Connect with us

ACTUALITATE

„Cununa Nucetului”, o redescoperire a tradițiilor și obiceiurilor populare

Publicat

pe

Am fost surprins plăcut când am aflat și am văzut cu ochii mei că primărița comunei Nucet, Luisa Bărboiu, a reușit să reaprindă flăcăruia plăpândă a tradițiilor și obiceiurile populare din această localitate înveșmântată în istorie. Să vezi la Nucet, după mulți, mulți ani, o formație de dansatori populari mi s-a părut formidabil. Parcă ne-am redescoperit rădăcina pierdută atâta amar de vreme într-un desiș negru al resemnării.

„Cununa Nucetului”, o echipă de dansatori, fragede vlăstare ale acestor locuri minunate aflate între ape curgătoare, iazuri, păduri umbroase și vegheate de statornicia seculară a Mănăstirii Nucet, a devenit un simbol al localității. Este un semn bun, care demonstrează că Nucetul a intrat pe un drum bun al echilibrului socio-edilitar, la care a contribuit pe deplin primarul Luisa Bărboiu.

Comuna are drumuri bune, școli și grădinițe noi, modernizate, cămin cultural care își recapătă identitatea prin această formație de mici dansatori, alcătuită din copii din Ilfoveni, Cazaci și Nucet – practic, o reprezentare totală a comunei.

Nucet dispune de rețele de gaze naturale și apă. Urmează să fie realizat sistemul de canalizare și tot ceea ce reprezintă confortul și civilizația europeană ar fi gata. Mai rămâne tihna socială. Și ia vine. Primul semn viabil este chiar acest grup de folcloriști – „Cununa Nucetului”, care impune deja un nume.

Talentul și ambiția artistică a acestor copii, stimulați puternic de administrația publică locală, le-a adus și faimă la nivel național. Zilele trecute, dansatorii de la Nucet au fost invitați la Favorit TV unde, alături de îndrăgiți soliști de muzică populară, au prezentat un minunat spectacol folcloric.

De precizat că, împreună cu micii artiști pregătiți de coregraful Florin Costin Gangă, a mers la București și primărița Luisa Bărboiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT