Connect with us

Dâmboviţa

Echipa CJ Dâmbovița i-a îngenuncheat la fotbal pe primarii din județ

Publicat

pe

Ultima parte a „Zilelor județului Dâmbovița” se consumă astăzi printr-o suită de evenimente cultural și sportive. Pe terenul de la Complexul Turistic de Natație Târgoviște, s-a desfășurat o partidă amicală de fotbal între echipele Consiliului Județean Dâmbovița, avându-l capitan pe președintele Corneliu Ștefan, și formația primarilor din județ, în frunte cu edilul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan.

Jucătorii CJ au purtat tricouri de culoare roșie, iar primarii au prestat în costumație albă. De precizat că pentru CJ a jucat și deputatul PSD Radu Popa.

Poarta Consiliul Județean a fost apărată cu strășnicie de managerul Spitalului Județean de Urgență, Claudiu Dumitrescu, care a reușit să păzească poarta având la ochi o pereche de ochelari de soare pentru a se proteja de lumina intensă.

Jocul a fost unul echilibrat, fără excese și orgolii. Pe margine, rezerve cu nemiluita pentru ambele echipe. Președintele Corneliu Ștefan și deputatul Radu Popa au dovedit în teren că dispun de tehnică, rezistență și spirit de echipă, folosind din abundență pasele către coechipieri. Jocul primarilor nu a fost unul omogen, legat, fără prea multe pase. În momentul în care unul dintre edili prindea mingea, ar fi mers cu ea până în poarta adversarilor. Dificil meciul pentru jucătorii… posesori de burtă. Greutatea, la care s-au adăugat căldura și lipsa antrenamentului, au fost generatoare de chin.

De la prima vedere, s-a văzut că jucătorii CJ sunt mai antrenați, solizi, mai experimentați, cu viteză de joc, tehnică și dorință de a învinge. Au fost și intrări neadecvate la minge, faulturi, cum spun specialiștii, dar datul la gioale, ponderat totuși, a făcut parte din frumusețea partidei.

Directorul Claudiu Mănescu, din echipa CJ, un adevărat bolid pe teren, a fost cam ocolit de jucătorii primari. Le-a fost frică de tamponare.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, s-a ținut bine în teren și a avut un joc tehnic, dar care nu rezona, de multe ori, cu al colegilor de echipă. Un pic orgolios.

Portarul Claudiu Dumitrescu s-a aruncat vitejește pe gazon, urmărind traiectoria balonului rotund cu mare atenție. Dar tot a încasat câteva boabe.

La pauză, meciul demonstrativ dintre cele două echipe s-a încheiat cu scorul de 0-0. A fost parcă o repriză test…

După primele minute din cea de-a două repriză, au apărut surprizele. A marcat CJ. Reacție imediată, primarii au căzut ușor pe tânjeală sau îi pălise oboseala. Au mai existat din partea lor mici zvâcniri, concretizate printr-un prim gol marcat de primarul comunei Aninoasa. Edilul, tânăr, ușor, a țâșnit ca o săgeată și a șutat cu folos.

Lucrurile nu au rămas așa. Președintele Corneliu Ștefan a răzbunat golul. A primit o pasă valabilă și a trimis cu precizie mingea în poarta primarilor. Scor: 4-1 în favoarea Consiliului Județean.

Dar să nu credeți că s-a încheiat așa partida! Un pic mai târziu a trimis mingea în poarta edililor și consilierul județean Liviu Vasilescu. Meciul s-a încins. Claudiu Dumitrescu a primit la foc automat două goluri de la primari! Și scorul a devenit, la jumătatea reprizei a doua, 5-3. Și așa a rămas!

Au existat și ratări de senzație, pentru unii aproape imposibile, dar s-au întâmplat. Meciul de fotbal dintre cele două selecționate a fost câștigat de Consiliul Județean. Nu a fost un favor al primarilor pentru CJ cu ocazia „Zilelor Județului Dâmbovița”. A fost o partidă pe bune în care au învins cei mai buni, cu experiență și norocoși pe deasupra.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Peste 1400 de femei din Dâmbovița au fost testate gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin. Proiectul continuă!

Publicat

pe

Instituția Prefectului Județul Dâmbovița este partener în proiectul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT”, alături de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu – Rusescu”, Asociația ”Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen, Fundația ”Renașterea pentru educație, sănătate și cultură” și Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN.

În acest context, astăzi – 2 februarie 2023, a fost organizat la Târgoviște, la Universitatea Valahia, un eveniment de lansare a acestui amplu demers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în Regiunea Sud Muntenia.

„Toți cei care suntem implicați în acest proiect avem un crez, și anume, că nimic nu este mai important decât viața însăși.

Ceea ce ne-am propus să facem prin acest proiect este cu adevărat un pas spre a salva vieți, a aduce zâmbete pe fețele a mii de familii și a generaliza un comportament sănătos în societate, și anume, prevenția.

Proiectul a pornit de la o realitate statistică foarte tristă pentru țara noastră: suntem pe primele locuri la mortalitate din cauza cancerului de col uterin și pe ultimele locuri la prevenție. Nu este de mirare! Așa a fost construit sistemul nostru sanitar și modelul cultural-educațional. Am fost mai degrabă încurajați să tratăm, nu să prevenim”, a spus prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia.

Potrivit specialiștilor, România este pe primele locuri la incidența acestei boli din următoarele cauze:
– Lipsa controlului;
– Lipsa vaccinului;
– Teama de un diagnostic nefast;
– Puțini medici / cabinete, puține informații;
– Multe persoane neasigurate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Rezultatele de până acum ale proiectului „Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT” în județul Dâmbovița:

6350 – femei informate
1402 – femei testate
– Găești – 132
– Moreni -136
– Gura – Ocniței -124
– Ludești -70
– Potlogi – 68
– Răzvad -80
– Poiana -52
– Produlești -57
– Morteni- 80
– Comișani -68
– Moroeni -89
– Nucet -54
– Valea-Mare -93
– Vișina -85
– Cobia -47

De reținut faptul că programele de screening scad riscul de cancer cu 30 până la 50%, sau chiar cu 80% dacă există o regularitate, iar un cancer descoperit în fază incipientă poate fi tratat cu o rată de succes de aproape 100%.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Bugetul CJ Dâmboviţa pentru 2023 asigură continuarea proiectelor în implementare

Publicat

pe

Aleșii județeni au fost convocați astăzi, 2 februarie 2023, în ședință extraordinară a CJ Dâmbovița. Pe ordinea de zi, opt proiecte de hotărâre, toate de importanță deosebită pentru buna funcționare a unor instituții subordonate, din domeniul medical, cultural, educațional și sportiv.

În afară de aprobarea unor alocări financiare necesare Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, de aprobarea Programului minimal de activități artistice al Centrului Județean de Cultură, de aprobarea organigramei, a statului de funcții și a regulamentului Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu”, spre aprobarea consilierilor s-a mai aflat și Proiectul de Hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al Consiliului Județean Dâmbovița.

După cum am văzut de fiecare dată, președintele Corneliu Ștefan și aparatul tehnic de specialitate din subordine au venit în fața aleșilor cu documentații foarte bine elaborate și argumentate, astfel încât să fie eliminate din start discuțiile sterile, politicianiste, conceptul de a face opoziție de dragul opoziției.

Toate proiectele expuse au ca rațiune buna funcționare a activității administrative, implementarea și ducerea la bun sfârșit a proiectelor utile dezvoltării comunitățile locale, prin realizarea unor obiective de infrastructură indispensabile asigurării confortului și civilizației în spirit european.

Proiectul de Hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al Consiliului Județean a fost prezentat de directorul economic al instituției, Carmen Igescu. Șefa acestui compartiment a spus că s-a ținut cont de specificul și nevoile fiecărei entități subordonate în parte.

Președintele Corneliu Ștefan a ținut să mulțumească tuturor consilierilor județeni pentru votul în unanimitate acordat proiectului privind bugetul propriu al CJD. De asemenea, le-a mulțumit și colegilor din aparatul propriu, pentru munca depusă în vederea găsirii resurselor financiare pentru continuarea proiectelor din județ.

„Vom duce la capăt obiectivele începute la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Vorbim de investițiile pe care le realizăm la drumurile județene și de cofinanțările pe care le avem la proiectele mari pe Programul Național „Anghel Saligny”, la proiectele europene derulate la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița. Am asigurat toate sumele necesare pentru a continua Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), un program de succes pentru toate comunitățile locale. Avem sumele necesare pentru a deschide și anul acesta etapa a treia a Programului Județean de Dezvoltare Locală”, a precizat Corneliu Ștefan.

Președintele CJ Dâmbovița a mai spus că, deși bugetul propriu al Consiliului Județean este mai mic cu 20% decât în 2022, s-au alocat pentru dezvoltare 60% și doar 40% pentru funcționarea unității administrative județene.

„Eu cred că este un buget foarte bun pentru dezvoltarea județului Dâmbovița. Este un buget echilibrat, pentru tot ceea ce am gândit a se realiza la nivelul județului nostru și, ce este mai important, vorbim de un buget care asigură continuitatea proiectelor pe care le avem în implementare în județul Dâmbovița”, a precizat președintele Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats