Connect with us

Dâmboviţa

Intervenție dificilă de salvare în sprijinul unei turiste care s-a rănit în Bucegi

Publicat

pe

Echipa Salvamont Dâmbovița a fost solicitată, ieri – 19 iunie 2022, să intervină la un accident petrecut pe traseul turistic ce face legătura între Podul cu Flori și Cantonul Brătei din Bucegi. O turistă anunțase că nu se mai poate deplasa din cauza unui traumatism pe care îl suferise la nivelul unui picior, ca urmare a alunecării pe o porțiune abruptă a traseului pe care îl parcurgea.

Imediat după recepționarea apelului, o echipă formată din cinci salvatori montani a plecat spre locul în care se afla victima. Traseul de la baza Peștera la locul unde se afla persoana rănită a fost parcurs în circa o oră.

Salvatorii i-au imobilizat piciorul cu ajutorul atelelor vacuum, după care au adus turista cu o targă către Cantonul Bratei. Din cauza faptului că zona în care a fost găsită turista era una extrem de accidentată, transportul cu ajutorul tărgii a fost dificil, fiind nevoie de aproximativ o oră și jumătate pentru a se ajunge la punctul unde salvamontiștii erau așteptați de echipajul SMURD. Rănita a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

„Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița este prietenul de nădejde când este vorba de siguranța voastră în munți. Pentru o intervenție mai rapidă și pentru o mai bună localizare în cazul în care aveți nevoie de noi, vă recomandăm să folosiți aplicația SALVAMONT și aplicația APEL 112”, se precizează într-un comunicat remis de Salvamont Dâmboviţa.

Telefoane utile:
– Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685
– Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668 (0salvamont).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Doi bătrâni din Târgoviște au fost găsiți morți în apartament

Publicat

pe

O tragedie s-a consumat, în această dimineață, într-un bloc din Micro 9, din Târgoviște. Doi bătrâni, de aproximativ 85 de ani, au fost găsiți decedați în apartamentul în care locuiau, situat pe strada Virgil Drăghiceanu, la etajul 1.

Alarma a fost dată de un fizioterapeut care venea frecvent să le facă masaj. Astăzi, bătrânii nu au răspuns la ușă. Maseorul și-a dat seama că s-a întâmplat ceva și a alertat autoritățile. La fața locului, au sosit mai multe echipaje de pompieri, SMURD și de la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița. Au reușit militarii să intre în casă, dar nu au reușit să mai facă nimic pentru cei doi soți.

Poliția a declanșat cercetările pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs decesul celor doi târgovișteni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Bătrână din Hulubești, sfâșiată de propriul câine. I-au fost amputate ambele mâini

Publicat

pe

O bătrână de 90 de ani din satul Păișeni, comuna Hulubești, județul Dâmbovița, se zbate între viață și moarte într-un spital din Capitală, după ce a fost sfâșiată de câinele pe care îl avea în bătătură. Tanti Ioana, cum îi spuneau vecinii, a ieșit de dimineață din casă, așa cum făcea de obicei, să dea de mâncare dulăului, un metis destul de frumos rezultat probabil dintr-un câine maidanez și ciobănesc german. Îl creștea de mic. Îl adusese un nepot.

Animalul pe care îl ținea legat îi scăpase din lanț. Tanti Ioana ar fi vrut să-l ademenească probabil cu mâncare și să îi pună din nou cureaua pe cap. Patrupedul, furios, s-a înfipt în mâinile bătrânei și aproape că a dezmembrat-o. Un vecin care ieșise în curte să fumeze o țigară a auzit niște gemete suspecte dinspre ograda femeii. Au mers imediat să vadă ce s-a întâmplat. Ușa casei era larg deschisă. Au găsit-o pe biata femeie căzută în curte. Inertă, cu mâinile sfâșiate. Câinele se afla în apropierea ei.

Au fost alertate echipajele de salvare. Până la sosirea lor, vecinii au protejat-o cum au putut de frig. Au acoperit-o cu pături. Medicul sosit la fața locului, după ce a văzut rănile și i-a acordat îngrijiri, a ajuns la concluzia că femeia trebuie trimisă de urgență la un spital din București. A fost solicitat elicopterul SMURD, care a transportat-o în Capitală.

Am aflat că tanti Ioana a fost supusă de urgență unei intervenții chirurgicale. Din nefericire, ambele mâini i-au fost amputate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats