Connect with us

Dâmboviţa

Târgoviște: Cinci polițiști au fost bătuți la înmormântarea fetiței omorâte pe trecerea de pietoni

Publicat

pe

Sursa foto: Antena3

Uciderea, într-una din serile trecute, pe o trecere de pietoni din Târgoviște, a unei fetițe de 13 ani de către un șofer de 22 de ani a provocat un val de indignare printre târgovișteni. Oamenii au cerut autorităților să ia măsuri mai ferme împotriva teribiliștilor care au transformat străzile municipiului în piste de raliuri.

Astăzi – 12 iulie 2022, copila, aruncată 20 de metri în urma impactului produs pe Calea București, a fost condusă pe ultimul drum de către familie, prieteni, cunoștințe și foarte mulți târgovișteni mișcați de această tragedie.

Sursa foto: Antena 3

La funeralii au fost prezenți peste 200 de oameni. Spiritele s-au încins în momentul în care autoritățile prezente au refuzat schimbarea traseului cortegiului funerar. Gest neinspirat și prost gestionat, ținând cont de împrejurări și de suferința prin care trece familia. În astfel de situații, este nevoie de prudență și artă în comunicare și gestionarea conflictelor.

De aici și până la izbucnirea unei revolte cu accente de agresivitate a mai fost doar un pas. Mai multe persoane au tăbărât, nervoase, pe oamenii legii. Cinci polițiști au fost loviți cu pumnii și cu picioarele, așa după cum reiese din comunicatul transmis de IPJ Dâmbovița.

„A fost constituită echipa complexă de cercetare, pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului, fiind efectuate verificări de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj, faptă prevăzută de art. 257 din Codul Penal.

Pe parcursul manifestării, forțele de ordine (polițiști și jandarmi) au utilizat mijloacele din dotare, neînregistrându-se victime din rândul participanților. În urma intervenției, conflictul a fost aplanat. Se continuă cercetările, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun”, se mai precizează în informarea biroului de presă a IPJ Dâmbovița.

Este grav că la ceremonialul de înmormântare al unei adolescente de 13 ani s-a ajuns la asemenea manifestări. Este nevoie de o anchetă judicioasă pentru a fi scoase obiectiv la suprafață vinele pe care le poartă toți cei implicați.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Va fi redeschisă Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra Târgoviște. Pe scenă, „Împărăteasa Chinei”

Publicat

pe

Conducerea Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște anunță publicul iubitor de artă dramatică că, din data de 11 februarie 2023, instituția teatrală pornește din nou, cu vânt la pupa, pe mările creației artistice. Au fost trei ani de provizorat, datorați lucrărilor de reabilitare și modernizare a Sălii Mari, demers indispensabil pentru a aduce acest templu al Thaliei aproape de standardele internaționale ale conceptului de scenă și de comunicare a actorilor cu publicul în condiții de confort și civilizație.

Și nu putea fi mai potrivit decât ca intrarea în casă nouă a actorilor și a Măriei Sale Publicul să se facă cu o premieră. Vor însufleți personajele din piesa „Împărăteasa Chinei”, de Ruth Wolff, actorii Teatrului Tony Bulandra și doi colaboratori de marcă de la Teatrul Nottara din Capitală – Ada Nafrot și Tache Florescu. Spectacolul va fi pus în scenă de regizorul Alexander Hausvater. Misiunea de a crea costumele pentru acest regal artistic i-a revenit maestrului Mc Ranin – managerul Teatrului Tony Bulandra.

Așadar, pe 11 februarie, de la ora 19:00, publicul târgoviștean este invitat în casă nouă pentru a viziona, în condiții excelente, pe o scenă schimbată total, un spectacol de excepție.

„Deși adesea par să am de-a face cu trecutul, cu istoria, pentru mine acestea sunt prezentul. Ar fi prea limitativ să fiu legată de acest moment, de acest loc. Simt că existența mea este în orice clipă, în toate locurile. Chiar și iadul, și raiul. Asta pentru că simt că natura umană nu se schimbă niciodată. Atitudinile se schimbă. Suprafețele se schimbă. Trăirile esențiale, nu. Dacă există vreo temă care trece prin toate piesele mele, aceasta este tenacitatea acestor eroine, luându-și viața în propriile mâini și realizând cât mai mult din ea. Dacă există vreun subiect care este comun tuturor textelor mele, acesta este, într-o variantă sau alta, derutantul, incitantul, enervantul, inepuizabilul, impenetrabilul subiect al iubirii” – Ruth Wolff, dramaturg.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Linia de măști de la Dragomirești a clacat după trei zile de produs… rebuturi

Publicat

pe

Povestea tragi-comică a liniei de fabricație a măștilor de protecție de la Uzina Militară de la Dragomirești, județul Dâmbovița, a fost comentată în fel și chip de jurnaliști, analiști și politicieni. Fabrica de măști deschisă la nevoie și nu a produs decât un lot, câteva mii de măști neconforme.

Mașinăria de confecționat adusă de prin China nu a funcționat, conform unui document de control decât câteva zile. A produs în ziua în care s-a inaugurat linia de fabricație, în prezența membrilor Guvernului de atunci.

„Pe 29.04.2020, premierul Orban și ministrul Economiei, Virgil Popescu, tocmai inauguraseră linia de producție a măștilor FPP3. Având în vedere că mașina a funcționat doar în prezenta miniștrilor, propun să le facem biroul lângă linia de producție ca să putem salva fabrica”, a notat, pe pagina sa de Facebook, deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats