Connect with us

ADMINISTRAŢIE

1-5 iunie: „Zilele Județului Dâmbovița”, maraton cultural, artistic și sportiv

Publicat

pe

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, în mod direct președintele acestei instituții – Corneliu Ștefan, s-a implicat pentru reeditarea, într-un alt format, a „Zilelor Județului Dâmbovița”. Manifestarea cultural- artistică, unică prin abordare și întindere, se va derula pe parcursul a cinci zile, sub egida împlinirii a 510 ani de la prima dovadă documentară a teritoriului administrativ al județului Dâmbovița.

Astăzi – 6 mai 2022, la conferința de presă desfășurată la Muzeul de Artă din Târgoviște, președintele Corneliu Ștefan a precizat că dorește ca acest eveniment să devină o sărbătoare anuală care să promoveze, prin suita de activități desfășurate în mai multe locații cu rezonanță istorică, valorile cultural-istorice, specificul dâmbovițean și pe cetățenii acestor meleaguri.

„Este, în primul rând, o acțiune de promovare a acestui județ. S-a scris istorie în Dâmbovița și în localitățile dâmbovițene, iar locuitorii acestui județ trebuie să fie mândri de locul în care trăiesc. Este un eveniment deosebit pentru locuitorii județului Dâmbovița, în cadrul căruia vom desfășura activități importante în mai multe localități.

Este prima dată când organizăm astfel de manifestări pe întreg teritoriul județului. Pe parcursul celor cinci zile, ne vom bucura de o serie de concerte, evenimente artistice, culturale și sportive, târguri tradiționale și meșteșugărești. Avem evenimente în municipiul Târgoviște, în Pucioasa, Fieni, Moreni, Potlogi, în foarte multe așezări din mediul rural. Nu în ultimul rând, la Peștera Ialomiței, din Bucegi, vom avea un concert.

Curtea Domnească, aflată în administrarea CJD, este în centrul acestor manifestări, unde vom organiza concerte. 1 iunie, vom avea deschiderea campionatului de fotbal, care se va desfășura în mai multe localități din județ. Tot pe 1 iunie vom avea și o gală de premiere a elevilor de la Școala Populară de Artă „Octav Enigărescu”, a spus Corneliu Ștefan.

Pe 2 iunie, în cadrul „Zilelor Județului Dâmbovița”, Biblioteca Ion Heliade Rădulescu va organiza „Maratonul tradițiilor dâmbovițene”.

În aceiași zi, se va da startul turneului de tenis, desfășurat la nivelul județului Dâmbovița.

Evenimentul central al zilei de 2 iunie îl va reprezenta „Gala de Excelență” în cadrul căreia vor fi premiați toți cei care și-au adus o contribuție meritoasă la dezvoltarea județul Dâmbovița.

„Vom premia oameni din toate domeniile de activitate, pe cei care ne reprezintă și astăzi la nivel național și internațional. Pe 3 iunie, vom lansa Enciclopedia Etnografică a județului Dâmbovița. Evenimentul este organizat de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Tot pe 3 iunie vom redeschide atât Muzeul „Ion Luca Caragiale”, care a fost în reabilitare, cât și muzeul de la Pietroșița. La ora 17:00, vom deschide Târgul Meșterilor Populari”, a mai menționat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Ziua cea mai importantă a acestui maraton cultural, artistic și sportiv va fi 4 iunie, când vor fi celebrați cei 510 ani de atestare a județului Dâmbovița.

„La ora 11:00 vom avea ședința festivă a Consiliului Județean care se va ține, în semn de prețuire a istoriei, în incinta Palatului Brâncovenesc de la Potlogi. Tot pe 4 iunie, vom redeschide pentru vizitatori Curtea Domnească din Târgoviște. Seara, vom organiza un spectacol inedit, cu schimbarea gărzii, un spectacol de muzică ușoară, cu trupe renumite din România. Vom închide seara cu un moment inedit de lasere și filme, care se vor proiecta pe Turnul Chindiei”, a mai dezvăluit Corneliu Ștefan.

Pe 5 iunie se vor desfășura activitățile de premiere a tuturor sportivilor care au participat la turneele derulate pe parcursul celor cinci zile de competiții. În aceiași zi, Peștera Ialomiței va fi locul de desfășurare a unui concert simfonic. De asemenea, seara, publicul va putea urmări spectacolul folcloric susținut de Orchestra Populară „Lăutarii”, dirijată de maestrul Nicolae Botgros, cu largul concurs al soliștilor de muzică populară din județul Dâmbovița și nu numai. Pe platoul din fața Consiliului Județean Dâmbovița, va fi organizat și un turneu de baschet, o competiție autorizată de Federația Română de Baschet.

La conferința de presă în care președintele Corneliu Ștefan a anunțat marea sărbătoare a județului Dâmbovița au mai participat: vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul general al județului – Dănuț Nicolae Popa Stănescu, managerul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” – Ovidiu Cârstina, și managerul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița – Florin Georgescu.

„Scopul principal al acțiunii este promovarea elementelor de identificare ale județului Dâmbovița – îndeosebi valori, tradiții și cultură – și popularizarea potențialului turistic, educațional și economic al locului. Nu în ultimul rând, este un bun prilej de a descoperi o parte importantă a istoriei românilor și a orașului Târgoviște, reședința județului și fosta Cetate de Scaun a Țării Românești fiind un simbol arhitectural reprezentativ pentru trecutul și evoluția statului român.

Programul manifestărilor se va derula prin intermediul instituțiilor de cultură subordonate Consiliului Județean Dâmbovița: Complexul Național Muzeal Curtea Domnească, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu din Târgoviște”, se arată într-un comunicat transmis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Moreni vor intra în modernizare pe Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Eforturile administrației publice de la Moreni sunt din nou încununate de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea municipiului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea, prin Programul Național „Anghel Saligny”, a două proiecte privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, investiții importante pentru civilizația urbană și confortul cetățenilor din Moreni.

În primul proiect, se are în vedere execuția de lucrări pe 3,550 km de străzi din municipiul Moreni. Investiția are o valoare 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Cel de-al doilea proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 3,827 km, străzi din cartierul Schela Mare. Pentru aceast obiectiv, se vor aloca 5.439.817,76 lei. Vor intra într-un proces total de refacere străzile: Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Izlazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor și Uranus.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT