Connect with us

Argeș

Jandarm din Argeș, înger salvator pentru o familie cu trei copii

Publicat

pe

Un tânăr jandarm din județul Argeș a fost, ieri – 1 mai 2022, îngerul salvator pentru o familie cu trei copii din satul Siliștea, comuna Căteasca. Sergentul major Mărculescu Constantin Geanin, în vârstă de 22 de ani, se întorcea către casă în momentul în care a văzut flăcări puternice într-o gospodărie. A sunat imediat la 112 și le-a transmis pompierilor informații care să îi ajute să ajungă rapid la fața locului.

Acoperișul anexei cuprinse de foc se prăbușise deja. Între timp, dintr-o locuință vecină a ieșit o femeie, care a început să strige după proprietarii în curtea cărora flăcările se extindeau cu repeziciune. Părinții și cei trei copii ai lor au ieșit speriați din casă, neștiind ce se întâmplă.

Tânărul jandarm, folosindu-se de mai multe crengi, s-a concentrat să oprească extinderea focului către locuință și a rămas să ajute până când pompierii și-au încheiat misiunea de stingere. Dacă Geanin nu ar fi oprit mașina, s-ar fi putut întâmpla o tragedie, întrucât întreaga familie dormea în casă, fără să știe că în curtea lor izbucnise un incendiu puternic.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Accident feroviar în județul Argeș. Din fericire, fără victime

Publicat

pe

Accident feroviar, astăzi – 19 iunie 2022, în comuna Merișani, județul Argeș, la trecerea la nivelul cel cu calea ferată din satul Vâlcele. Un autoturism a fost lovit de tren.

Din fericire, nu au existat victime. Doar o tânără de 19 ani, pasageră în mașină a suferit un atac de panică. Aceasta a fost monitorizată la fața locului de către paramedicii SMURD.

De asemenea, pompierii au degajat autoturismul de pe calea ferată și și asigurat măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor. Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs acest accident.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Garda de Mediu, în control la societatea din județul Argeș unde au ars 1.000 de tone de deșeuri

Publicat

pe

Comisarii Gărzii de Mediu au efectuat, miercuri – 15 iunie 2022, sub coordonarea comisarului general adjunct, dâmbovițeanul Florin Bănică, verificări la societatea din Bradu, județul Argeș, unde a izbucnit un incendiu de proporții, cu câteva zile în urmă, în care au ars 1.000 de tone de deșeuri, în principal nepericuloase. Controlul a vizat respectarea prevederilor din autorizația de mediu.

„Operatorii economici trebuie să înţeleagă faptul că toate condiţiile de funcționare impuse sunt prevăzute tocmai pentru a nu se ajunge în situaţii de genul aceasta, în care toată lumea are de suferit. Activitățile de pe amplasament trebuie să se desfășoare respectând cu strictețe prevederile din autorizația de mediu”, a precizat Florin Bănică.

Cât privește societatea din Bradu, comisarii de mediu au dispus deja măsuri în privința gestionării deșeurilor rezultate (colectare şi eliminare) precum și ecologizarea întregii zone afectate. Până la această dată, cauza producerii incendiului nu a fost, încă, stabilită de ISU, dar pentru poluarea atmosferică generată, firma respectivă riscă o amendă de 15.000 lei, în baza Legii 104/2011 – ne informează Garda Națională de Mediu. Verificările sunt în desfășurare.

„Precizăm că operatorul economic deține un incinerator de deșeuri și o instalație de stabilizare deșeuri periculoase, iar în luna aprilie a acestui an a fost verificat de Comisariatul Județean Argeş și a primit o sancţiune de 100.000 lei, tocmai pentru nerespectarea prevederilor autorizaţiei de mediu. Cu doar două zile înainte de incendiu (7 iunie), comisarii s-au întors pe amplasament pentru a verifica dacă măsurile au fost îndeplinite, rezultând faptul că operatorul s-a conformat şi a realizat toate măsurile impuse în luna aprilie, aşa cum rezultă şi din fotografiile făcute cu ocazia controlului”, se precizează într-un comunicat remis de Garda Națională de Mediu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT