Connect with us

ACTUALITATE

Situația din agricultura dâmbovițeană, pe ordinea de zi a Colegiului Prefectural

Publicat

pe

92.537 de hectare teren arabil aflate în diferite forme de organizare vor fi însămânțate în această primăvară cu diferite culturi legumicole sau cerealiere. Informația a fost prezentată de către reprezentanții Direcției Agricole Dâmbovița în cadrul ședinței de astăzi, 28 aprilie 2022, a Colegiului Prefectural.

„De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a vorbit despre stadiul privind aplicarea formelor de sprijin din bugetul național. În acest sens, prin ajutoarele de minimis, se acordă sprijin pentru legume cultivate în spații protejate, programul cuprinzând și măsuri pentru susținerea apicultorilor și a crescătorilor de porci din rasele Bazna și Mangalița”, se precizează într-un comunicat transmis de Instituția Prefectului Dâmbovița.

Totodată, șefii Direcției Agricole Județene au prezentat date și despre stadiul elaborării de proiecte pentru accesarea de fonduri europene și despre stadiul elaborarării de amenajamente pastorale, în vederea organizării, administrării și exploatării pajiștilor permanente. Au mai amintit și despre organizarea unor cursuri de calificare și instruire a producătorilor agricoli.

„În luna aprilie, 11 persoane au absolvit obținând diplomă după cursul de apicultor, iar alți 18 dâmbovițeni urmează să devină absolvenți ai cursului de lucrător în cultura plantelor”.

La rândul său, Vlad Pătrașcu, șeful Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Semințelor și a Materialului Săditor, a informat-o pe Claudia Gilia, prefectul județului, despre controalele pe care le-au efectuat în piețe, târguri și în magazinele specializate.

„În perioada februarie – aprilie, inspectorii oficiali județeni ai ITCSMS au efectuat controale la depozitele operatorilor economici, la magazinele de profil, în piețe și în târgurile din județ, fiind efectuate în total 82 de verificări, la 65 de agenți economici și 17 producători individuali. Au fost eliberate 37.548 de etichete pentru sigilarea, marcarea și identificarea loturilor de semințe pe specii, soiuri și categorii biologic”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

10 posturi disponibile la Jandarmeria Teleorman

Publicat

pe

de

Jandarmeria Teleorman organizează concurs pentru ocuparea a 10 funcții de subofițer pază principal prin încadrare directă / rechemare în activitate.

Cererile de înscriere se depun în perioada 27.06.2022 – 08.07.2022.

Mai multe detalii legate de componența dosarului, tematica și bibliografia, puteți afla accesând următorul link:
http://www.jandarmeriateleorman.ro/1440-2/.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgoviște: 400 de înotători participă la Campionatul Național de Cadeți

Publicat

pe

Complexul Turistic de Natație Târgoviște găzduiește în aceste zile Campionatul Național de Cadeți, care reunește aproape 400 de înotători din toată țara. Este vorba despre o competiție care se organizează la Târgoviște de mai mulți ani. Un concurs în cadrul căruia sportivul momentului în România, campionul mondial David Popovici, a stabilit, în ultimii ani, multe recorduri naționale – după cum au punctat Camelia Potec – președinta Federației Române de Natație și primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

„Putem spune că o mică parte din ceea ce înseamnă pregătirea lui David Popovici se datorează și participării la competiția organizată în bazinul olimpic de înot de la Târgoviște. Încet-încet, având o bază care este bună, se naște și performanța. La Târgoviște, un oraș care, în urmă cu 10 ani, nu spunea foarte mult pe harta înotului românesc.

Mă bucur că la Târgoviște, în momentul în care în țară nu prea se vorbea de natație, aici se construia un bazin olimpic de înot. Am fost inspirați. Îi mulțumesc Cameliei Potec pentru faptul că, atunci când acest bazin avea nevoie de promovare, a venit alături de noi și a adus aici câteva competiții importante și am creat un parteneriat benefic pentru comunitatea locală și pentru performanța sportivă”, a declarat edilul Daniel Cristian Stan.

Președinta Federației Române de Natație, Camelia Potec, a spus că a găsit la Târgoviște condiții excelente pentru organizarea competițiilor la înot, dar și sprijin necondiționat din partea reprezentanților Primăriei, care nu au spus niciodată nu atunci când a propus un proiect.

„În momentul de față, înotul este pe buzele tuturor. David Popovici este deja unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai României și, da, toate lucrurile construite până acum au dus la rezultatele lui și ale natației românești. Este foarte important să organizăm competiții pentru acești copii, pentru că aici putem face selecția, putem găsi talentele pe care să le sprijinim în vederea participării la competițiile internaționale de obiectiv. David Popovici a reușit multe recorduri naționale în acest bazin de la Târgoviște. Fac această precizare pentru persoanele care întreabă de unde a ieșit David Popovici”, a precizat Camelia Potec.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT