Connect with us

ACTUALITATE

Ministrul Culturii a venit la Festivalul Babel de la Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, în foaierul Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, s-au consumat, ca elemente de respiro spiritual în cadrul Festivalului Artelor Spectacolului „Babel”, două evenimente culturale. Vernisajul expoziției de pictură al artistei plastice Carmen Olteanu și lansarea romanului „O seară la Rialto”, scris de Alexander Hausvater.

La cele două momente au participat ministrul Culturii – Lucian Romașcanu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia, deputatul Radu Popa și secretarul de stat Ionuț Săvoiu. Oficiile de gazdă au revenit directorului Teatrului Tony Bulandra, Mc Ranin și directorului artistic al Festivalului Babel – Liviu Cheloiu.

Discursuri scurte, de complezență, de politețe, uzitate la astfel de manifestări, mulțumiri, aprecieri pentru sprijin, pentru implicare.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, bine dispus, pe un ton jovial, deschis, prietenos, a spus că a venit la Târgoviște pentru a-i saluta pe organizatorii Festivalului Babel, pentru tot ceea ce fac aici și pentru a fi prezent la vernisajul expoziției de pictură a artistei Carmen Olteanu care îi este și o foarte bună prietenă.

Primarul Cristian Daniel Stan a dorit să puncteze faptul că, pentru prima dată după Revoluția din Decembrie 89, instituțiile de cultură din Târgoviște, aflate sub coordonarea administrației municipale, primesc finanțare consistentă de la Ministerul Culturii.

„Lucrul acesta reprezintă o gură de oxigen, inclusiv pentru Teatrul Municipal, în contextul în care finanțarea era exclusiv de la bugetul local și întâmpinăm destule dificultăți pentru a asigura un act cultural de ținută. Domnul director Ranin a reușit să pună din nou municipiului Târgoviște pe harta culturii naționale și vreau să îi mulțumesc în numele comunității târgoviștene pentru acest lucru”, a declarat primarul municipiului Târgoviște.

Despre pictura artistei Carmen Olteanu, stil, culoare, reprezentare, personificare, simboluri a vorbit Dieter Topp – specialist în rețele de teatru și jurnalist.

Lucrările lui Carmen Olteanu, a precizat Dieter Topp, le-a asemănat, după o primă analiză vizuală, prin culoare, prin limpezime, naivitate, sinceritate, zâmbete și candoare, cu personajele din „Alice în Țara Minunilor”.

Pictorul Carmen Olteanu, vizibil emoționată, a spus că speră, prin lucrările sale, să atingă spiritul celor de față cu o mică pată de culoare.

A urmat lansarea cărții lui Alexander Hausvater – „O seară la Rialto”. Introducerea a fost fost făcută de Mc Ranin în stilul său, cu un umor rafinat și precis, ușor sarcastic. A menționat despre autor că s-a apucat de scris romane în perioada pandemiei, i-a prezentat la Constanța și Cluj două titluri, le-a ales pe cele mai mici.

„Pentru mine rămâne deocamdată regizor, fiindcă eu sunt om de teatru. În ceea ce privește scriitorul, o să hotărâți dumneavoastră. Este un autor interesant, straniu, care descoperă o limbă română și când nu o descoperă o inventează, de asta este foarte interesant de citit”, a vorbit Mc Ranin.

Ministrul Romașcanu, rămas și la lansare, a intervenit, mărturisind că se bucură de aceste întâlniri minunate și că, în cele două mandate de ministru al Culturii, i s-a oferit această șansă de a cunoaște oameni speciali, iar Alexander Hausvater este unul dintre ei.

Regizorul și scriitorul Alexander Hausvater a avut un discurs spontan, bine articulat, de fapt o prelegere despre viață, despre existența noastră de zi cu zi, despre nepăsare, despre asumarea responsabilitățiii.

„Eu nu scriu pentru că sunt scriitor. Eu scriu pentru că sunt un om curios. Curiozitatea mea duce la acea masă și scaun unde scriu. Numai acolo o să știu ce se va întâmpla pe pagina următoare. Habar nu am altfel, decât stând jos și scriind”, a precizat Alexander Hausvater.

Regizorul a vorbit puțin și despre atmosfera din carte, despre locul și timpul în care se derulează narațiunea. A mărturisit că arta lui este despre dragoste.

PROGRAM FESTIVALUL BABEL, MARȚI – 14 iunie 2022

11:00 Foaier TTB, Întâlnirile Babel (actori, presă, invitați; deschise publicului)

12:00 Sala Oglinzilor, Identitatea structurii artistice și rezolvarea blocajelor profesionale, atelier de actorie susținut de conf.univ.dr. Paul Chiribuță; 3h

18:00 Sala Studio TTB, #nuEu, regia: Casandra Topologeanu, Teatrul Tony Bulandra Târgoviște, România; 1h

19:30 Piața Mihai Viteazul, Made of stone (Făcut din piatră), Scena Kalejdoskop, Cracovia, Polonia; 45 min.

20:30 Casa Sindicatelor, Casa, regia: Dumitru Acriș, Teatrul Național Satiricus, Chișinău, Republica Moldova; 2h (fără pauză)

23:00 Clubul Fiord, Clubul Festivalului

PROGRAM FESTIVALUL BABEL, MIERCURI – 15 IUNIE 2022

11:00 Foaier TTB, Întâlnirile Babel (actori, presă, invitați; deschise publicului)

12:00 Sala Oglinzilor, Identitatea structurii artistice și rezolvarea blocajelor profesionale, atelier de actorie susținut de conf.univ.dr. Paul Chiribuță; 3h

16:30 Sala Studio TTB, Fall again, fly better (Cazi din nou, zbori mai bine), regia: Vidyanidhee Vanarase (Prasad), IAPAR, India; 1h

18:00 Sala Mare TTB, Don Juan, regia: Mc Ranin, Teatrul de Vest Reșița, România; 1h 40 min. (fără pauză)

20:30 Piața Mihai Viteazul, Charcoal Burners (Cărbunarii), Scena Kalejdoskop, Cracovia, Polonia; 45 min.

23:00 Clubul Fiord, Clubul Festivalului

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Repară telefonul la MobileFIX! Te poți bucura de gadgetul tău în doar 30 de minute

Publicat

pe

de

Noile telefoane mobile, respectiv cele smart, sunt foarte pretențioase și nu toată lumea își permite de fiecare dată să cumpere unul nou atunci când se defectează. Se întâmplă de multe ori ce acesta să poată fi reparat, însă să nu știi unde să îl duci și astfel ajungi mereu să cumperi unul nou. Repară telefonul la unul dintre cele mai bune service-uri! Te poți bucura de gadgetul tău în doar 30 de minute! MobileFIX îți oferă acces la o gamă extinsă de servicii, iar reparațiile se fac pe loc în incinta service-ului.

Telefonul mobil este cu adevărat parte din viața noastră și, de cele mai multe ori, reprezintă o reală problemă atunci când se defectează. Atunci când acesta are probleme, foarte mulți dintre noi îl utilizează în acest fel, de teamă că nu își pot permite unul nou. Cu ajutorul specialiștilor de la MobileFIX nu trebuie să îți mai faci griji în acest sens. Telefonul va beneficia de unele dintre cele mai bune piese, de un timp de reparare scurt și de un preț pentru buzunarul tuturor. Din fericire, aici gasesti un service gsm bun pe mâna căruia să îți poți lăsa în siguranță telefonul.

În doar 30 de minute problemele telefonului tău vor fi soluționate. Tot ce trebuie să faci este să mergi la una dintre locațiile service-ului, iar dacă nu poți ajunge ai posibilitatea de a trimite telefonul prin curier. Locațiile unde poți găsi service-ul sunt în București, Cluj-Napoca, Brașov și Constanța. Specialiștii te așteaptă cu piese gata pregătite pentru ca gadgetul tău să fie reparat în cel mai scurt timp.

Garanția reparațiilor și reparații în timp util pentru gadgeturile tale

Toți clienții au parte de unele dintre cele mai bune servicii la MobileFIX, acolo unde vei găsi o echipă specializată ce îți poate soluționa problemele telefonului. Atunci când acesta este gata, clientul primește o garanție a reparației, iar în cazul în care telefonul este trimis prin curier, clientul trebuie să se asigure că totul este în regulă la primire. Va trebui să comunici faptul că telefonul funcționează perfect, imediat ce îl primești de la curier.

Reparațiile se fac în timp util, deoarece cu toții cunoaștem importanța unui astfel de dispozitiv. Totul se repară în bune condiții, cu respectarea intimității fiecărui client în parte. În acest fel, nu este necesar să cumperi un alt telefon și nici să investești foarte mult în reparații.

Costul serviciilor se știe înainte

La acest service nu vei avea probleme legate de costuri suplimentare sau de cele inexistente. Pentru a vedea care este prețul fiecărei reparații, pentru fiecare model și marcă, intra pe site-ul MobileFIX.ro.

Sunt afișate toate tipurile de reparații, împreună cu marca și modelul telefonului, alături de prețul pe care îl plătești. În acest fel, te poți decide dacă vei alege sau nu serviciile MobileFIX și dacă acestea se potrivesc bugetului tău. Specialiștii te așteaptă cu servicii de calitate, prestate în scurt timp.

Contact: contact@mobilefix.ro

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Biblioteca Județeană Dâmbovița a lansat „Cloud Library”. Ai cărțile direct pe telefon sau PC

Publicat

pe

de

Nu te desparți de telefon, dar parcă ai și citi ceva? Iubești cărțile, dar e cam greu să ajungi la bibliotecă? Vrei să răsfoiești cele mai noi apariții, dar librăria e prea departe?

Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” Dâmbovița vine în ajutorul tău cu noul serviciu Cloud Library! Instalează pe device-ul tău preferat (telefon, calculator, tabletă) aplicația Cloud Library și conectează-te cu numărul permisului tău de bibliotecă (BJDB******) atât la utilizator cât și la parolă. Acum ai o mini bibliotecă, cu zeci de titluri din zeci de domenii, pe care le poți împrumuta, citi și returna, fără să ieși din casă!

Pentru instrucțiuni de folosire suplimentare accesați:
http://www.bjdb.ro/docs/TUTORIAL%20-%20Cloud%20Library.pdf

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats