Connect with us

SĂNĂTATE

Ambrozia, cauză majoră a alergiilor în această perioadă. Vezi simptome!

Publicat

pe

Buruiana Ambrozia, cunoscută opular drept „iarba de paragină”, constituie o cauză majoră a alergiilor în această perioadă – ne informează Direcția de Sănătate Dâmboviţa.

Simptomatologia persoanelor alergice la polenul de ambrozie este sezonieră (lunile august și septembrie) și constă în:
– strănut în salve;
– prurit (mâncărime) nazal, ocular și faringian;
– obstrucție nazală (nas înfundat);
– rinoree (secreție din nas) apoasă;
– secreții postnazale;
– congestie (înroșire) ocular;
– lăcrimare;
– tuse seacă;
– Wheezing (respirație şuierătoare);
– dispnee (respirație dificilă) în special dimineața și seara;
– urticarie (mâncărime generalizată).

Citește și: Primăria Titu, anunț important pentru locuitorii orașului. Măsură obligatorie până la 30 iunie

Ambrozia este o plantă perenă invazivă care crește spontan pe terenurile lăsate în paragină, cum ar fi pe marginea drumurilor și de-a lungul căilor ferate, pe marginea apelor curgătoare, a lacurilor, a pădurilor, în apropierea dărâmăturilor, pe șantierele de construcții, în zone unde s-a depozitat pământ excavat, respectiv pe terenurile lipsite de vegetație și prost întreținute, dar și în grădini și parcuri neîngrijite.

„În vederea distrugerii  buruienii ambrozia și pentru prevenirea răspândirii acesteia, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole vor desfășura periodic, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv până la data de 30 iunie a fiecărui an, lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice. Măsurile se mențin până la sfârșitul perioadei de vegetație a buruienii ambrozia”, se mai precizează în comunicatul pe care DSP Dâmboviţa l-a transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CAS Dâmboviţa, sesiune de contractare pentru noile tipuri de dispozitive medicale

Publicat

pe

de

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dambovita organizează, în luna DECEMBRIE 2022, sesiune de contractare pentru încheierea de contracte / acte adiționale cu furnizorii de dispozitive medicale pentru următoarele dispozitive nou introduse: adezivi pentru filtre umidificatoare HME, suport de presiune pozitiva continua CPAP și suport de presiune pozitivă continuă cu doua nivele BPAP.

Sesiunea de contractare se va desfășura conform următorului calendar:

Documentele necesare încheierii contractelor / actelor adiționale se transmit în format electronic, asumate fiecare în parte prin semnătură electronică extinsă /calificată a reprezentantului legal al furnizorului. Acesta răspunde de realitatea si exactitatea documentelor necesare încheierii contractelor.

Lista documentelor necesare contractării pentru fiecare tip de asistență medicală poate fi consultată accesând pagina web a CAS Dâmbovița, www.casdb.ro în secțiunea “FURNIZORI – CONTRACTARE 2021”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat: Cardul european de sănătate poate fi solicitat acum și online

Publicat

pe

Cardul european de sănătate se obține gratuit, prin depunerea unei solicitări la Casa de Sănătate din județul de domiciliu, dacă ești asigurat în sistemul național. Potrivit deputatei Carmen Holban, membră în Comisia Parlamentară pentru Sănătate și Familie, cererea se poate transmite acum și online, împreună cu o fotocopie a cărții de identitate. Documentul se eliberează în termen de maximum 7 zile și este valabil 2 ani.

„Din cauza schimbărilor bruște pe toate palierele, cu războaie, atentate și calamități, românii trebuie să știe că obținerea cardului european de sănătate este simplă, fiind nevoie doar de solicitarea documentului de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate aferentă domiciliului solicitantului. Acum, se poate aplica și online pentru eliberarea documentului, doar prin încărcarea în sistem a unei cereri și a cărții de identitate.

Prin folosirea cardului european de sănătate, mai ales că acesta se poate utiliza în toate țările Uniunii Europene, în Marea Britanie și Elveția, vom evita cazuri precum cele în care românii au fost nevoiți să achite sume imense de bani pentru a se însănătoși sau, mai rău, nu s-au putut trata din cauza lipsei banilor necesari”, precizează deputata Carmen Holban.

În prima parte a acestui an, au solicitat eliberarea cardului european de sănătate peste 230.000 de români. Cardul european nu acoperă situaţia în care asiguratul se deplasează întru-un stat membru al UE / SEE / Confederaţiei Elveţiene în scopul obţinerii unui tratament medical planificat, ci numai serviciile medicale obţinute de la furnizorii care fac parte din sistemul de securitate socială din ţara respectivă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats