Connect with us

ACTUALITATE

La mulți ani, Crucea Roșie Română! 146 de ani în slujba oamenilor aflați în nevoi

Publicat

pe

Cu ocazia împlinirii a 146 de ani de la înființarea Crucii Roșii Române, vicarul eparhial Ionuț Ghibanu, președintele Filialei Dâmbovița a Crucii Roșii, a transmis un mesaj de felicitare către toți cei angrenați în această mare armată a într-ajutorării semenilor aflați în nevoi, a celor loviți de stihiile naturii, de sărăcie, de boală, războaie sau pandemii. A spus preotul Ionuț Ghibanu că instituția umanitară Crucea Roșie Română are cel mai mare prestigiu, atât pe plan național, cât și internațional.

„Întreaga sa activitate, contribuie substanțial, organizat și eficace la prevenirea și alinarea suferinței umane, sprijinind și protejând viața, sănătatea și demnitatea umană, în timp de pace sau în timp de război.

Crucea Roșie este organizația respectabilă din lume ce promovează solidaritatea, generozitatea, comuniunea și subsidiaritatea, fiind un model desăvârșit pentru maniera unică în care susține nevoile concrete ale oamenilor, indiferent de naționalitate, gen sau religie.

Ca președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie, filiala Dâmbovița, am coordonat, în ultimii ani, activitatea organizației în plan local și am apreciat întotdeauna profesionalismul, jertfelnicia și dedicarea extraordinară a voluntarilor ei implicați în numeroasele proiecte și programe ale instituției, dar și colaborarea cu directorul executiv Raul Pavelescu.

De aceea, îi felicit, cu deosebită recunoștință pe toți cei implicați în buna desfășurare a activității Crucii Roșii, la noi în județ, apreciind folositoarea și necesara lor activitate.

În promovarea principiilor fundamentale ale Crucii Roșii, mai ales pe plan local, un rol important îl au numeroase entități de stat, organizații, firme și oameni de bine, cărora le mulțumesc pentru tot, dar și respectabile repere instituționale, precum Consiliul Județean Dâmbovița sau Arhiepiscopia Târgoviștei, cu care, datorită implicării Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon – președinte la nivel național al Crucii Roșii, pentru mulți ani, avem o rodnică și amplă colaborare.

Crucea Roșie este o instituție reper în comunitatea noastră locală, ce desfășoară o vastă activitate de ajutorare, de prevenție și de conștientizare a nevoii de implicare în problemele urgente ale societății noastre, de ajutoare a celor în nevoie și de construire a unei culturi autentice a slujirii, a voluntariatului și a ajutorării aproapelui.

Cu prilejul aniversării înființării Societății de Cruce Roșie, doresc tuturor voluntarilor, colaboratorilor și sprijinitorilor acestei nobile organizații sănătate, pace, bucurie şi ajutor în toate”, este mesajul transmis de părintele vicar Ionuț Ghibanu – președintele Crucii Roșii Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! A fost suspendată circulația pe TransBucegi, din cauza viscolului

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a luat decizia închiderii circulației rutiere pe DJ 713, sectorul Cabana Dichiu – intersecție drum de acces Cabana Piatra Arsă, ca urmare a fenomenelor meteo nefavorabile – cod portocaliu de viscol și căderi abundente de zăpadă.

„Recomandăm evitarea deplasărilor în această perioadă, iar în cazul în care acestea nu pot fi amânate, conducătorii auto trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele, să respecte semnalizarea rutieră din zonă, indicațiile agenților de poliție, ale reprezentanților jandarmeriei montane, ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, precum și ale reprezentanților SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, operatorul economic ce asigură servicii de deszăpezire pe drumurile județene.

Luând în considerare factorii de mediu ce au determinat depunerile abundente de zăpadă pe carosabilul drumului județean 713, sectorul mai sus- amintit, recomandăm evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor pe timp de ninsoare și viscol”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cum procedez dacă nu sunt angajat și vreau să mă asigur pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate?

Publicat

pe

Persoanele fizice care nu au încheiate raporturi juridice de muncă cu un angajator şi nu realizează venituri din desfăşurarea unei activităţi în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detaşare sau a unui statut special prevăzut de lege, nici alte venituri asimilate salariilor şi nu se încadrează în categoria persoanelor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate în baza unui contract de asigurare – ne informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

„Contractul de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate se încheie între persoana interesată și casa de asigurări de sănătate la care se află în evidenţă ca persoană asigurată în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Citește și: Comunicat CNAS: O aplicare justă, echitabilă şi nediscriminatorie pentru calculul indemnizaţiei de maternitate

Contractul poate fi încheiat pentru o perioadă determinată / nedeterminată la un venit ales de către asigurat, ce nu ține cont de veniturile impozabile realizate. Venitul ales nu poate fi mai mic decât valoarea lunară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii (3.000 lei începând cu 1 ianuarie 2023) şi nu poate depăși valoarea a 12 salarii minime.

Contractul de asigurare nu se încheie retroactiv și produce efecte exclusiv de la data înregistrării. Contribuţia lunară de asigurare pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate este de 1% şi se aplică asupra venitului înscris în contract”.

Citește și: Nu ai loc de muncă și vrei să te asiguri în sistemul public de sănătate? Află procedura aici!

Stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediilor şi indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

„În cazul în care nu au fost realizate venituri în ultimele 6 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, stagiul de asigurare se consideră realizat dacă prin însumarea perioadelor din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului rezultă un număr de zile de stagiu de asigurare cel puţin egal cu numărul total de zile lucrătoare din ultimele 6 luni anterioare producerii riscului.

Persoanele asigurate pentru concedii și indemnizații beneficiază de concedii şi indemnizaţii, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, în cazul unor situaţii de excepţie, respectiv în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin Hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, riscului maternal, carantinei, precum şi în cazul izolării urmare a infectării cu Covid-19)”, ne mai informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats