Connect with us

POLITIC

Radu Popa, deputat: Bruxelles-ul caută soluții la criza petrolului

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa urmărește cu atenție ceea ce se întâmplă acum pe piața energiei, care sunt consecințele războiului de ocupație declanșat de Federația Rusă în Ucraina. Întreaga Europă a fost prinsă pe picior greșit. Se caută soluții pentru ieșirea din acest impas care afectează viața de zi cu zi a tuturor locuitorilor planetei. Uniunea Europeană se află, din păcate, la o răspântie periculoasă. Existența acestui format politic, social și economic este amenințată.

„Liderii statelor Uniunii Europene se reunesc azi la Bruxelles pentru a analiza situaţia securităţii şi consecinţele generate de agresiunea rusă împotriva Ucrainei. Încercările de negociere a unui compromis pentru ca Ungaria să sprijine impunerea unui embargou asupra petrolului rusesc nu au înregistrat niciun progres, notează euractiv.com. Ambasadorii statelor membre au examinat duminică şansele unui eventual compromis, însă perspectivele deloc optimiste l-au determinat pe ministrul economiei germa,n Robert Habeck, să avertizeze că “unitatea UE începe să se destrame”.

O propunere, prezentată de preşedinţia franceză a Consiliului UE, constă în excluderea conductei Drujba ”pentru moment” dintr-un embargou petrolier şi în impunerea de sancţiuni doar asupra ţiţeiului transportat cu tancurile petroliere către UE, au declarat diplomaţi europeni. Sunt voci în presa bruxeleză care spun că, în realitate, această soluție ar echivala cel puțin cu o remiză, pentru Moscova”, a precizat Radu Popa.

Moscova a creat panică, anunțând întreruperea livrărilor de petrol prin magistrala Drujba, considerată a fi cea mai lungă conductă de transport petrol din lume.

„Întreruperea va priva beneficiarii de volume între 1,0 și 1,5 milioane de barili de petrol pe zi, adică 10% din întregul consum de petrol în Europa! Efectul direct al acestei măsuri este o creștere alarmantă a prețului la carburanți, în toată lumea, dar cele mai afectate țări sunt cele din regiunea noastră. Suspendarea livrărilor are loc într-un moment critic pentru piața globală a petrolului, sever afectată de restricții la livrările de petrol crud din țări producătoare ca Iran, Venezuela, Canada și chiar Mexic”, a mai spus deputatul social-democrat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: PSD va susține populația în fața viitoarelor provocări economice

Publicat

pe

Deputata Carmen Holban a participat ieri, alături de ceilalți colegi din PSD, la Reuniunea Grupurilor Parlamentare PSD desfășurată la Sinaia.

„Împreună cu președintele partidului – Marcel Ciolacu, secretarul general – Paul Stănescu, prim-vicepreședinții Gabriela Firea și Sorin Grindeanu, liderii Grupurilor PSD Ștefan Radu Oprea și Alfred Simonis, miniștrii PSD, colegii senatori și deputați, am discutat și despre proiectele prin care, în perioada 2022-2024, vom asigura dezvoltarea fiecărei regiuni și modul în care vom susține populația în fața viitoarelor provocări economice. Au fost punctate multe dintre măsurile pe care am reușit să le impunem în coaliția de guvernare, în ultimul an, fiecare dintre acestea având un impact deosebit în toate mediile sociale”, a precizat Carmen Holban.

Deputata PSD de Dâmbovița a apreciat modul în care s-a implicat Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în dezvoltarea activității acestei structuri guvernamentale.

„Prin programele implementate sau aflate în curs de implementare, reușește să schimbe viața a sute de familii și a tinerilor care, din lipsa banilor necesari, renunțau la studiile superioare”.

A amintit Carmen Holban de Programul Social de Creșterea Natalității, de cel privind creditarea „Family Start” și de programul de sprijinire a studenților „Student Invest”.

A vorbit și despre realizările Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, condus de Marius Budăi, privitoare la creșterea veniturilor pensionarilor și a ajutoarelor sociale astfel încât oamenii să poată trece mai ușor peste criza economică și energetică: majorarea salariului minim, a retribuției minime din construcții și a salariilor bugetarilor și creșterea alocațiilor pentru copii, compensarea și plafonarea consumului și a facturilor la gaze și energie electrică.

Nu a fost uitat nici Ministerul Sănătății, condus de Alexandru Rafila. Și aici s-au înregistrat rezultate notabile în activitatea medicală și în plan investițional: alocarea sumei de 350.000.000 de lei pentru echipamente medicale; preocuparea pentru realizarea infrastructurii specifice și a reparațiilor capitale pentru care s-au acordat 200.000.000 de lei; deblocarea proiectelor privind construcția spitalelor regionale la Craiova, Iași și Cluj.

„Acestea reprezintă doar o parte a măsurilor implementate de cele trei ministere conduse de miniștrii PSD. Familiile aflate la început de drum sau cuplurile care așteaptă primul copil, pensionarii și pacienții unităților sanitare din toată țara au nevoie de tot sprijinul nostru. Și acest lucru se întâmplă”, a punctat deputata PSD Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Marian Țachianu, deputat: Crescătorii de oi din România nu trebuie să piardă piețele tradiționale!

Publicat

pe

Deputatul PSD Marian Țachianu salută intervenția ministrului Agriculturii, Petre Daea, la reuniunea Consiliului Agricultură şi Pescuit, care se desfăşoară la Bruxelles, pe fondul interzicerii transportului de durată lungă a animalelor, în special a ovinelor.

„România, a spus ministrul Daea în fața reprezentanților europeni, este un important exportator de animale către diferite țări. Suntem al doilea stat din Uniunea Europeană în ceea ce privește creșterea oilor.

Susținem, așa cum a precizat ministrul Agriculturii în fața reprezentanților Comisiei Europene, schimbările menite să crească bunăstarea animalelor, dar revizuirea actelor normative nu trebuie să limiteze anumite tipuri de transporturi ale animalelor.

Modificările legislative trebuie să țină cont de realitățile existente. Trebuie să susținem interesele fermierilor noștri, care depun eforturi deosebite pentru a rezista și a valorifica producția pe piețele tradiționale”, a precizat deputatul Marian Țachianu.

Comisia Europeană a cerut reducerea duratei călătoriilor, la opt ore pentru animalele care urmează să fie sacrificate şi la patru ore pentru animalele păstrate pentru producţia de lapte sau ouă sau reproducţie, precum şi o protecţie mai bună pentru animalele tinere sau gestante.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats