Connect with us

POLITIC

PERPLEX. Discursul de lemn al lui Iohannis sau cotita ca la Buzău

Publicat

pe

L-am auzit astăzi, la Buzău, încă o dată pe ilustrul președinte Iohannis, rege al mutismului politic și al discursului în van, că de vină pentru creșterea prețurilor la energie și combustibil este Putin. Că de aici a plecat toată nenorocirea. Hai, zi zău, domnule președinte?! Chiar ne crezi dobitoci, capabili să punem botul la tot ce ne spui și la ce îndrugă fariseii din politica tip amestecătură greu de halit, pe care îi dirijezi acum cu mare plăcere?

Am înțeles. Putin și războiul din Ucraina reprezintă două argumente puternice de salvat clasa politică incapabilă să facă ceva bun pentru țară. Este lesne de priceput! Decât să te mai chinui să cauți soluții de mai bine pentru popor, dai înainte cu vina lui Putin pentru toate relele din lume. La tot ce nu îți iese, arăți cu degetul spre Moscova. Ne produce nesăbuința țarului rus destule necazuri și probleme. Totul este dat peste cap. Democrația parcă se diluează de la o lună la alta. Grija pentru ziua de mâine se transformă în obsesie. Dar mi se pare naiv, pueril, să folosești continuu ca temă de disculpare a nepriceperii unora în guvernarea țării pe Putin și războiul pe care acesta la declanșat.

Domnule Iohannis, nici nu începuse războiul în Ucraina și la noi deja explodase prețul la curentul electric, la gaze naturale și după ele potopul. Ați uitat de liberalizarea pieței de energie? Cine a făcut-o? Vă spun ceva numele Virgil Popescu, Ludovic Orban, Florin Cîțu? Aaaa, nu îi mai țineți minte! Nu fusese încă invadată Ucraina și noi aveam războiul facturilor!

Discursul prezidențial actual este cel mai steril și mai demagogic de la facerea democrației în România. Klaus Johannis, când vorbește, nu spune nimic. Lemn. Nu îți dă posibilitatea să faci nici măcar o minimă analiză pe text. Îl asculți în timp ce mesajul său se risipește precum nisipul. Nu lasă o urmă, o dâră măcar. Se mai chinuie unii de prin presă să îl adune, să scoată câte ceva. O știre, o informație digerabilă, credibilă. Degeaba.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Senatorul Titus Corlăţean, vorbitor principal la Conferința „Black Sea and Balkans Security Forum”

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean a participat zilele trecute, în calitate de „keynote speaker”, la conferința internațională cu tema „Black Sea and Balkans Security Forum”, organizată la București de către New Strategy Center.

După cum a precizat președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, acest eveniment s-a bucurat de o participare de înalt nivel, cu vorbitori civili și militari din România, Statele Unite ale Americii și state europene, inclusiv Republica Moldova.

„Am fost invitat să iau cuvântul la panelul moderat de generalul de 4 stele Daniel Petrescu, până recent Șeful Statului Major al Apărării, cu titlul: „Politicile NATO și Statelor Unite în regiunea Mării Negre. De la gestiunea pe termen scurt a crizelor la o viziune pe termen lung”.

Mi-a făcut plăcere să îl reîntâlnesc, de asemenea în calitate de vorbitor principal în aceeași secțiune, pe generalul american Philip Breedlove, fostul Comandant Suprem al Forțelor Aliate în Europa (SACEUR NATO), pe care l-am primit la București la 30 ianuarie 2014, atunci când eram ministru de externe. Ca o scurtă paranteză, evaluările părții române de la acel moment privind riscurile de securitate în regiunea Mării Negre, care puteau fi generate de conduita agresivă a Rusiei, au fost confirmate foarte rapid, după câteva săptămâni și continuă să fie confirmate și în prezent.

Onorat să fi fost coleg în panelul menționat și cu directorul Direcției Politici de Securitate din NATO și respectiv un fost ministru al Apărării din Bulgaria”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

Concluzia demnitarului român după consumarea acestei conferințe a fost aceea că reprezentanții României au promovat într-un mod profesionist și cu succes interesele de securitate în regiune ale țării noastre alături de ceilalți aliați.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: Angiograful va fi de un real ajutor pacienților, dar și medicilor de la Spitalul Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat de Dâmbovița, ca persoană legată profesional de sistemul sanitar, consideră că extinderea Secției Cardiologie de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște cu un corp nou de clădire, recent inaugurată, și dotarea acesteia cu un aparat angiograf de ultimă generație este cea mai importantă investiție din 2024, când vine vorba de sănătatea dâmbovițenilor.

„Acest echipament medical va fi de un real ajutor atât pacienților, cât și specialiștilor Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. De apreciat este și faptul că sumele necesare construirii clădirii și achiziției angiografului au fost asigurate de administrația județeană, valoarea totală a proiectului depășind 16.000.000 de lei. Este una dintre cele mai bune investiții din sistemul sanitar dâmbovițean, realizate de Consiliul Județean Dâmbovița condus de Corneliu Ștefan”, spune Carmen Holban – deputat.

De asemenea, parlamentara felicită administrația județeană pentru celelalte proiecte mari pe care le implementează la Spitalul Județean, respectiv: extinderea UPU și construirea unui imobil nou pentru ambulatoriul de specialitate (Policlinică). Va urma reabilitarea pavilionului administrativ, o parcare supraterane și, cel mai mare proiect – în valoare de peste 35 de milioane de euro, pentru care au promis sprijin premierul Ciocalu și ministrul Rafila, ridicarea de la zero a unui Spital de Pediatrie, pe locația unde a funcționat Secția Boli Infecțioase, în zona centrală a municipiului Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite