Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Răzvad: Proiecte de 20 de milioane de lei prin Programul Național „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Emanuel Spătaru, edilul comunei Răzvad, este unul dintre cei mai tineri primari din țară, dar și printre cei mai pricepuți reprezentanți ai administrației publice locale în ceea ce privește gestionarea treburilor obștești. Emanuel Spătaru nu scapă nicio oportunitate în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile, europene și guvernamentale, pentru demararea unor proiecte destinate dezvoltării socio-economice, educaționale și culturale a localității pe care o păstorește. Și reușitele în acest domeniu se văd la tot pasul în Răzvad.

Acum primarul Emanuel Spătaru are un nou motiv de mulțumire. Are aprobate pe Programul Național „Anghel Saligny” trei proiecte importante, care vor contribui din plin la creșterea confortului cetățenilor din Răzvad. 10,6 milioane de lei a primit localitatea pentru realizarea tramei stradale de-a lungul DN 72 Târgoviște-Ploiești. Investiția va porni de la intrare în comuna Răzvad, sat Valea Voievozilor, zona Aleea Mănăstirii Dealu, și ajunge până la Primărie. Amenajările reprezentate de trotuare, pistă de bicicletă, șanturi și poduri de acces în gospodării vor fi realizate pe ambele părți ale arterei rutiere. După încheierea introducerii rețelei de canalizare, execuția tramei stradale ține de partea de estetică a localității, de echilibrul normal dintre util și plăcut.

„Este un obiectiv pe care ni-l dorim de foarte multă vreme, dar pe care nu îl puteam materializa înainte de a încheia lucrările de infrastructură, vorbim de apă, gaze naturale și canalizare. Finanțarea pe Programul Anghel Saligny a acestui proiect a venit cât se poate de bine. O asemenea investiție nu am fi putut să o realizăm doar cu fonduri de la bugetul local. Ne-ar fi fost imposibil. Acest proiect vine în completarea celui pe Programul Județean de Dezvoltare Locală, unde efectuăm lucrări asemănătoare pe strada Tudor Vladimirescu, drumul județean. Practic, pe un traseu ce reprezintă cam trei sferturi din localitate va fi rezolvată trama stradală. Imaginea comunei noastre se va schimba complet”, ne-a precizat primarul Emanuel Spătaru.

Lucrările pentru acest obiectiv vor demara anul viitor, după ce vor fi urmați toți pașii necesari pentru obținerea avizelor și aprobărilor de specialitate.

La Răzvad, o altă bătălie o duce tânărul edilul pentru reabilitarea și modernizarea tuturor drumurilor comunele, a fiecărei străduțe sau ulițe chiar și din zonele mai neumblate ale localității. Aici a fost mai mult de muncă și timp de așteptare îndelungat, ținând cont de costul ridicat al unor astfel de lucrări, dar și de celelalte obiective de infrastructură care trebuiau edificate înainte de a se turna asfaltul, vorbim de rețelele de apă, canalizare și gaze naturale. Chiar și așa, lucrurile la acest capitol stau bine la Răzvad și vor sta și mai bine după implementarea celui de-al doilea proiect intrat la finanțare pe Programul Național Anghel Saligny, care va avea ca rezultantă reabilitarea și modernizarea a 11 km de străzi din comună. Investiția are o valoare de 8,6 milioane de lei.

„Vorbim despre un proiect care include toate tronsoanele neasfaltate, segmentele de drum din Răzvad de Jos, respectiv patru tronsoane pe strada Lunca, un tronson pe strada Ploiești, cu ieșire pe strada Luncă. Apoi sunt străzile Câmpului, Percepției, strada Fostei Primării, strada Livada cu pruni, care face legatura cu Gura Văii. Acolo vom crea un sens unic. Mai avem apoi prelungirea străzii Baranga cu intrarea în Tudor Vladimirescu, de lângă barieră, unde vom asfalta. De asemenea, vom turna covor de asfalt pe străzile degradate din cauza lucrărilor de introducere a rețelei de canalizare, respectiv pe străzile Gura Văii, preot Goglea și Furtunești”, a mai adăugat Emanuel Spătaru, având în ochi mulțumirea omului care își vede un ideal aproape împlinit.

Și satisfacția este cu atât mai mare având în vedere că, odată cu investiția pe Anghel Saligny și cu proiectul obținut prin PJDL, practic, va reuși să modernizeze 99% din drumurile care deservesc comuna Răzvad. Reabilitarea celor 11 km de drumuri va demara, crede primarul Emanuel Spătaru, anul acesta, în octombrie sau noiembrie.

Cel de-al treilea proiect obținut prin Programul Național Anghel Saligny este un picuț mai mic ca și valoare, dar deosebit de important pentru mersul normal al vieții în localitate. Este vorba despre o finanțare de 3,4 milioane de lei pentru realizarea unui pod în satul Gorgota, pe strada Bleaju. Această cale de traversare a fost afectată de inundațiile din 2018. Oamenii care locuiesc în zonă au probleme cu accesul facil la gospodării sau la proprietățile pe care le dețin în acea zonă. Ordinul de începere a lucrărilor la acest pod speră Emanuel Spătaru să fie dat în această toamnă.

Pentru toate aceste proiecte, cu o valoare de peste 20 de milioane de lei, Primăria Răzvad vine cu o cofinanțare de 600 de mii de lei, fonduri de la bugetul local.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Proiectanții și constructorii au vizitat amplasamentul noului stadion din Târgoviște

Publicat

pe

Proiectul privind construirea noului stadion din Târgoviște, în zona Mall Dâmbovița, merge înainte cu pași siguri. Astăzi – 27 ianuarie 2023, amplasamentul a fost vizitat de proiectanți și constructori. Aceștia au fost însoțiți la fața locului de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. De asemenea, la sediul CJ a avut loc un dialog între toți factorii implicați în realizarea acestui obiectiv.

„Am discutat toate detaliile astfel încât, în cel mult 6 luni, să înceapă construirea acestei arene sportive, în valoare de aproximativ 271.000.000 de lei. Consiliul Județean Dâmbovița va contribui cu suma de 25.000.000 de lei pentru materializarea acestui proiect. Mă bucur să spun că, pe lângă stadionul în sine, a fost prevăzut și un teren de antrenament”, a precizat Corneliu Ștefan.

Noul stadion va avea peste 12.000 de locuri și va dispune și de o pistă de atletism. În componența stadionului va mai intra vestiare pentru jucătorii de fotbal, atleți și arbitri, săli de antrenament, pentru încălzire, recuperare. Va exista și o sală de control antidoping. Complexul sportiv va fi deservit și de o parcare cu 400 de locuri. În zonă vor mai fi edificate spații destinate comerțului și alimentației publice.

„Noul stadion va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, meciurile naționalei de fotbal, dar și concerte și festivaluri. Odată cu finalizarea lucrărilor, județul nostru va putea intra în circuitul sportiv național și european dar va crea și oportunități de investiții conexe sporturilor care se vor practica pe acest stadion”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Antreprenorul care a câștigat licitația publică a mai construit Cluj Arena, Stadionul „Ion Oblemenco”, Stadionul de Rugby „Arcul de Triumf” și Stadionul Municipal din Târgu Jiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Grădinița din Sagricom este gata. Vezi când vor putea întra copiii în clase!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a organizat, astăzi – 27 ianuarie 2023, o conferință de presă cu ocazia finalizării lucrărilor la grădinița din Cartierul Tineretului – Sagricom, construită de la zero. Edilul i-a avut alături pe cei doi viceprimari – Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, precum și pe președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, pe inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu și pe directoarea unității de învățământ – Angela Morlovea.

Investiția din Sagricom a fost realizată în parteneriat cu Ministerul Educației și se ridică la 4,2 milioane de lei. Imobilul cuprinde trei săli de grupă, fiecare cu grup sanitar propriu și cu spațiu pentru depozitarea produselor alimentare acordate prin programele guvernamentale. De asemenea, a fost amenajat un loc de joacă în curte.

Unitatea va funcționa în regim program prelungit, în subordinea Grădiniței Nr. 9 „Alexandrina Simionescu Ghica”, iar copiii vor învăța în noile spații începând cu anul școlar 2023-2024, până atunci urmând să fie obținute toate autorizațiile necesare. În acest moment, părinții din Cartierul Sagricom și-au înscris copiii la diferite grădinițe din municipiu, după cum au găsit locuri disponibile. Din toamnă, micuții vor fi aproape de casă.

„Acest imobil poate găzdui 60 de copii, are toate dotările necesare – 3 săli de grupă, bucătărie, grupuri sanitare, spălătorie, călcătorie, deci tot ceea ce este necesar pentru ca o grădiniță să funcționeze în condiții foarte bune. Acest cartier avea nevoie de o asemenea structură.

În vecinătatea acestei grădinițe, va fi construită și o creșă și cred că vom oferi condiții foarte bune pentru locuitorii acestei zone. Cartierul s-a schimbat radical, avem și parcarea făcută, iluminatul public, vom realiza și un parc în zona dinspre biserică, plus creșa care va fi construită, plus un teren de sport pe care îl vom face în imediata vecinătate a acestei grădinițe”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a menționat, totodată, și celelalte proiecte pe care municipalitatea le implementează pentru modernizarea infrastructurii educaționale.

„După finalizarea a două școli importante, pe fonduri europene, Școala Mihai Viteazu și Școala Matei Basarab, în acest moment, se lucrează la Școala Nr. 6 Tudor Vladimirescu, este vorba de cel mai mare proiect care a vizat vreodată o școală din municipiul Târgoviște, și urmează să înceapă câteva proiecte importante, mă refer la Grădinița Nr. 3, la Grădinița Nr. 14, la proiectul care vizează Școala Grigore Alexandrescu – Școala Nr. 9, care este acum în structura Școlii Smaranda Gheorghiu. De asemenea, Grădinița Nr. 2, Grădinița Nr. 11, Liceul Voievodul Mircea. Totodată, vor fi intervenții și la Liceul Ion Heliade Rădulescu. Asta pentru a discuta numai de finanțările care sunt asigurate în acest moment. Pe POR urmează să intre în reabilitare, modernizare și extindere Școala Nr. 2 , Școala Nr. 1 și Colegiul Economic Ion Ghica. La mai bine de jumătate din aceste proiecte, avem deja finanțarea asigurată, urmând ca, odată cu deschiderea Ghidurilor de finanțare pe POR, să finanțăm și cele mai mari investiții: coala Nr. 2 , Școala Nr. 1 și Colegiul Economic Ion Ghica”.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a felicitat administrația municipiului Târgoviște pentru proiectele implementate și l-a asigurat pe primarul Daniel Cristian Stan că îi va fi alături și în viitor, pentru dezvoltarea orașului.

La rândul său, inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu a apreciat investiția din Cartierul Sagricom și a punctat că în tit județul Dâmbovița se întâmplă lucruri bune în ceea ce privește modernizarea infrastructurii educaționale.

Angela Morlovea – directorul Grădiniței „Alexandrina Simionescu Ghica”, în structura căreia va funcționa unitatea de învățământ preșcolar din Sagricom, a declarat că se simt „răsfățați” de către Primărie, având în vedere că, iată, sunt beneficiarii a două corpuri de clădire construite de la zero și dotate modern, în ton cu toate cerințele actuale în materie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats