Connect with us

ACTUALITATE

Veteranii de război, sărbătoriți cu onor militar

Publicat

pe

Vineri – 29 aprilie 2022, a fost sărbătorită în toată țara „Ziua veteranilor de război”. Din păcate, momentul dedicat celor care s-au luptat pentru țară în cel de-al Doilea Război Mondial este ușor umbrit de conflictul declanșat de Rusia în Ucraina. Acest respiro lung al păcii în Europa, datorat și bravilor veterani ai Armatei Române, a fost înăbușit de Putin și planurile sale expansioniste.

În fața Monumentul Eroilor din incinta UM 02492 de la Teiș, au fost omagiați toți cei care au luptat sub drapelul românesc pentru libertatea și independența poporului român.

„Cinste și onoare domnului colonel Lemnaru Eugen, născut în 1921! La 23 de ani, lupta pentru apărarea orașului Ploiești și era rănit în ofensiva de râul Hron.

Cinste și onoare domnului colonel Bârdeș Nicolae, născut în 1925! La 19 ani, în grad de elev sergent, participa la luptele de la Băneasa.

Cinste și onoare domnului maior Georgescu Dumitru, născut în 1922! La 22 de ani era pușcaș și avea gradul de soldat pe front în 1944!

Cinste și onoare domnului maior Georgescu Dumitru, născut în 1924! Pușcaș și gradul de soldat pe front în 1944, la 20 de ani!

Cinste și onoare domnului maior Stuparu Ștefan, născut în 1923. Avea 21 de ani, iar în august 1944 avea funcția de genist și gradul de soldat!

Cinste și onoare domnului maior Barbu Ștefan, născut în 1918! În 1944, la 26 de ani, participa pe front cu gradul de soldat, funcția de pușcaș!

Ce ar mai putea fi de spus? Cum am putea să le mulțumim pentru tot ceea ce au făcut pentru noi? Orice am face, nu va fi suficient în fața faptelor lor.

Dumnezeu să le dea sănătate și zile liniștite tuturor! Cinste și onoare, veteranilor de război și eroilor noștri”, a fost mesajul adresat de Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite