Connect with us

POLITIC

Titus Corlățean a pledat pentru accelerarea procesului de aderare la UE a Moldovei, Ucrainei și Georgiei

Publicat

pe

Senatorul PSD Titus Corlățean, membru al Delegației române la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a participat, în perioada 16-17 mai 2022, la reuniunea Comisiei pentru afaceri politice și democrație a APCE, care a avut loc în Chania – Grecia.

Președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României a avut o intervenție în momentul dezbaterii proiectului de raport cu tema „Necesitatea unui multilateralism efectiv și incluziv” – raportor Dora Bakoyannis (Grecia, PPE/CD). Titus Corlățean a arătat că este nevoie de o consolidare a dreptului internațional, inclusiv prin mecanisme care să instituie principiul sancțiunilor ca instrument legal de apărare a valorilor fundamentale și a dreptului internațional.

Senatorul român a luat cuvântul și în cadrul dezbaterilor proiectului de rezoluție privind „Provocările recente la adresa securității în Europa – rolul Consiliului Europei” – raportor Bogdan Klich (Polonia, PPE/CD). Titus Corlățean a propus un amendament prin care se arată că accelerarea procesului de extindere a Uniunii Europene și susținerea parcursului european al statelor candidate și aspirante din Balcanii de Vest, precum și a celor trei state din Europa de Est – Republica Moldova, Ucraina și Georgia, reprezintă o măsură de consolidare a securității europene.

S-a referit fostul ministru de Externe al României și la conceptul extins de securitate și la rolul Consiliului Europei în stabilirea și promovarea standardelor de securitate democratică.

În ceea ce privește perspectiva europeană a statelor din Balcanii de Vest, temă care face obiectul unui alt raport aflat în dezbatere în cadrul Comisiei APCE, senatorul Titus Corlățean a adresat o serie de sugestii raportorului George Papandreou (Grecia, SOC), inclusiv în ceea ce privește relevarea importanței formatelor regionale de cooperare pentru identificarea unor soluții incluzive de cooperare, menționând rolul președinției române a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP) în gestionarea politică a unor relații bilaterale tensionate din regiune și, respectiv, includerea Kosovo ca membru al acestui format, în ciuda poziției cunoscute a României, care nu a recunoscut entitatea menționată.

În cea de-a doua zi a dezbaterilor, senatorul Titus Corlățean a susținut adoptarea de către membrii Comisiei APCE pentru afaceri politice și democrație a moțiunii pentru recomandare adresată Comitetului Miniștrilor Consiliului Europei privind organizarea celui de-al IV-lea Summit al șefilor de stat și de guvern, document ce va fi înaintat, în numele întregii Comisii, către Biroului APCE, în vederea dezbaterii în plenul Adunării Parlamentare.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Succes istoric pentru Dâmbovița: 1,3 miliarde de lei, finanțare prin Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Județul Dâmbovița a depus pentru finanțare pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 137 de proiecte, în valoare de aproximativ 1,3 miliarde de lei, și toate au fost aprobate! Urmează acum ca cele 82 de primării beneficiare și Consiliul Județean Dâmboviţa să organizeze licitațiile publice pentru desemnarea firmelor constructoare și apoi să înceapă lucrările propriu-zise. Se vor reabilita și moderniza drumuri și poduri (93 de proiecte) și vor fi executate rețele de apă și canalizare (40 de proiecte).

Având în vedere că pe programele de finanțare PNDL 1 și 2, care s-au implementat pe parcursul ultimilor 10 ani, județul Dâmbovița a accesat aproximativ 1,1 miliarde de lei, faptul că, într-o singură zi, săptămâna aceasta, i-au fost aprobate investiții de 1,3 miliarde de lei reprezintă fără doar și poate „un succes istoric” – după cum a punctat deputatul PSD Radu Popa. Parlamentarul a felicitat echipa de la CJ Dâmboviţa, condusă de președintele Corneliu Ștefan, și pe primarii din județ pentru că s-au implicat să aducă fonduri cu care să dezvolte comunitățile locale.

„Acesta este modul în care PSD le mulțumește dâmbovițenilor pentru votul pe care l-am primit acum 2 ani”, a mai spus deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Președinte CJ Dâmbovița: Cu un simplu mulțumesc, primarul de la Găești putea intra în istorie

Publicat

pe

Șoseaua de centură a orașului Găești este cel mai important proiect al Consiliului Județean Dâmboviţa, care a primit finanțare, săptămâna aceasta, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre 80 de milioane de lei din costul total de 90 de milioane de lei. Diferența de cost va fi suportată de administrația județeană – a precizat președintele CJ Dâmbovița. Cu toate acestea, primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe, și-a alocat meritele pentru această investiție – a mai spus Corneliu Ștefan, care a punctat de asemenea că edilul ar fi putut intra în istorie dacă ar fi scris pe Facebook un simplu mulțumesc. Atât.

„Când alții nu au fost în stare nici măcar să o deseneze, noi avem un program aprobat anul trecut de către Ministerul Transporturilor și astăzi avem deja și sursa de finanțare. Centura orașului Găești este un drum județean, este proiectul CJ Dâmbovița, este proiectul pe care noi, cei din administrația județeană, l-am gândit pentru județul Dâmbovița.

Domnul primar de la Găești nu are niciun merit în realizarea acestei centuri ocolitoare. Îmi pare rău că a ieșit să își asume munca noastră, a CJ Dâmbovița și a parlamentarilor PSD. Îi transmit că dacă scria pe Facebook un simplu mulțumesc intra în istoria orașului Găești și a județului Dâmbovița printr-un gest de noblețe. Dar, a luat copy-paste toată postarea mea și a scris-o pe contul personal.

Dl. primar, centura orașului Găești este un drum județean, este munca noastră, a conducerii CJ Dâmbovița și a parlamentarii PSD, care ne-am asumat în fața dâmbovițenilor acest proiect. Astăzi este un moment istoric. Avem un contract de finanțare și, în perioada următoare, vom scoate la licitație partea de proiectare și execuție. Pe 17 iulie, se vor depune oferte pentru studiul de fezabilitate”, a declarat Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT