Connect with us

ADMINISTRAŢIE

A fost semnat contractul de execuție pentru extinderea Secției de Cardiologie Târgoviște

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, îi anunță pe dâmbovițeni că, astăzi – 20 iulie 2022, a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de extindere a Secției Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Investiția, finanțată în totalitate din bugetul administrației județene, se ridică la 6.500.000 de lei. Așa cum a promis președintele Corneliu Ștefan, pentru dotarea Secției va fi achiziționat și un angiograf.

„În aceste condiții, pacienții nu vor mai fi transferați, cu ambulanța sau elicopterul, către unități spitalicești din București. Intervențiile medicale se vor realiza multă mai rapid aici, la Târgoviște”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Noul corp de clădire al Secției Cardiologie va avea o suprafață de 450 mp și va fi compus din mai multe incinte, unde vor fi instalate aparatura și tehnica medicală de specialitate. Vorbim în primul rând de angiograf. Vor mai fi edificate: cameră control, cameră tehnică, spațiul destinat echipării medicilor, depozit de echipamente, cabinet medici, cabinet asistente, depozit materiale sterile și instrumentar steril, grup sanitar personal femei grup sanitar personal bărbați, vestiare personal femei și bărbați, cameră infirmiere, windfang acces personal, hol acces personal, spațiu preoperator, spațiu postoperator, grup sanitar pacienți, spațiu dezechipare pacienți, windfang acces pacienți, hol acces pacienți, camera curățenie și depozit materiale curățenie, spălare instrumentar, depozit deșeuri medicale.

„Extinderea Secției de Cardiologie este cel de-al treilea proiect pe care îl implementăm la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgoviște. În momentul de față, la Spitalul Județean se lucrează la extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe și se construiește Noul Ambulatoriu de Specialitate”, a mai spus Corneliu Ștefan.

Valoarea celor trei mari investiții din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgoviște se ridică la aproximativ 32.000.000 de lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Gura Ocniței înființează mai multe puncte pentru plata taxelor și impozitelor locale

Publicat

pe

Primăria Gura Ocniței îi înștiințează pe cetățenii comunei că pot beneficia, până la 31 martie, de un bonus de 10% pentru plata integrală a taxelor și impozitelor pentru anul 2023.

„Plata poate fi realizată la sediul Primăriei, în intervalul luni-vineri, conform programului afișat pe pagina noastră de Facebook, sau la sediul Căminului Cultural Adânca, în fiecare marți, începând cu data de 07.02.2023, între orele 09:00-13:00, sau la sediul Biblionet din Săcuieni, în fiecare miercuri, începând cu data de 08.02.2023, între orele 09:00-13:00.

Pentru cei care preferă să evite deplasările, plata poate fi realizată și online, prin accesarea site-ului https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/. Este necesar să ai un card înrolat în 3D Secure.

Dacă ai întrebări sau nelămuriri, nu ezita să ne contactezi la numărul 0245.673.260, fax 0245.673.532, email primariaguraocnitei@gmail.com sau pe site-ul nostru www.primariaguraocnitei.ro”, este mesajul transmis dereprezentanții Primăriei Gura Ocniței.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Băleni, proiecte de anvergură pentru prezent și viitor

Publicat

pe

Băleni este o comună renumită, epicentrul legumiculturii din județul Dâmbovița. Un pol al hărniciei și perfecțiunii într-o îndeletnicire transmisă din tată-n fiu. Un leagăn al tradiției muncii pământului, păstrat cu sfințenie. Dar nu despre agricultura și oamenii care rezonează cu glia vreau să vorbim acum, ci despre elementele care sprijină comunitatea, care contribuie la dezvoltarea localității, la echilibrul socio-economic: administrația publică locală.

Truditorilor din Băleni le trebuie asigurate servicii publice ca la carte și o infrastructură pe măsură. Efortul lor trebuie să fie în pas cu confortul și civilizația. De atingerea acestor obiective trebuie să se ocupe administrația. Și, după cum am văzut, la Băleni se mișcă lucrurile. Primarul Florea Mușat ne-a asigurat de acest lucru. Edilul este printre puținii din județ care revine în funcția de primar. Concetățenii săi au considerat, după prestația predecesorilor, că trebuie să-l aducă înapoi. Și l-au adus. Florea Mușat este la al doilea mandat din partea a doua a carierei sale în administrație. Și performează. Zeci de proiecte de inters local se află în diferite stadii de implementare. Nu le inventariem și nu facem o înșiruire. Am ales doar câteva, cu impact maxim asupra dezvoltării comunității.

Curtea conacului boieresc Băleanu a devenit un loc unde trecutul se contopește plăcut cu prezentul, cu necesarul vremurilor noastre. Aici, administrația locală a edificat o grădiniță cu program prelungit, una dintre cele mai mari din județ. Lucrările au fost efectuate în procent de peste 85%. Instituția dispune de săli de clasă, dormitoare, sală de mese, bucătărie, grupuri sanitare, spații de joacă etc. Aici vor deprinde primele taine ale lumii, ale comunicării sociale peste 300 de copii.

În aceeași incintă cu vibrații istorice, a fost ridicat și dispensarul medical. Îl numim așa conform obiceiului, dar clădirea arată ca un adevărat centru medical. Obiectivul dispune de opt cabinete, săli de tratamente, sală de așteptare pentru pacienți, grupuri sanitare. Mai este un singur hop de trecut până la darea în folosință. Conectarea imobilului la rețeaua de energie electrică. Se așteaptă de luni de zile avizele necesare. Primarul Florea Mușat este optimist și speră ca dispensarul să fie inaugurat până la jumătatea lunii martie.

În aceeași curte se lucrează de zor la atelierele mecanice, investiția intră în componența Liceului Tehnologic din localitate. Îți vine greu să crezi că, pe vremurile acestea, mai sunt finanțate astfel de capacități destinate pătrunderii în tainele unei meserii. Dar, uite că la Băleni se poate! În cele șase săli unde vor fi instalate strunguri, freze, alte tipuri de mașini-unelte și vor fi aduse tot soiul de scule, elevii vor deprinde meseriile de mecanic, tractorist, șofer, strungar, profesiuni care au cam dispărut din practica educațională deși pe piața muncii este mare nevoie de meseriași. Florea Mușat este mândru că a reușit o asemenea performanță care, probabil, îi va influența și pe alții.

„Suntem o comună în care îndeletnicirea principală este agricultura, legumicultura. La noi, fiecare bucățică de pământ este lucrată în sistem intensiv, aduce plus valoare. În toate aceste activități sunt utilizate continuu mijloace mecanice, tractoare, mașini de plantat, pentru aplicarea tratamentelor, de recoltat, instalații de irigat performante. Pentru folosirea acestora, întreținerea și reparațiile necesare, este nevoie de mecanici bine pregătiți, de tractoriști, de șoferi. Tocmai cu treaba asta vor fi deprinși elevii în cadrul atelierelor noastre. Pregătim meseriași”, ne-a precizat primarul Florea Mușat.

Într-o localitate cu tradiție este nevoie și de un spațiu în care energiile artistice, creatoare, să se manifeste. Pentru a asigura condiții acestor manifestări, căminul cultural din localitate va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Fondurile – 2,2 milioane de lei vor fi asigurate de la bugetul local.

În ultimii ani, traficul rutier în comuna Băleni este deosebit de aglomerat. Pe lângă autovehiculele deținute de localnici, în comună intră și foarte multe autotrenuri venite din toate colțurile țării. Acestea preiau zilnic marfă de la depozitele de legume. Pentru a diminua aglomerația de pe arterele rutiere din sat, a fost gândit un proiect de realizare a unei centuri ocolitoare. Lucrările vor fi finanțate prin Programul Național „Anghel Saligny”. Valoarea obiectivului propus este de 16,4 milioane de lei. Șoseaua de centură a comunei Băleni va avea o lungime de 13,2 km. Proiectul se află în procedura de licitație. Drumul va porni de la intersecția spre satul Mărcești, comuna Dobra, va parcurge câmpul din partea de sud-vest a comunei, va traversa drumul județean spre Nucet și se va conecta cu DJ Târgoviște-Băleni-Cornești, la ieșire din localitate.

Și mai are un obiectiv de realizat edilul Florea Mușat. Vrea un sediu nou de primărie la Băleni, care să fie în ton cu dezvoltarea comunei și cu noile cerințe europene în materie de administrație publică locală. Investiția are o valoare de 3,9 milioane de lei și se va derula prin Compania Națională de Investiții (CNI). Construcția va fi edificată pe amplasamentul actualului imobil. Pe perioada lucrărilor, activitatea autorităților locale se va desfășura în alte locații.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats