Connect with us

Dâmboviţa

În această cetate poți cere adevăr și poți muri din minciună

Publicat

pe

Deputatul Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, a postat pe pagina sa de Facebook, în preajma Sărbătorii Învierii Domnului, un text excepțional, o pledoarie despre putere, despre pervertirea rapidă a celor care ajung conjunctural în jilțuri și uită rapid de unde au plecat și care le sunt rosturile în societate. Ionuț Vulpescu radiografiază discret societatea actuală, invocând cele întâmplate acum două mii și ceva de ani, când Mântuitorul Lumii s-a lăsat chinuit, purtat pe Drumul Suferinței, de o politică meschină, care nu avea prea multe deosebiri față de cea de astăzi.

„Viciul puterii începe să se simtă în zilele de Joi și Vineri din Săptămâna Mare: plimbat de la Ana la Caiafa, de la socru la prelatul înrudit, căci și atunci, ca și acum, unii guvernau în familie, Hristos se înfățișează lui Pilat. Ca cei mai mulți dintre aceia care stăpânesc pământul, Pilat uită că puterea se câștigă. Când ești înaintea mulțimii, pare că puterea a fost a ta dintotdeauna.

În fond, Pilat rămâne în istorie ca cel care s-a spălat pe mâini din scaunul puterii, de la care tâlharii ca Baraba pleacă izbăviți, pentru că sunt pe placul poporului, deci al celor mulți, iar cei nevinovați iau drumul crucii, fiind mereu excepționali și incomozi.

Când ai puterea politică sau slujești una, marele risc e să pierzi simțul măsurii: să crezi că nu mai există nimic în afară de tronul tău, de tribuna ta, de portofoliul tău, de voința ta și de clipa care le face posibile.

Acolo, în Leviathanul de acum două mii de ani, unde mulțimea strigă că oricine se face pe sine Împărat e împotriva Cezarului și oricine eliberează un asemenea om nu e prieten al Cezarului, Pilat înțelege că logica maselor e utilitaristă și tocmai de aceea, provizorie.

Golgota e o microsocietate a hoților care strigă după alți hoți, a fățarnicilor, a ticăloșilor care folosesc morala ca monedă de schimb pentru avantaje de viață. Drumul Golgotei e făcut și de victima unei puteri politice: nu e de mirare că ceri apă și primești oțet. În această cetate poți cere adevăr și poți muri din minciună”, a scris Ionuț Vulpescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Autoturism, răsturnat la Mija. Un copil a fost transportat la spital

Publicat

pe

Un copil de 7 ani a fost rănit în urma unui accident de circulație petrecut pe DN72, Târgoviște-Ploiești, în zona localității Mija, comuna IL Caragiale.

Din primele cercetări, se pare că un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-o râpă.

Micuțul a fost transportat la spital pentru efectuarea unor investigații suplimentare. De asemenea, au fost răniți și doi adulți.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT