Connect with us

ACTUALITATE

Subiecte sub formă de broșură la Evaluarea Națională 2022

Publicat

pe

4.403 absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Dâmbovița vor susține, începând de mâine, 14 iunie 2022, Evaluarea Națională – ne informează Inspectoratul Școlar. Examenul începe cu proba scrisă la Limba și literatura română, urmând ca proba la Matematică să se desfășoare joi – 16 iunie. Rezultatele vor fi afișate în data de 23 iunie, zi în care se vor primi și contestațiile. Rezultatele finale vor fi afișate pe 30 iunie.

„Examenul se va desfășura în 113 centre de examen, accesul candidaților fiind permis în intervalul 08:00 – 08:30, iar probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne.

Precizăm că, la probele scrise ale Evaluării Naționale – 2022, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.

Totodată, județul Dâmbovița este județ desemnat pentru pilotarea evaluării digitalizate a lucrărilor scrise în desfășurarea acestui examen, lucrările elevilor fiind scanate la finalul probei și transmise online spre evaluare într-un alt județ. Probele sunt monitorizate audio-video.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.

Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați o linie  Telverde – 800801100, de asemenea este activă și linia pusă la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița – 0800816245 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 13 – 30 iunie.
Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat, respectându-se

Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa te ajută să accesezi fonduri pentru înființare și dezvoltare structuri economice

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Dâmbovița a organizat, astăzi – 17 aprilie 2024, workshop-ul „Femeia antreprenor 2024”, eveniment care a inclus o sesiune de informare privind accesarea fondurilor nerambursabile și o sesiune de întrebări și răspunsuri. Prezentările au fost susținute de Ștefania Stroică – director general CCIA Dâmboviţa și Alexandra Pîrlea – Expert Accesare Fonduri Structurale și de Coeziune Europene în cadrul CCIA Dâmboviţa.

„Noutățile pe care le aduce Programul Femeia Antreprenor 2024, la acest moment, constau în introducerea criteriilor: activitatea desfășurată într-un incubator de afaceri și profitabilitatea afacerii”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Reține! Camera de Comerț Dâmbovița susține și sprijină înființarea și dezvoltarea structurilor economice private înființate și conduse de femei, îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, precum și realizarea unei creșteri inteligente, sustenabile și incluzive, bazate pe digitalizare, dezvoltare durabilă, inovare și pregătire antreprenorială.

Evenimentul organizat astăzi face parte dintr-o campanie de informare atât pentru mediul de afaceri dâmbovițean, cât și pentru noii antreprenori care doresc sprijin în accesarea de fonduri și implementarea de proiecte economice.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Capacitățile de producție militară cu probleme vor fi preluate de AAAS

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Surpriză pe linia industriei de apărare din România. Conform unui proiect de OUG lansat în dezbatere publică de Secretariatul General al Guvernului, unitățile aflate în situații limită, fără comenzi, cu datorii mari la ANAF sau în procedură de insolvență, vor fi preluate de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statul (AAAS). Intenția ar fi aceea de resuscitare a acestor capacitați de producție militară, prin prinderea lor în parteneriate cu producători internaționali de armament sau, dacă tot nu se poate, să fie scoase la vânzare.

Practic, cam asta este ocupația principală a AAAS, să valorifice activele statului. Datoriile respectivelor societăți vor fi preluate tot de stat, dar trec la AAAS.

Se pare că pe lista unităților economice cu profil militar care au probleme și care, posibil, vor trece în administrarea AAAS se numără Automecanica Moreni, UM Dragomirești și Uzina Mecanică Mija, din județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite