Connect with us

Dâmboviţa

Amenințat cu debranșarea de la rețeaua de gaze pentru neplata unor facturi pe care nu le-a primit!

Publicat

pe

Mulți dintre noi am vizionat cu siguranță filme SF în care era descrisă lumea controlată de marile corporații, nu de politică sau alte structuri democratice ale puterii. Acestea decideau totul. Viața, moartea și dacă mănânci sau faci foamea mâine. După cum stau acum lucrurile pe glob, pare că ne îndreptăm spre un asemenea scenariu. Filmele au început să își găsească corespondența în realitate. Marile companii ne dirijează viața. Serviciile pe care ni le oferă, indispensabile existenței de zi cu zi, ne determină să devenim, într-un fel sau altul, sclavii lor. În această etapă prin care trece omenirea, pe fondul multiplelor crize, multinaționalele fac legea. Organismele de control, cele izvorâte din ceea ce se cheamă mecanisme statale și democratice, au mai mult un rol de decor. Cine mai are curajul să se pună cu un imperiu economic, cu cei care împart acum confortul, civilizația, necesitatea? Așa că nu ne rămâne decât să suportăm ifosele lor, prețurile și nepăsarea față de omul de rând considerat a fi doar un beneficiar, un element contractual de care te poți dispensa rapid dacă nu se conformează.

Lăsând la o parte această introducere tristă, superficială totuși, despre lumea în care ne afundăm, vrem să relatăm povestea unui cetățean tratat cu indiferență și nepăsare, după regulile reci, mașinale, ale celor care sunt reprezentații economiei de piață și care, în această etapă dificilă, dețin pâinea și cuțitul existenței noastre de zi cu zi.

Mirel Nica, patronul Complexului „Hanul Logofătului” situat pe DN 72 A, pe teritoriul comunei Dragomirești, județul Dâmbovița, de mai multe luni, a intrat într-un ciudat conflict cu societatea de distribuire gaze naturale. Ne-a precizat că nu a mai primit la sediu facturile pentru consumul de gaze naturale. A crezut, o perioadă, că sunt de vină pentru aceste întârzieri problemele generate de criza de pe piața energiei, modificările în modalitățile de facturare după introducerea compensațiilor și plafonărilor, dar nu a fost așa. După câteva luni de așteptare, s-a trezit acasă cu o echipă de la firma de distribuție, pentru a-l debranșa de la rețeaua de gaze pe motiv de neplată. Evident, a solicitat o amânare pentru a plăti restanța de care nu avea habar și pentru a merge la reprezentanța Engie din Târgoviște, să afle ce s-a întâmplat fiindcă acasă nu îi fusese livrată nicio factură. A ajuns acolo de câteva ori pentru a solicita lămuriri, dar problema a persistat.

Am decis să mergem împreună cu Mirel Nica la agenția Engie amplasată în buricul municipiului Târgoviște, a vedea ce se întâmplă. Fără nicio implicare, doar să asistăm la dialogul dintre cetățean și reprezentanții companiei.

„Este a patra oară când vin aici. Din luna octombrie-noiembrie nu mi-au mai trimis facturile la firmă. Am cerut, așa cum se proceda înainte, să-mi trimită facturile prin serviciul poștal. Nu am primit nimic. M-am trezit cu cei de la gaze, că au sosit să-mi taie furnizarea. Am venit din nou aici, am primit factura de la ei și am plătit-o. Am solicitat din nou să-mi fie trimise facturile la sediul firmei. Degeaba. S-a întâmplat același lucru. Facturi nu am primit dar m-am trezit cu echipa de la Engie să mă deconecteze de la gaze. Acum sunt din nou aici pentru a cere lămuriri, pentru a rezolva odată situația asta destul de stresantă”, ne-a spus Nica Mirel.

Am asistat la discuția dintre cetățean și reprezentanții celor de la Gaze. Omul și-a spus povestea. Necazul. O ușoare mirare pe chipurile angajatelor pentru faptul că nu s-a rezolvat nimic. Cunoșteau speța. Din nou, aceleași proceduri. Date de identificare, documente… Uimire. Am intervenit, spunând că suntem de la presă și vrem să știm și noi ce se întâmplă, de ce persistă o astfel de situație, de ce trebuie să stea oamenii pe drumuri. A fost așa, de dragul meseriei, fiindcă știam că nu o să primesc niciun răspuns concret. O domnișoară, probabil șefa agenției, politicoasă, mi-a spus ceea ce anticipasem, că nu poate comunica cu media, sunt regulamente clare, ordine, există un birou de presă la nivelul companiei, trebuie făcută acolo o solicitare, expusă problema și, evident, așteptat răspuns.

Reprezentata Engie i-a promis lui Mirel Nica că se va ocupa de această problemă, de care s-au preocupat probabil zadarnic și alții, că va urmări în mod expres să vadă ce se întâmplă, de ce firma care se ocupă de distribuția în teritoriu a facturilor nu a ajuns și la Hanul Logofătului, unde s-a pierdut firul. Cine a pierdut plicurile? Din cele afirmate de dumneaei, facturile au plecat mereu către beneficiar, dar este la fel de clar că nu au ajuns la destinație.

„Și eu ce vină am. Am așteptat să se rezolve această problemă. Din păcate, nu s-a făcut nimic și iată-mă iar aici cu aceiași încurcătură”, ne-a spus Mirel Nica.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Peste 1400 de femei din Dâmbovița au fost testate gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin. Proiectul continuă!

Publicat

pe

Instituția Prefectului Județul Dâmbovița este partener în proiectul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT”, alături de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu – Rusescu”, Asociația ”Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen, Fundația ”Renașterea pentru educație, sănătate și cultură” și Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN.

În acest context, astăzi – 2 februarie 2023, a fost organizat la Târgoviște, la Universitatea Valahia, un eveniment de lansare a acestui amplu demers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în Regiunea Sud Muntenia.

„Toți cei care suntem implicați în acest proiect avem un crez, și anume, că nimic nu este mai important decât viața însăși.

Ceea ce ne-am propus să facem prin acest proiect este cu adevărat un pas spre a salva vieți, a aduce zâmbete pe fețele a mii de familii și a generaliza un comportament sănătos în societate, și anume, prevenția.

Proiectul a pornit de la o realitate statistică foarte tristă pentru țara noastră: suntem pe primele locuri la mortalitate din cauza cancerului de col uterin și pe ultimele locuri la prevenție. Nu este de mirare! Așa a fost construit sistemul nostru sanitar și modelul cultural-educațional. Am fost mai degrabă încurajați să tratăm, nu să prevenim”, a spus prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia.

Potrivit specialiștilor, România este pe primele locuri la incidența acestei boli din următoarele cauze:
– Lipsa controlului;
– Lipsa vaccinului;
– Teama de un diagnostic nefast;
– Puțini medici / cabinete, puține informații;
– Multe persoane neasigurate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Rezultatele de până acum ale proiectului „Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT” în județul Dâmbovița:

6350 – femei informate
1402 – femei testate
– Găești – 132
– Moreni -136
– Gura – Ocniței -124
– Ludești -70
– Potlogi – 68
– Răzvad -80
– Poiana -52
– Produlești -57
– Morteni- 80
– Comișani -68
– Moroeni -89
– Nucet -54
– Valea-Mare -93
– Vișina -85
– Cobia -47

De reținut faptul că programele de screening scad riscul de cancer cu 30 până la 50%, sau chiar cu 80% dacă există o regularitate, iar un cancer descoperit în fază incipientă poate fi tratat cu o rată de succes de aproape 100%.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Bugetul CJ Dâmboviţa pentru 2023 asigură continuarea proiectelor în implementare

Publicat

pe

Aleșii județeni au fost convocați astăzi, 2 februarie 2023, în ședință extraordinară a CJ Dâmbovița. Pe ordinea de zi, opt proiecte de hotărâre, toate de importanță deosebită pentru buna funcționare a unor instituții subordonate, din domeniul medical, cultural, educațional și sportiv.

În afară de aprobarea unor alocări financiare necesare Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, de aprobarea Programului minimal de activități artistice al Centrului Județean de Cultură, de aprobarea organigramei, a statului de funcții și a regulamentului Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu”, spre aprobarea consilierilor s-a mai aflat și Proiectul de Hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al Consiliului Județean Dâmbovița.

După cum am văzut de fiecare dată, președintele Corneliu Ștefan și aparatul tehnic de specialitate din subordine au venit în fața aleșilor cu documentații foarte bine elaborate și argumentate, astfel încât să fie eliminate din start discuțiile sterile, politicianiste, conceptul de a face opoziție de dragul opoziției.

Toate proiectele expuse au ca rațiune buna funcționare a activității administrative, implementarea și ducerea la bun sfârșit a proiectelor utile dezvoltării comunitățile locale, prin realizarea unor obiective de infrastructură indispensabile asigurării confortului și civilizației în spirit european.

Proiectul de Hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al Consiliului Județean a fost prezentat de directorul economic al instituției, Carmen Igescu. Șefa acestui compartiment a spus că s-a ținut cont de specificul și nevoile fiecărei entități subordonate în parte.

Președintele Corneliu Ștefan a ținut să mulțumească tuturor consilierilor județeni pentru votul în unanimitate acordat proiectului privind bugetul propriu al CJD. De asemenea, le-a mulțumit și colegilor din aparatul propriu, pentru munca depusă în vederea găsirii resurselor financiare pentru continuarea proiectelor din județ.

„Vom duce la capăt obiectivele începute la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Vorbim de investițiile pe care le realizăm la drumurile județene și de cofinanțările pe care le avem la proiectele mari pe Programul Național „Anghel Saligny”, la proiectele europene derulate la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița. Am asigurat toate sumele necesare pentru a continua Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), un program de succes pentru toate comunitățile locale. Avem sumele necesare pentru a deschide și anul acesta etapa a treia a Programului Județean de Dezvoltare Locală”, a precizat Corneliu Ștefan.

Președintele CJ Dâmbovița a mai spus că, deși bugetul propriu al Consiliului Județean este mai mic cu 20% decât în 2022, s-au alocat pentru dezvoltare 60% și doar 40% pentru funcționarea unității administrative județene.

„Eu cred că este un buget foarte bun pentru dezvoltarea județului Dâmbovița. Este un buget echilibrat, pentru tot ceea ce am gândit a se realiza la nivelul județului nostru și, ce este mai important, vorbim de un buget care asigură continuitatea proiectelor pe care le avem în implementare în județul Dâmbovița”, a precizat președintele Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats