Connect with us

ACTUALITATE

ITM Dâmboviţa a organizat o dezbatere pe tema securității și sănătății în muncă

Publicat

pe

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița a organizat, astăzi – 5 mai 2022, un eveniment dedicat „Zilei internaționale a securității și sănătății în muncă”, marcată anual la data de 28 aprilie. Au participat angajatori din județ, reprezentanți ai acestora, servicii externe de prevenire și protecție în domeniul securității și sănătății în muncă, jurnaliști și inspectori ITM de la Serviciul SSM.

În cadrul discuțiilor s-a insistat pe necesitatea existenței unui dialog deschis, fără teamă de repercusiuni, între salariați și angajatori. În acest mod, multe accidente de muncă ar putea fi evitate. Din păcate, peste 300 de milioane de lucrători din 142 de țări au declarat că le este frică să-și anunțe angajatorii cu privire la problemele de securitate și sănătate în muncă. Lipsa de comunicare în acest domeniu nu este, așadar, una specifică României.

”Dacă există un dialog, atunci lucrătorii sunt încurajați să-și spună problemele, finalitatea fiind prevenirea accidentelor de muncă, ceea ce toată lumea își dorește. Rugămintea noastră este să vă implicați atât ca angajatori, cât și ca servicii externe și lucrători desemnați, în a discuta cu angajatorii și cu lucrătorii, scopul fiind prevenirea acestor accidente de muncă”, a subliniat, în intervenția sa, Amalia Bosnea – inspector șef adjunct SSM în cadrul ITM Dâmbovița.

O altă temă abordată în cadrul întâlnirii a fost cea legată de stres, care afectează activitatea și sănătatea angajaților, deși nu este recunoscut din punct de vedere legal ca boală profesională. În acest context, Vlad Călin Dumitru – șef Serviciu Securitate și Sănătate în Muncă în cadrul ITM Dâmboviţa a punctat că este nevoie ca legislația să fie modificată pentru prevenirea și ameliorarea cauzelor stresului.

Chiar dacă programul nu i-a permis să fie prezent la această dezbatere, inspectorul șef al ITM Dâmboviţa, Marius Lixandru, le-a transmis participanților un mesaj sub forma unui apel la responsabilitate și respectarea tuturor normelor de securitate și sănătate în muncă.

„În acest domeniu, nu ne permitem să facem nimic formal sau superficial, întrucât rezultatele pot fi dramatice. Accidentele de muncă sunt un risc pe care nu trebuie să ni-l asumăm, întrucât, pe lângă pierderi economice, acestea pun în pericol integritatea fizică și chiar viața angajaților, așa că este nevoie de mare seriozitate și maximă responsabilitate! Noi, așa cum sper că v-am obișnuit, vă stăm oricând la dispoziție cu lămuriri și am încredere că împreună putem face ca numărul incidentelor petrecute la locul de muncă să scadă tot mai mult în perioada următoare”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT