Connect with us

ACTUALITATE

Lege: Persoanele Fizice Autorizate dobândesc vechime în muncă

Publicat

pe

Proiectul de lege privind recunoașterea ca vechime în muncă și, după caz, ca vechime în specialitate a activității desfășurate ca Persoană Fizică Autorizată (PFA) a fost aprobat, iar președintele Iohannis a semnat Decretul de promulgare în data de 5 mai 2022.

Potrivit actului normativ, se consideră vechime în muncă doar perioada în care PFA-ul a desfășurat activitate economică, a produs venituri nete, în anul supus recunoașterii vechimii, în valoare de cel puțin 12 salarii minime brute pe țară și a plătit contribuțiile, taxele și impozitele legale. De asemenea, trebuie ca PFA-ul să fie înregistrat la Registrul Comerţului cu un singur cod CAEN de activitate sau cu codul CAEN principal de activitate pentru care se doreşte recunoaşterea vechimii.

Inițiativa a fost a PNL și a preluat-o USR, dar „nu contează, atâta timp cât am reparat o mare nedreptate”, a declarat fostul ministru al Muncii – Raluca Turcan.

„O măsură pe care am lăsat-o la Ministerul Muncii a fost votată de către Parlament. Este vorba despre eliminarea unei discriminari la adresa persoanelor fizice autorizate care desfășoară activități economice și cărora nu li se recunoștea vechimea în muncă sau în specialitate.

Foarte mulți tineri competenți care lucrau în regim PFA, atunci când doreau să demonstreze că au expertiză într-un anumit domeniu, vechime în muncă sau în specialitate, pentru a se prezenta la un concurs sau a accesa anumite proiecte, nu o puteau dovedi. Prin votarea legii, se elimină acest tip de discriminare”, a precizat fostul ministru liberal al Muncii – Raluca Turcan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT