Connect with us

POLITIC

PERPLEX. S-au înmulțit prorocii răului!

Publicat

pe

Președintele Băncii Mondiale, David Malpass, și-a luat în serios rolul de proroc al răului. Înaltul demnitar mondial pentru care viața, existența de zi cu zi, nu reprezintă o problemă, avertizează planeta că o foamete înfricoșătoare pândește întrega umanitate. Totul, a spus Malpass, într-un interviu acordat BBC, a plecat de la războiul din Ucraina.

Măi să fie! Chiar așa de bine au fost pregătiți marii conducători ai lumii pentru probleme de genul acesta? Atunci, care a fost rolul lor? Doar, așa, de reprezentare? Pentru ce huzurul în care trăiesc? Să ne aducă la cunoștință vești din astea? Nu există niciun plan de rezervă?

Au mai fost războaie din 1990 încoace. Prin fosta Iugoslaviei, Irak, Siria, Libia și putem continua. Nu a apărut foametea la orizont. Acum, în Ucraina, da! Nu alimenteaz speculațiile și teoriile conspirației, dar dacă Ucraina era unul dintre epicentrele stabilității alimentare mondiale înseamnă că s-a vrut crearea haosului. Și, evident, tot săracii lumii sunt afectați. Așa a fost de o întreagă istorie. Sacrificiile le-au făcut cei de jos. Culmea, spune David Malpass, că guvernele, politicienii nu prea au cum să oprească acest val nimicitor. Atunci, ce mai facem cu ei?

Anunțurile alarmiste ale președintelui Băncii Mondiale reprezintă clar un semn al schimbării, al derivei spre niciunde a întregii umanități. Și ne mai întrebăm mirați care au fost motivațiile rușilor de au atacat Ucraina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Conduceri noi la PSD Ciocănești și Bucșani

Publicat

pe

Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița, una dintre cele mai puternice organizații social-democrate din România, are ca prioritate câștigarea celor patru tipuri de alegerilor de anul viitor. Tocmai de aceea, în ultimele luni, Corneliu Ștefan, împreună cu întreaga echipă de conducere a filialei, a luat la pas județul într-un periplu comunicațional cu primarii, viceprimarii, consilierii locali, membrii și simpatizanții social-democrați.

În mai multe localități au avut loc și conferințe de alegeri a unor noi structuri de conducere. Ultimele s-au desfășurat la Bucșani și Ciocănești. La Bucșani, prin vot, a fost desemnat pentru a coordona filiala Mihai Ionuț Valentin. La Ciocănești, unde este mult de muncă, organizația PSD va fi condusă de Marian Tudoran.

„Obiectivul celor doi președinți și al membrilor birourilor celor două organizații este câștigarea tuturor alegerilor viitoare: europarlamentare, parlamentare, locale și prezidențiale”, a spus liderul PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

La aceste întâlniri, președintele PSD Dâmbovița a fost însoțit de vicepreședinte CJ – Luciana Cristea, de deputații Radu Popa și Marian Țachianu, de prefectul Claudia Gilia, de secretarul de stat Ionuț Săvoiu și de alți reprezentanții de seamă ai organizației social-democrate dâmbovițene.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

PSD Dâmbovița răspunde acuzațiilor liderului județean al liberalilor. COMUNICAT

Publicat

pe

De

Subiectele și problemele inventate nu vor reuși să-i resusciteze din punct de vedere politic pe reprezentanții locali ai partenerilor noștri de coaliție de la nivel național.

Citește și: Acuzații grave la adresa primarului comunei Morteni 

Cu sincere regrete, constatăm faptul că reprezentanții partidului de pe locul trei în preferințele dâmbovițenilor, conform cercetărilor sociologice comandate chiar de domniile lor, au demarat o campanie publică de victimizare a propriilor membri de partid în speranța că cineva, din procentele care cu greu depășesc o cifră, le va plânge de milă sau le va mai acorda încrederea anul viitor.

Eternele acuzații și lamentările neputinței politice nu vor reuși să șteargă perioadele în care, ascunși în spatele premierului Ludovic Orban, nu au mișcat un deget pentru județul Dâmbovița.

Pe de altă parte, le putem scuza ieșirile și le putem pune declarațiile mai puțin fericite din ultima perioadă pe seama șocului resimțit la vederea investițiilor care se derulează în mai multe comune conduse de primari colegi de partid ai domniilor lor, investiții finanțate sau cofinanțate cu sprijinul liderilor PSD Dâmbovița. Acest lucru denotă că încă nu înțeleg faptul că dezvoltarea și susținerea fiecărei localități dâmbovițene nu țin cont de culoarea politică a respectivului primar.

PSD Dâmbovița rămâne consecvent alianței pe care o are cu dâmbovițenii, iar modul de funcționare al coaliției de la nivel național ar putea să se regăsească și la nivelul județului Dâmbovița doar dacă reprezentanții locali ai respectivului partid ar înțelege să acționeze în interesul dâmbovițenilor.

Ca atare, îi sfătuim să utilizeze pârghiile politice în interesul județului Dâmbovița și al locuitorilor acestuia, care, cu situații știute și mai puțin știute, le-au asigurat funcțiile pe care le dețin.

PSD Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite