Connect with us

POLITIC

Senatorul Titus Corlățean a realizat raportul APCE privind tragedia aviatică petrecută deasupra Ucrainei în iunie 2014

Publicat

pe

Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, a prezentat, în cadrul reuniunii de la Paris, marți – 23 mai 2022, în calitate de raportor al Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru afaceri juridice și drepturile omului, un raport privind „Angajarea răspunderii pentru doborârea avionului cursei aeriene MH17”.

De precizat că aeronava aparținând Campaniei „Malaysia Airlines” care efectua o cursă pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur a fost lovită de o rachetă deasupra Regiunii Donețk, Ucraina. Tragedia, în urma căruia și-au pierdut viața toți cei 298 de pasageri aflați la bord, s-a petrecut pe 17 iunie 2014.

Raportul privind angajarea răspunderii pentru doborârea avionului cursei aeriene MH17, adoptat în unanimitate de membrii Comisiei APCE, include concluziile rezultate în urma vizitelor de documentare efectuate de senatorul Titus Corlățean la Haga și Kiev, la începutul acestui an.

Parlamentarul român s-a întâlnit, în perioada 31 ianuarie – 4 februarie 2022, cu mai mulți reprezentanți ai autorităților din Țările de Jos și Ucraina, specialiști în aeronautică, criminalistică și servicii de securitate, dar și cu rude ale celor uciși în urma atacului cu rachetă. În urma acestor investigații, a probelor analizate, s-a conturat scenariul potrivit căruia aeronava de pasageri a fost prăbușită de o rachetă BUK furnizată separatiștilor pro ruși din estul Ucrainei de Federația Rusă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Lecții de viață și politică la „Avangarda”, cu fostul președinte al României – Ion Iliescu

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmbovița Ionuț Vulpescu, pe lângă faptul că este un om politic redutabil, este și un neobosit creator de cultură, un mânuitor fin al discursului și al dialogului elevat. Aceste calități și le-a pus în valoare în podcastul cu titlu de unicitate „Avangarda”, aducând în studioul său spuma culturii și spiritualității românești, scriitori, actori, regizori, profesori universitari. Fostul ministru al Culturii, în convorbirile purtate cu interlocutorii săi, a analizat, cu sensibilitate și o profunzime bine calculată, și a retransmis celor interesați, prin intermediul YouTube, pentru a rămâne în memoria colectivă, nu numai istoria acestui neam prin creatorii săi, prin operele acestora, ci și valoarea curată a gândirii românești.

Iată că la podcastul lui Ionuț Vulpescu, ca o revelație și poate o necesitate, ținând cont de faptul că suntem într-un an electoral cum poate nu s-a mai consumat până acum în România, cu multiple provocări, cu schimbări de discurs, de mentalitate, de direcții, de opinii, a fost invitat în fața microfonului fostul președinte al României, Ion Iliescu. Un politician de anvergură, un modelator de oameni, un conducător care, în afară de cunoștințe, a avut ceea ce lipsește multora dintre politicienii actuali: harul, empatia adevărată, nu falsă, cu cetățeanul, lupta pentru un ideal.

Dialogul dintre Ion Iliescu și Ionuț Vulpescu apare, nu întâmplător, ieri – 3 martie, când fostul șef al statului a împlinit 94 de ani. O surpriză plăcută făcută nouă de Ionuț Vulpescu, prin difuzarea unei convorbiri extrem de interesante, cu multe elemente de băgat la cap de către cei care s-au aventurat pe tărâmul politicii, debusolați, fără un crez sincer. Dialogul dintre Vulpescu și Ion Iliescu poate fi catalogat a fi un curs sau un intermezzo unic prin istoria vremurilor pe care le trăim, cu o încărcătură aproape sută la sută de sinceritate.

Este știut faptul că, în ultimii ani, președintele Ion Iliescu, cel mai iubit conducător al României de după 1990, nu a mai ieșit public, nu a mai intervenit cu niciun sfat și sugestie în cercurile apropiate. A urmărit din umbră scena învolburată a politicii românești și europene.

Deputatul Ionuț Vulpescu, un discipol credincios al lui Ion Iliescu, un politician crescut în cercul intim al fostului președinte, de la care a învățat multe, și se vede, l-a adus la „Avangarda” , am zis, nu întâmplător, și este de luat aminte și de reținut cele spuse de președintele Ion Iliescu în prima parte a podcastului realizat cu Ionuț Vulpescu.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

POLITIC

Senatorul Titus Corlățean, prezent la Reuniunea UE de la Bruges (Belgia)

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, a plecat deja la Bruges, unde va participa la Reuniunea Uniunii Europene pe probleme de „Politică externă și de securitate comună și respectiv Politica de Securitate și Apărare Comună” (PESC/ PSAC). Conferința este organizată de Președinția Belgiană a Consiliului UE.

La această întâlnire la nivel înalt participă președinții comisiilor de politică externă și respectiv de apărare din statele membre ale Uniunii precum și președintele Comisiei de specialitate din Parlamentul European.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite