Connect with us

ACTUALITATE

Ziua Tratatului de la Trianon (4 iunie), marcată în comuna Potlogi, județul Dâmbovița. VIDEO

Publicat

pe

Astăzi – 4 iunie 2022, la Potlogi, județul Dâmbovița, a fost marcată, prin depunerea unei coroane de flori la monumentul eroilor cazuți pe front în Primul Război Mondial, „Ziua Tratatului de la Trianon”.

Au fost prezenți: parlamentarii PSD de Dâmbovița – Titus Corlăţean, inițiatorul proiectului de lege privind declararea zilei de 4 iunie drept „Ziua Tratatului de la Trianon”, Carmen Holban, Radu Popa, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu, președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonela Jîjîie, administratorul public – Cristian Avanu, secretarul județului – Dănuț Nicolae Popa Stănescu, prefectul județului – Claudia Gilia, subprefectul Cornel Sălișteanu, primarul Nicolae Catrina și viceprimarul Viorel Drăghici, consilieri județeni și locali.

„Astăzi, marcăm, cu respect și recunoștință, o zi foarte importantă pentru națiunea română. Ziua de 4 iunie a fost proclamată prin lege adoptată de Parlament ca zi a Tratatului de la Trianon. Am avut onoarea să promovez această lege și, cu sprijinul colegilor din diferite partide politice, din păcate, nu din toate, am votat, nu o dată, ci chiar de două ori, această lege care, în ciuda opoziției prezidențiale, a intrat în vigoare.

Ziua de 4 iunie este o zi importantă pentru că, la 4 iunie 1920, prin Tratatul de Pace de la Trianon, încheiat de 16 puteri aliate și învingătoare în Primul Război Mondial, inclusiv România, cu noua entitate numită Ungaria a fost recunoscută internațional unirea Transilvaniei cu România.

Acesta este motivul pentru care astăzi depunem coroană de flori, potrivit legii, la monumentele închinate memoriei soldaților români care au căzut pe câmpul de bătălie. Acesta este momentul în care arborăm drapelul de stat, momentul în care preoții slujesc la monumentele și la mormintele soldaților căzuți în Primul Război Mondial. Este motivul pentru care astăzi, la Potlogi, depunem această coroană de flori la un monument care menționează jertfa fiilor satului”, a declarat senatorul Titus Corlățean – președintele Comisiei parlamentare de politică externă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Atenție! A fost suspendată circulația pe TransBucegi, din cauza viscolului

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a luat decizia închiderii circulației rutiere pe DJ 713, sectorul Cabana Dichiu – intersecție drum de acces Cabana Piatra Arsă, ca urmare a fenomenelor meteo nefavorabile – cod portocaliu de viscol și căderi abundente de zăpadă.

„Recomandăm evitarea deplasărilor în această perioadă, iar în cazul în care acestea nu pot fi amânate, conducătorii auto trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele, să respecte semnalizarea rutieră din zonă, indicațiile agenților de poliție, ale reprezentanților jandarmeriei montane, ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, precum și ale reprezentanților SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, operatorul economic ce asigură servicii de deszăpezire pe drumurile județene.

Luând în considerare factorii de mediu ce au determinat depunerile abundente de zăpadă pe carosabilul drumului județean 713, sectorul mai sus- amintit, recomandăm evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor pe timp de ninsoare și viscol”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cum procedez dacă nu sunt angajat și vreau să mă asigur pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate?

Publicat

pe

Persoanele fizice care nu au încheiate raporturi juridice de muncă cu un angajator şi nu realizează venituri din desfăşurarea unei activităţi în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detaşare sau a unui statut special prevăzut de lege, nici alte venituri asimilate salariilor şi nu se încadrează în categoria persoanelor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate în baza unui contract de asigurare – ne informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

„Contractul de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate se încheie între persoana interesată și casa de asigurări de sănătate la care se află în evidenţă ca persoană asigurată în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Citește și: Comunicat CNAS: O aplicare justă, echitabilă şi nediscriminatorie pentru calculul indemnizaţiei de maternitate

Contractul poate fi încheiat pentru o perioadă determinată / nedeterminată la un venit ales de către asigurat, ce nu ține cont de veniturile impozabile realizate. Venitul ales nu poate fi mai mic decât valoarea lunară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii (3.000 lei începând cu 1 ianuarie 2023) şi nu poate depăși valoarea a 12 salarii minime.

Contractul de asigurare nu se încheie retroactiv și produce efecte exclusiv de la data înregistrării. Contribuţia lunară de asigurare pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate este de 1% şi se aplică asupra venitului înscris în contract”.

Citește și: Nu ai loc de muncă și vrei să te asiguri în sistemul public de sănătate? Află procedura aici!

Stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediilor şi indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

„În cazul în care nu au fost realizate venituri în ultimele 6 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, stagiul de asigurare se consideră realizat dacă prin însumarea perioadelor din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului rezultă un număr de zile de stagiu de asigurare cel puţin egal cu numărul total de zile lucrătoare din ultimele 6 luni anterioare producerii riscului.

Persoanele asigurate pentru concedii și indemnizații beneficiază de concedii şi indemnizaţii, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, în cazul unor situaţii de excepţie, respectiv în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin Hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, riscului maternal, carantinei, precum şi în cazul izolării urmare a infectării cu Covid-19)”, ne mai informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats