Connect with us

Dâmboviţa

Comunicat PNL Dâmbovița: Patru obiective de investiții, inaugurate în comuna Finta

Publicat

pe

Senatorul Virgil Guran-președinte PNL Dâmbovița, subprefectul Adrian Chițescu, inspectorul școlar adjunct Dan Alexandru Tică și secretarul general al PNL Dâmbovița -Aurelian Cotinescu au participat sambata, 28 mai 2022, la inaugurarea a patru obiective importante pentru comunitatea din localitatea Finta. Investițiile au fost realizate prin accesarea fondurilor de la bugetul de stat și prin finanțare europeană.

În prezența reprezentanților comunității locale, primarul liberal Florentin Oprea a inaugurat Dispensarul din Gheboaia, Grădinița cu program normal din Gheboaia, Dispensarul din Finta și primul tronson de canalizare cu o stație de epurare performantă, așa cum puține există în țară.

Preșcolarii din Finta vor învăța de acum în condiții care să corespundă standardelor europene, într-o clădire nouă, cu mobilier și dotări moderne. Grădinița a fost realizată printr-un parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, prin accesarea de fonduri prin Ministerul Educației.

Cele două dispensare din comună vor deservi toți pacienții, iar doi medici de familie și un medic stomatolog vor asigura asistență și îngrijire pentru localnici. Dispensarele au fost realizate prin programul PNDL II.

Pentru primul tronson de canalizare care se întinde pe 3 km au fost accesate fonduri prin AFIR. Comuna are de acum și o stație de epurare modernă și performantă, așa cum sunt doar câteva la nivel de țară. Stația are capacitatea de a deservi întreaga localitate.

Prin POIM se va extinde rețeaua de canalizare în toată localitatea, în doi ani de zile. Comuna beneficiază de rețea de apă, iar primăria a depus deja un proiect pe “Anghel Saligny”  pentru înființare rețea de gaze.

BIROUL DE PRESĂ PNL DÂMBOVIȚA

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Doi bătrâni din Târgoviște au fost găsiți morți în apartament

Publicat

pe

O tragedie s-a consumat, în această dimineață, într-un bloc din Micro 9, din Târgoviște. Doi bătrâni, de aproximativ 85 de ani, au fost găsiți decedați în apartamentul în care locuiau, situat pe strada Virgil Drăghiceanu, la etajul 1.

Alarma a fost dată de un fizioterapeut care venea frecvent să le facă masaj. Astăzi, bătrânii nu au răspuns la ușă. Maseorul și-a dat seama că s-a întâmplat ceva și a alertat autoritățile. La fața locului, au sosit mai multe echipaje de pompieri, SMURD și de la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița. Au reușit militarii să intre în casă, dar nu au reușit să mai facă nimic pentru cei doi soți.

Poliția a declanșat cercetările pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs decesul celor doi târgovișteni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Bătrână din Hulubești, sfâșiată de propriul câine. I-au fost amputate ambele mâini

Publicat

pe

O bătrână de 90 de ani din satul Păișeni, comuna Hulubești, județul Dâmbovița, se zbate între viață și moarte într-un spital din Capitală, după ce a fost sfâșiată de câinele pe care îl avea în bătătură. Tanti Ioana, cum îi spuneau vecinii, a ieșit de dimineață din casă, așa cum făcea de obicei, să dea de mâncare dulăului, un metis destul de frumos rezultat probabil dintr-un câine maidanez și ciobănesc german. Îl creștea de mic. Îl adusese un nepot.

Animalul pe care îl ținea legat îi scăpase din lanț. Tanti Ioana ar fi vrut să-l ademenească probabil cu mâncare și să îi pună din nou cureaua pe cap. Patrupedul, furios, s-a înfipt în mâinile bătrânei și aproape că a dezmembrat-o. Un vecin care ieșise în curte să fumeze o țigară a auzit niște gemete suspecte dinspre ograda femeii. Au mers imediat să vadă ce s-a întâmplat. Ușa casei era larg deschisă. Au găsit-o pe biata femeie căzută în curte. Inertă, cu mâinile sfâșiate. Câinele se afla în apropierea ei.

Au fost alertate echipajele de salvare. Până la sosirea lor, vecinii au protejat-o cum au putut de frig. Au acoperit-o cu pături. Medicul sosit la fața locului, după ce a văzut rănile și i-a acordat îngrijiri, a ajuns la concluzia că femeia trebuie trimisă de urgență la un spital din București. A fost solicitat elicopterul SMURD, care a transportat-o în Capitală.

Am aflat că tanti Ioana a fost supusă de urgență unei intervenții chirurgicale. Din nefericire, ambele mâini i-au fost amputate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats