Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Investițiile în infrastructura educațională, prioritare pentru primarul comunei Dragomirești

Publicat

pe

La Dragomirești, instituțiile de învățământ, fie că vorbim despre grădinițe sau școli, au fost în permanență în atenția autorităților locale. Totul arată impecabili. De la construcție până la dotările interioare, spațiile igienico-sanitare și amenajarea locurilor de joacă cu module noi, atractive pentru copii și, mai ales, sigure.

Primarul Dragoș Vlădulescu ne-a spus că, încă de la primul său mandat de edil al comunei, și asta se întâmpla cu mulți ani în urmă, a avut ca principală prioritate asigurarea unor condiții de confort și civilizație în toate unitățile de învățământ din localitate. Acest deziderat, după cum am văzut, pare împlinit.

Am făcut împreună cu edilul o incursiune la școala de centru, aflată în inima comunei, la câțiva pași de Primărie. Instituția arată impecabil. Frumos compartimentată, cu săli de clasă luminoase, dotate corespunzător, curățenie. Se lucra de zor la anveloparea termică a imobilului. Prețurile la energie au crescut și, așa cum ne-a precizat primarul Vlădulescu, este bine să fii prevăzător, atent la buget și să faci tot ceea ce trebuie pentru a reduce cheltuielile cu încălzirea, mai ales acum, când costurile au devenit enorme. Investiția pentru izolația termică este realizată cu fonduri de la bugetul local. Lucrările sunt executate în procent de 75%.

Am mers apoi, împreună cu primarul Dragoș Vlădulescu, și la grădinița din cartierul Pârvulești, satul Decindeni. Copiii din această parte a localității vor avea la dispoziție un imobil aidoma celor de la oraș, poate chiar mai modern și mai dotat. Primăria a întâmpinat ceva probleme în procesul de edificare a acestui obiectiv. A lucrat mai întâi o firmă care, după o perioadă, a întrerupt lucrările constrânsă de problemele financiare, apoi edilul a trebuit să intre, așa cum se obișnuiește la noi, în tăvălugul birocratic pentru a reporni lucrările și definitiva investiția.

„Acum, suntem în faza de recepție finală. Copiii și părinții așteaptă cu bucurie să redeschidem porțile acestei grădinițe care, după cum vedeți, este una deosebită. Avem două clase pentru desfășurarea procesului educativ cu tot ce trebuie și grupuri sanitare în interior, așa cum prevăd normativele. Locul de joacă este foarte frumos conceput. La această grădiniță, vor veni pentru a deprinde tainele educației circa 20 de copii din zona Pârvulești”, ne-a declarat primarul Dragoș Vlădulescu.

Am trecut și pe grădinița nouă din Decindeni, construită în apropierea unuia dintre cele mai noi cartiere de locuit din comuna Dragomirești, lângă sala de sport. Totul este și aici ca la carte. De la împrejmuire, amenajarea curții si locul de joacă până la sălile destinate educației copiilor.

De asemenea, în centrul comunei, Primăria a construit cea mai mare instituție de învățământ preșcolar de pe teritoriului localității. Un obiectiv cu săli de clasă spațioase și luminoase, pregătit să fie dată în folosință.

Deschiderea acestei grădinițe a fost întârziată cu câteva luni din cauza unor probleme birocratice generate de furnizorii de energie electrică și gaze naturale, dar edilul Dragoș Vlădulescu ne-a mărturisit, cu bucurie, că lucrurile sunt acum rezolvate. Din toamnă, aproximativ 200 de copii din localitate vor beneficia de noua grădiniță, una dintre cele mai moderne de pe Valea Dâmboviței.

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Gura Ocniței înființează mai multe puncte pentru plata taxelor și impozitelor locale

Publicat

pe

Primăria Gura Ocniței îi înștiințează pe cetățenii comunei că pot beneficia, până la 31 martie, de un bonus de 10% pentru plata integrală a taxelor și impozitelor pentru anul 2023.

„Plata poate fi realizată la sediul Primăriei, în intervalul luni-vineri, conform programului afișat pe pagina noastră de Facebook, sau la sediul Căminului Cultural Adânca, în fiecare marți, începând cu data de 07.02.2023, între orele 09:00-13:00, sau la sediul Biblionet din Săcuieni, în fiecare miercuri, începând cu data de 08.02.2023, între orele 09:00-13:00.

Pentru cei care preferă să evite deplasările, plata poate fi realizată și online, prin accesarea site-ului https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/. Este necesar să ai un card înrolat în 3D Secure.

Dacă ai întrebări sau nelămuriri, nu ezita să ne contactezi la numărul 0245.673.260, fax 0245.673.532, email primariaguraocnitei@gmail.com sau pe site-ul nostru www.primariaguraocnitei.ro”, este mesajul transmis dereprezentanții Primăriei Gura Ocniței.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Băleni, proiecte de anvergură pentru prezent și viitor

Publicat

pe

Băleni este o comună renumită, epicentrul legumiculturii din județul Dâmbovița. Un pol al hărniciei și perfecțiunii într-o îndeletnicire transmisă din tată-n fiu. Un leagăn al tradiției muncii pământului, păstrat cu sfințenie. Dar nu despre agricultura și oamenii care rezonează cu glia vreau să vorbim acum, ci despre elementele care sprijină comunitatea, care contribuie la dezvoltarea localității, la echilibrul socio-economic: administrația publică locală.

Truditorilor din Băleni le trebuie asigurate servicii publice ca la carte și o infrastructură pe măsură. Efortul lor trebuie să fie în pas cu confortul și civilizația. De atingerea acestor obiective trebuie să se ocupe administrația. Și, după cum am văzut, la Băleni se mișcă lucrurile. Primarul Florea Mușat ne-a asigurat de acest lucru. Edilul este printre puținii din județ care revine în funcția de primar. Concetățenii săi au considerat, după prestația predecesorilor, că trebuie să-l aducă înapoi. Și l-au adus. Florea Mușat este la al doilea mandat din partea a doua a carierei sale în administrație. Și performează. Zeci de proiecte de inters local se află în diferite stadii de implementare. Nu le inventariem și nu facem o înșiruire. Am ales doar câteva, cu impact maxim asupra dezvoltării comunității.

Curtea conacului boieresc Băleanu a devenit un loc unde trecutul se contopește plăcut cu prezentul, cu necesarul vremurilor noastre. Aici, administrația locală a edificat o grădiniță cu program prelungit, una dintre cele mai mari din județ. Lucrările au fost efectuate în procent de peste 85%. Instituția dispune de săli de clasă, dormitoare, sală de mese, bucătărie, grupuri sanitare, spații de joacă etc. Aici vor deprinde primele taine ale lumii, ale comunicării sociale peste 300 de copii.

În aceeași incintă cu vibrații istorice, a fost ridicat și dispensarul medical. Îl numim așa conform obiceiului, dar clădirea arată ca un adevărat centru medical. Obiectivul dispune de opt cabinete, săli de tratamente, sală de așteptare pentru pacienți, grupuri sanitare. Mai este un singur hop de trecut până la darea în folosință. Conectarea imobilului la rețeaua de energie electrică. Se așteaptă de luni de zile avizele necesare. Primarul Florea Mușat este optimist și speră ca dispensarul să fie inaugurat până la jumătatea lunii martie.

În aceeași curte se lucrează de zor la atelierele mecanice, investiția intră în componența Liceului Tehnologic din localitate. Îți vine greu să crezi că, pe vremurile acestea, mai sunt finanțate astfel de capacități destinate pătrunderii în tainele unei meserii. Dar, uite că la Băleni se poate! În cele șase săli unde vor fi instalate strunguri, freze, alte tipuri de mașini-unelte și vor fi aduse tot soiul de scule, elevii vor deprinde meseriile de mecanic, tractorist, șofer, strungar, profesiuni care au cam dispărut din practica educațională deși pe piața muncii este mare nevoie de meseriași. Florea Mușat este mândru că a reușit o asemenea performanță care, probabil, îi va influența și pe alții.

„Suntem o comună în care îndeletnicirea principală este agricultura, legumicultura. La noi, fiecare bucățică de pământ este lucrată în sistem intensiv, aduce plus valoare. În toate aceste activități sunt utilizate continuu mijloace mecanice, tractoare, mașini de plantat, pentru aplicarea tratamentelor, de recoltat, instalații de irigat performante. Pentru folosirea acestora, întreținerea și reparațiile necesare, este nevoie de mecanici bine pregătiți, de tractoriști, de șoferi. Tocmai cu treaba asta vor fi deprinși elevii în cadrul atelierelor noastre. Pregătim meseriași”, ne-a precizat primarul Florea Mușat.

Într-o localitate cu tradiție este nevoie și de un spațiu în care energiile artistice, creatoare, să se manifeste. Pentru a asigura condiții acestor manifestări, căminul cultural din localitate va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Fondurile – 2,2 milioane de lei vor fi asigurate de la bugetul local.

În ultimii ani, traficul rutier în comuna Băleni este deosebit de aglomerat. Pe lângă autovehiculele deținute de localnici, în comună intră și foarte multe autotrenuri venite din toate colțurile țării. Acestea preiau zilnic marfă de la depozitele de legume. Pentru a diminua aglomerația de pe arterele rutiere din sat, a fost gândit un proiect de realizare a unei centuri ocolitoare. Lucrările vor fi finanțate prin Programul Național „Anghel Saligny”. Valoarea obiectivului propus este de 16,4 milioane de lei. Șoseaua de centură a comunei Băleni va avea o lungime de 13,2 km. Proiectul se află în procedura de licitație. Drumul va porni de la intersecția spre satul Mărcești, comuna Dobra, va parcurge câmpul din partea de sud-vest a comunei, va traversa drumul județean spre Nucet și se va conecta cu DJ Târgoviște-Băleni-Cornești, la ieșire din localitate.

Și mai are un obiectiv de realizat edilul Florea Mușat. Vrea un sediu nou de primărie la Băleni, care să fie în ton cu dezvoltarea comunei și cu noile cerințe europene în materie de administrație publică locală. Investiția are o valoare de 3,9 milioane de lei și se va derula prin Compania Națională de Investiții (CNI). Construcția va fi edificată pe amplasamentul actualului imobil. Pe perioada lucrărilor, activitatea autorităților locale se va desfășura în alte locații.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats