stare de bine pacienților noștri. O inimă rănită nu se tratează niciodată pe stomacul gol”.

Din nou, aplauze. I-a mai sugerat Claudiu Dumitrescu bucătăresei Vasilica Stan că, după ce va câștiga „Românii au Talent”, să-i scoată la un suc.

Vasilica Stan cu greu și-a stăpânit emoția pentru a spune câteva cuvinte. A mărturisit că doar colegele ei de la Blocul Alimentar au știut despre această provocare pe care și-a asumat-o și nu a dat greș. A fost o surpriză chiar și pentru soțul său participarea la „Românii au Talent”.

„Visul meu de mică a fost să cânt. Și nu am putut să uit acest vis frumos. M-a urmărit toată viața și, iată că, am îndrăznit să urc pe scena de la „Românii au Talent”.

Evident, evenimentul surpriză s-a încheiat cu un moment muzical. Vasilica Stan a împrumutat microfonul de la Dr. Claudiu Dumitrescu și a interpretat „Să mori de dragoste rănită”. Acum, așteptăm cu sufletul la gură etapa următoare. Indiferent ce va fi, bucătăreasa Vasilica Stan a dovedit că este un adevărat talent. O perlă pierdută și regăsită în tumultul și plictisul cotidian.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

VIDEO

ACTUALITATE

Târgovişte: Programul activităților artistice din „Orășelul lui Moș Crăciun”

Publicat

pe

De

FOTO ARHIVĂ

Duminică – 3 decembrie 2023, la ora 17:30, se va da startul sărbătorilor de iarnă la Târgoviște. Primăria a pregătit un program deosebit pentru această perioadă din an.

3 DECEMBRIE 2023 – LOCAȚIE: PIAȚA TRICOLORULUI
– Ora 17:30 – Recital de colinde susținut de Corul „Valachia Christiana” al Universității Valahia din Târgoviște, sub conducerea domnului Asist. univ. dr. Mihail Vlădăreanu;
– Ora 17:50 – artificii stradale și spectacol de proiecție și lasere;
– Ora 18:00 – APRINDEREA BRADULUI, INAUGURARE ORĂȘELUL LUI MOȘ CRĂCIUN;
– Ora 18:00 – Spectacol dinamic de lasere;
– Ora 18:15 – Dansuri populare susținute de Școala de dans Diana Comănescu;
– Ora 18:40 – Recital colinde susținut de Ralu Dimache & Bianca Udilă.

5 DECEMBRIE 2023 – LOCAȚIE: PIAȚA TRICOLORULUI
-Ora 17:30 – 18:00 – Moment Artistic al comunității elene;
-Ora 18:00 – 18:30 – Recital de colinde susținut de elevii școlii conduse de prof. Cristina Gheorghilaș.

6 DECEMBRIE 2023 – LOCAȚIE: PIAȚA TRICOLORULUI
-Ora 17:30 – 18:00 – Recital de colinde susținut de elevii Școlii conduse de Daiana Berbec;
-Ora 18:00 – 18:30 – Moment Artistic „Cornorile Satului Gura Ocniței”, comunitatea rromă.

7 DECEMBRIE 2023 – LOCAȚIE: PIAȚA TRICOLORULUI
-Ora 17:30 – 18:00 – Moment Artistic susținut de elevii Școlii „Carmina Burana”;
-Ora 18:00 – 18:30 – Moment Artistic susținut de comunitatea bulgară.

8 DECEMBRIE 2023 – LOCAȚIE: PIAȚA TRICOLORULUI
-Ora 17:30 – 18:00 – Spectacol dans trupa „After Dark”;
-Ora 18:00 – 18:30 – Recital de colinde susținut de elevii Școlii „Coresi”.

9 DECEMBRIE 2023 – LOCAȚIE: PLATA TRICOLORULUI
– Ora 17:30 – 18:00 – Recital de colinde – corul condus de dl. Bebe Ciuraru;
-Ora 18:00 – 18:30 – Dansuri susținute de elevii Școlii de dans Văduva.

10 DECEMBRIE 2023 – LOCAȚIE: PIAȚA TRICOLORULUI
-Ora 17:30 – 18:00 – Recital de colinde susținut de elevii școlii conduse de Daiana Berbec;
-Ora 18:00 – 18:30 – Dansuri susținute de elevii școlii de dans „Văduva”.

11 DECEMBRIE 2023 – LOCAȚIE: PIAȚA TRICOLORULUI
-Ora 17:30 – 18:00 – Recital de colinde susținut de Corul „Vizuart”;
-Ora 18:00 – 18:30 – Moment Artistic susținut de elevii școlii de dans „Daniela Rotary”.

12 DECEMBRIE 2023 – LOCAȚIE: PIAȚA TRICOLORULUI
-Ora 17:30 – 18:00 – Recital de colinde susținut de Ansamblul condus de prof. Cristina Gheorghilaș;
-Ora 18:00 – 18:30 – Recital de colinde susținut de Ansamblul „Muguraș de la Chindie” – Cununa Brăneștiului .

13 DECEMBRIE 2023 – LOCAȚIE: PIAȚA TRICOLORULUI
-Ora 17:30 – 18:00 – Dansuri populare susținute de elevii Școlii de dans „Diana Cormănescu”;
-Ora 18:00 – 18:30 – Spectacol de teatru „Lolo și Bobo”, Teatrul Tony Bulandra, Târgoviște.

14 DECEMBRIE 2023 – LOCAȚIE: PIAȚA TRICOLORULUI
-Ora 17:30 – 18:00 – Grup de colindători condus de prof. Adela Nae;
-Ora 18:00 – 18:45 – Spectacol de teatru „Vasilache și Mărioara”, Teatrul Tony Bulandra, Târgoviște.

PERIOADA 15 – 17 DECEMBRIE
15 DECEMBRIE 2023, ORA 17:00 – PARADA SOSIRII LUI MOȘ CRĂCIUN
– Traseu: (Teatru – Bd. Regele Carol I – Bd. Mircea cel Bătrân – Calea Domnească – Bd. Libertății – Piața Tricolorului);
– Ora 17:30 – Moș Crăciun împarte daruri în Piața Tricolorului.

16 DECEMBRIE 2023, ORA 17:30 – Moș Crăciun împarte daruri în Piața Tricolorului;

17 DECEMBRIE 2023, ORA 17:30 – Moș Crăciun împarte daruri în Piața Tricolorului;

– Înscriere copii – în zilele de 15, 16, și 17, în Piața Tricolorului, de la ora 16:00.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Jurnal din Turcia (IV). Ne-am trezit cu zăpadă, nu multă, așa de semnalizare!

Publicat

pe

A venit iarna și în Cappadocia. Noroc că vântul nu a mai bătut! În natură, s-a instalat un soi de amorțire. Firească până la urmă. Baloanele nu s-au înălțat nici astăzi. Cei care aveau programată plimbarea cu balonul au primit banii înapoi. Grupul nostru mai are o șansă în următoarea dimineață. Vom vedea!

Ne-am început ziua cu o vizită lungă, meditație și rugăciune, așa, fiecare în sufletul și în mintea sa, în Parcul Național Goreme. Ineditul sanctuar al creștinismului, se află, din 1985, pe lista monumentelor UNESCO. Aici, pătrunzi într-o lume de taină, acolo unde a fost pusă, la începuturi, sămânța credinței creștine… Sunt locuri în care au suferit și au ostoit în numele lui Iisus Hristos unii dintre primii trăitori ai rugăciunii și pioșeniei.

La Goreme se află, de fapt, un șirag de biserici și capele săpate în stâncă, unele acoperite cu fresce reprezentând diferite scene biblice. Au rezistat timpului și altor acțiuni subiective! Dumnezeu a vegheat.

Parcul Național Goreme este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Turcia. Se spune că aici s-au așezat creștinii care au fugit din calea prigoanei romane. S-a întâmplat acum 2.000 de ani. Biserica Sfântul Vasile cel Mare este una dintre cele mai vizitate. A fost o încântare pentru suflet să intri în acest sfânt lăcaș în care a slujit, în numele Domnului Nostru Iisus Hristos, Sfântul Vasile.

Măreție prin simplitate. Lumina naturală țâșnește în interior prin fantele înguste, pură, curățată de energia sublimă a credinței. Faptul că într-o țară musulmană rezistă, sunt păstrate asemenea relicve, izvoare ale creștinismului, este o dovadă solidă a implicării lui Dumnezeu în ordinea lucrurilor și a firii. Motiv ca noi, cei care am avut șansa să vizităm Complexul monahal de la Goreme, să plecăm mai încrezători și, de ce nu, mai smeriți, mai atenți la mersul nostru prin această lume.

Am continuat călătoria. E bine că nu a existat o trecere bruscă de la ușoara stare mistică la obișnuitul cotidian. Ne-ar fi perimat echilibrul. De la Goreme, am mers la una dintre renumitele fabrici de covoare din Cappadocia. Artă, grație, pasiune, talent și multă, multă răbdare le trebuie țesătoarelor de aici, adevărate artiste care pictează, folosind ca elemente ale creației, firul de mătase, de lână și de bumbac.

Gazdă ospitalieră ne-a fost, nu vă vine să credeți, o româncă. Alina. Din București. Căsătorită în urmă cu 12 ani cu un turc. Specialistă desăvârșită în această artă a confecționatul covoarelor turcești. Am văzut clar! Chipul Alinei s-a înseninat când a văzut că este înconjurată brusc de atâția români. Ne-a făcut o prezentare amănunțită a drumului parcurs de covor. De la viermele de mătase și firul de lână de Angora până ce covorul ajunge în casele oamenilor. Nu neapărat ale noastre, fiindcă ce se obține aici nu sunt produse de serie. Țesătura este executată manual și în timp. Chiar și ani buni! Așa că prețul covoarele autentice de Cappadocia pleacă de la 1.000 de euro și pot ajunge până la câteva zeci de mii. Fabrica a fost vizitată și de renumita actriță de film Angelina Jolie. Poate ea să fii cumpărat câteva covoare pentru vilele sale!

Alina și meseriașii din subordine ne-au prezentat, la un pahar de vin sau la o ceașcă cu ceai turcesc, o suită de modele de covoare. Poate că face parte din politica de marketing a firmei. De data asta, cu grupul nostru, nu a brodit-o. Nu a cumpărat nimeni nici măcar un petec de covor de 300-400 de euro. Ne-am mulțumit cu câte un semn de carte. Angajații, politicoși, dar nu au putut totuși să-și ascundă până la capăt dezamăgirea de pe chipuri. Asta e! Nu veniserăm după covoare în Cappadocia. Am vrut doar să le admirăm activitatea și să îi felicităm pentru ceea ce fac. Așa s-a și întâmplat. Cu aplauze.

A urmat momentul de rutină zilnică. Adică, masa. Bufet suedez. Cu de toate. Pui mult pe farfurie, dintr-un spirit de a experimenta și mănânci puțin. Asta este chichița all inclusive. Pe românește „mai bine să rămână, decât să nu ajungă”!

După masă, sătui, am trecut așa, la foc automat, pe la Valea Vânătorilor. Câteva minute destinate fotografiilor, apoi scurt popas la Cetatea Uchisar. Privire de la distanță.

Tot aici, cine a vrut să se plimbe cu balonul, pardon, să simuleze zborul cu acest tip de aparat, a putut să o facă cu numai 3 euro de persoană. Fotografia. 6 euro, cu ramă personalizată. Și cu o întreagă regie și scenariu, turcul responsabil de balon, pe telefonul fiecărui client, îți realiza un filmuleț scurt încât cine îl urmărește are impresia că te plimbi printre nori. Dacă mai faci un pic pe amețitul și fricosul de înălțimi, reușita este deplină!

După „plimbarea” cu balonul, cu fotografia dovadă falsă sub braț, ne-am urcat în autocar și am pornit spre Valea Porumbeilor. Aici, am hrănit porumbeii și vrăbiuțele cu semințe speciale, ne-am mai tras în câteva poze și am plecat spre hotel.

Ziua s-a încheiat cu o seară turcească. Dans din buric, antren, băuturică tradițională, totul asortat cu voioșie tipic românească. O rețetă de succes!

A doua zi, la ora 09:00, am făcut cale întoarsă spre Antalya. Aici, se va consuma ultimul act al călătoriei noastre prin țara de la marginea Asiei…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite