Connect with us

SĂNĂTATE

Atenție! Prescripţiile pentru dispozitive medicale își pierd valabilitatea în 30 de zile!

Publicat

pe

Persoanele asigurate în sistemul național de asigurări de sănătate pot obține gratuit, prin Casele de Asigurări de Sănătate (CAS), dispozitivele medicale de care au nevoie. În acest sens, trebuie depusă o cerere, la sediul CAS unde este luat în evidență sau prin poștă. Solicitarea poate fi formulată și de unul dintre membrii de familie cu grad de rudenie I și II, de soţ sau soţie ori de persoană împuternicită legal în acest sens prin act notarial sau act de reprezentare prin avocat sau reprezentantul legal al asiguratului – ne informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

Dosarul trebuie să cuprindă: actul de identitate (în copie), codul numeric personal – CNP / cod unic de asigurare, prescripţia medicală pentru dispozitivul medical şi certificatul de încadrare în grad şi tip de handicap pentru echipamentele pentru oxigenoterapie şi ventilaţie noninvazivă, după caz.

„Pentru copiii în vârstă de până la 14 ani se ataşează prescripţia medicală pentru dispozitivul medical recomandat, cu specificarea domiciliului copilului, şi certificatul de naştere (în copie), codul numeric personal – CNP / cod unic de asigurare”, precizează CAS Dâmboviţa.

Atenție! Prescripţiile medicale îşi pierd valabilitatea dacă nu sunt depuse la Casa de Asigurări de Sănătate în termen de 30 de zile calendaristice de la data emiterii. Nu sunt acceptate prescripţiile medicale în care este nominalizat furnizorul de dispozitive medicale sau cele care sunt eliberate de medicii de specialitate aflaţi în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate şi care reprezintă interesele unui furnizor de dispozitive medicale evaluat (reprezentant legal, asociat, administrator, angajat sau persoană care îşi desfăşoară activitatea într-o formă legală de exercitare a profesiei la furnizor).

Informații suplimentare găsiți pe site-ul CAS Dâmboviţa. Link aici

Casa de Asigurări de Sănătate, în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii, este obligată să ia o hotărâre privind acceptarea sau respingerea cererii. Respingerea cererii se face în scris şi motivat, cu indicarea temeiului legal. În cazul acceptării, cererile sunt supuse aprobării şi, respectiv, emiterii unei decizii de aprobare pentru procurarea / închirierea dispozitivului medical în limita fondului aprobat cu această destinaţie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Pacienții neasigurați, cu suspiciune de cancer, vor beneficia de investigații medicale gratuite

Publicat

pe

Începând cu 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea acces la servicii de prevenţie, diagnostic şi tratament în cadrul Planului Naţional de Cancer – a precizat preşedinta Casei Naționale de Sănătate, dr. Valeria Herdea. De reținut faptul că această alocare bugetară pentru românii neasigurați nu este prevăzută pentru toate tipurile de servicii medicale, ci doar pentru Planul National de Cancer. Spune șefa Casei Naționale de Sănătate că, într-o astfel de boală, vorbim practic despre un drept constituțional.

„Se va deconta de la bugetul de stat în funcţie de câţi oameni se vor prezenta şi la câţi oameni se vor depista cazuri de cancer. Practic aceşti pacienţi neasiguraţi vor beneficia şi de investigaţii. Faptul că se asumă aşa ceva este mare lucru din punctul meu de vedere. Gândiţi-vă că avem cancere de colon, cancere de esofag, avem cancere pulmonare, cancer de sân etc, e o mortalitate foarte înaltă, deci o astfel de măsură e foarte binevenită”, a declarat dr. Valeria Herdea, citată de Agerpres.

Potrivit preşedintei CNAS, un neasigurat care merge la medicul de familie este consultat şi dacă în urma consultaţiei există o suspiciune de boală neoplazică, de cancer, pacientul va fi trimis la investigaţii, la analize, la un specialist oncolog pentru investigaţii de specialitate, care îi va pune un diagnostic.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Casa de Sănătate Dâmbovița, sesiune de contractare pentru furnizori noi de servicii medicale

Publicat

pe

De

Casa de Sănătate Dambovita organizeaza sesiune de contractare pentru următoarele categorii de furnizori de servicii medicale – furnizori noi:
– Asistenta medicala dentara;
– Asistenta medicala de medicina fizica si de reabilitare in ambulatoriu;
– Medicamente cu si fara contributie personala – farmacii;
– Dispozitive medicale destinate recuperarii unor deficiente organice sau functionale in ambulatoriu;
– Programe nationale de sanatate – Subprogramul national de servicii conexe acordate persoanelor diagnosticate cu tulburari din spectrul autist din cadrul Programului national de sanitate mintala.

Procesul de contractare se va desfasura conform urmatorului calendar:

Documentele necesare incheierii contractelor se transmit in format electronic asumate fiecare in parte prin semnatura electronica extensa/calificata a reprezentantului legal al furnizorului. Reprezentantul legal al furnizorului raspunde de realitatea si exactitatea documentelor necesare incheierii contractelor.

Lista documentelor necesare contractarii poate fi consultata accesand pagina web a CAS Dambovita, www.casdb.ro in sectiunea “FURNIZORI DE SERVICII MEDICALE -Informatii si anunturi contractare – Informatii si anunturi contractare 2023”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite