Connect with us

Dâmboviţa

Titu: Băiat de 9 ani, salvat dintr-un canal cu apă. A fost preluat cu un elicopter SMURD

Publicat

pe

Un copil de 9 ani, plecat la scăldat, s-a înecat într-un canal din zona Titu – Hagioaica.

Băiatul a fost scos din apă, resuscitat și transportat la Secția UPU din Titu, de unde a fost preluat de un elicopter.

Polițiștii efectuează cercetari pentru a stabili împrejurările în care s-a produs acest eveniment nedorit.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Deputatul Radu Popa critică decizia liberalului Pavel Popescu de a-i reclama la CNA pe jurnaliștii Ion Cristoiu și Victor Ciutacu

Publicat

pe

Un parlamentar român care nu are probabil de lucru a găsit de cuviință să încerce să bage pumnul în gura presei. Altfel nu se explică penibila sa decizie de a reclama la CNA doi grei ai presei românești, pe Ion Cristoiu și Victor Ciutacu, pentru că ar face propagandă rusească și că ar periclita sănătatea publică.

Este greu de înțeles de ce un liberal s-a pornit într-un asemenea mod împotriva unor stâlpi de bază ai libertății și democrației în România. Indicatori clari ai drepturilor noastre cetățenești. Dacă cei doi gazetari dispar brusc de pe scenă, ar trebui să ne facem probleme despre rosturile statului de drept. Probabil demnitarul liberal nu prea are apetență la democrație. De aici și ieșirea sa nemotivată în nici un fel de fapte concrete, ci doar de curajul jurnaliștilor de a spune lucrurilor pe nume.

Mă așteptam la o poziție largă din partea politicienilor împotriva unei ieșiri de-a dreptul impardonabile a deputatului Pavel Popescu. Nu am văzut în spațiul public (poate nu am cuprins eu îndeajuns domeniul!) decât o singură intervenție a unui politician împotriva imixtiunii cu nuanțe violente a liberalului în conceptul de libertate a presei. Este vorba despre deputatul PSD Radu Popa care, după cum am putut vedea, țintește tot ceea ce nu i se pare corect, fie că vine din stânga sau din dreapta eșicherului politic.A spus Radu Popa că a citit cu un gust amar știrea în care se relata că deputatul Pavel Popescu a interpelat CNA pe tema unor presupuse forme de propagandă prorusă comise de Victor Ciutacu și Ion Cristoiu.

„Nu pot să înțeleg cum un deputat, care ar trebui să aibă cu totul și cu totul alte preocupări decât să se asigure dacă jurnaliștii atentează sau nu la siguranța națională, găsește suficientă energie încât să reclame doi lideri de opinie la CNA! În timp ce știrea e în mai multe medii, dovezile impacientatului deputat lipsesc de peste tot. De aceea, altă explicație, în afara unei curse spre publicitate gratuită, eu nu am.

Dar, în nume personal, ca deputat și fost jurnalist, resping asemenea abordări care reusesc doar să vulnerabilizeze sever încrederea oamenilor în parlamentari și în instituția Parlamentului. Subminarea încrederii în instituții, în liderii de opinie validați de încrederea si de atenția publică, compromiterea mediilor de informare, toate lasă loc unor mijloace de propagandă specifice razboiului hibrid, iar România și românii trebuie să trateze cu maximă atenție acest potențial risc la siguranța națională”, a scris Radu Popa pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Secretarul general al PNL Dâmbovița a urcat pe acoperișul Americii

Publicat

pe

Secretarul general al PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu, s-a aflat zilele acestea la înălțime. Nu pe culmile politicii. De obicei urcușul spre astfel de vârfuri este abrupt, plin de capcane și iluzii, ci pe crestele munților Anzii Cordilieri, în Argentina. Vârful spre care s-a uitat curajos Aurelian Cotinescu este Aconcagua, altitudinea 7.000 de metri. Dâmbovițeanul a plecat în această expediție spre neprevăzut pe 13 ianuarie. Nu a știut nimeni.

De fapt, secretarul PNL Dâmbovița ne-a mai oferit astfel de surprize ale curajului și temerității. Probabil, în afară de pasiunea pentru alpinismul extrem, este vorba și despre un… antrenament dur pentru alegerile de anul viitor.

„Întotdeauna am avut sentimentul că pot să ating această altitudine dacă ajung să combin experiența montană acumulată, echipamentul bun și neapărat o echipă experimentată. Așa am ajuns să merg în expediția organizată de ghidul montan Mitza Matei ajutat de Anca Racătean (amândoi 8k Manaslu Himalaya)”, a scris Aurelian Cotinescu pe pagina sa de Facebook, înainte de a porni să cucerească Aconcagua.

De parcurs cu atenție însemnările sale de după ascensiune, despre vibrația muntelui, a naturii. Depre contopirea alpinistului dâmbovițean cu impresionantul munte. Depre teamă, curaj, încredere și credință. Așa după cum a precizat, Aurelian Cotinescu a atins cei 7.000 de metri pe 25 ianuarie, la ora 15:00.

„Am plecat dimineață la ora 6.15 din tabăra Colera(6000m) pe un frig cumplit de – 35°C și vânt de 65-85 km/h. Au fost 13 ore foarte solicitante. Foarte rar am privit către vârf, concentrarea mea a fost la fiecare pas pe care îl făceam, atent la semnalele date de minte și ignorând slăbiciunile corpului.

Încă de la început am avut probleme cu mănușile, care erau pentru 7000 de m, dar care nu îmi protejau degetele suficient de bine. Salvarea a venit de la încălzitoarele chimice de 25 de lei pe care le-am luat în ultima clipă din Târgoviște. Ele mi-au salvat degetele și întregul efort de până atunci.

De patru zile nimeni nu mai urcase pe vârf, din cauza condițiilor meteo foarte proaste, dar noi am continuat conform planificării inițiale. După ce am atins vârful la ora 15:00, am coborât primul (conștient fiind că trebuie să ies din zona cea mai periculoasă cât mai am energie suficient de multă), urmat de încă trei colegi. Vremea s-a schimbat imediat sub vârf, într-o ninsoare abundentă cu vânt foarte puternic.

Cu mare greutate ne-am găsit drumul de întoarcere (cred că rugăciunile ne-au fost auzite) și după 13 ore am ajuns la corturi epuizați, cu gândul la ceilalți cinci colegi care erau în urma noastră cam cu o oră. Nu știam că au probleme mult mai mari decât cele întâmpinate de noi. M-am băgat în sac și, fără să mănânc sau să beau ceva, m-am culcat câteva ore bune, până când vântul de 120 km/h ne-a trezit cu senzația că urmează să ne rupă cortul. Cum s-a luminat, pe același vânt puternic, am strâns totul cu mare greutate și am coborât câteva ore bune până în tabăra de bază (4.300 m)”, a consemnat, pe pagina sa de Facebook, Aurelian Cotinescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats