Connect with us

Argeș

Polițiști cercetați pentru fals și favorizarea făptuitorului. Au acoperit un elev de la Școala de Agenţi de la Câmpina

Publicat

pe

Foto arhivă

Doi poliţişti şi un elev la Școala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, condusă de comisarul șef Vasile Tache, sunt cercetaţi de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru comiterea mai multor fapte, printre care infracțiunile de fals şi favorizarea făptuitorului. Anchetatorii dețin probe despre faptul că cei doi oameni ai legii l-ar fi prins pe viitorul agent de poliţie băut, la scurt timp după ce a condus un autovehicul. Unul dintre polițiști a suflat în etilotest în locul celui aflat sub influența alcoolului, cu scopul probabil de a-l acoperi. Potrivit informațiilor furnizate de DGA, fapta s-ar fi comis cu trei luni în urmă.

Ieri – 19 iulie 2022, ofițerii DGA și procurorul de caz au efectuat cinci percheziții. Una dintre descinderi a fost executată chiar la secția din Curtea de Argeș în cadrul căreia își desfășoară activitatea cei doi polițiști și unde efectua practică elevul de la Școala din Câmpina.

„În fapt, în data de 03.04.2022, orele 02:30, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cei doi agenţi de poliţie l-au oprit pe elevul şcolii de poliţie în timp ce mergea pe stradă, imediat după ce acesta a coborât din autoturism, întrucât anterior îl văzuseră conducând acest autoturism şi exista suspiciunea că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice.

Elevul şcolii de poliţie a afirmat că nu el a fost cel care a condus autoturismul, a refuzat să meargă la spital în scopul prelevării de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, fapt pentru care cei doi poliţişti i-au solicitat acestuia să se deplaseze la sediul Poliţiei.

Ulterior, s-a prezentat şi tatăl elevului, care a declarat, verbal şi în scris, că el a fost cel care a condus autoturismul, deşi la momentul când s-a prezentat, acesta a precizat că a consumat băuturi alcoolice. În continuare, cei doi poliţişti au procedat la testarea cu aparatul alcooltest, fiind generat un bon cu valoarea alcoolemiei 0,00 ml/l aer pur expirat, întrucât în aparatul alcooltest a suflat unul dintre cei doi agenţi de poliţie”, se precizează într-un comunicat emis de DGA.

Au reținut ofițerii DGA comiterea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului, fals intelectual, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi fals în declaraţii.

Dosarul în acest caz a fost deschis în urma unui denunţ formulat ca urmare a unui apel la call center-ul Direcţiei Generale Anticorupţie 0800.806.806, dar şi în urma unei sesizări depuse la Parchet de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Jocuri de apă, lumini și muzică, în fiecare weekend în Piața Primăriei Pitești

Publicat

pe

Vineri – 19 aprilie 2024, la Pitești, va reîncepe spectacolul de sunet și lumini la fântâna muzicală din Piața Primăriei și va putea fi admirat în fiecare weekend, de vineri până duminică, în intervalul orar 21:00-21:30.

Jocurile de apă și lumini vor fi sincronizate cu sunetul pieselor muzicale alese, oferind vizitatorilor o experiență unică.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Argeș

Toți românii de la sat încalcă legea! Nu-i sperie nici amenzile colosale!

Publicat

pe

Pompierii și comisarii de mediu din județul Argeș au derulat, săptămâna aceasta, activități de informare în localitățile Ștefănești, Călinești și Priboieni, cu privire la arderile necontrolate. Li s-au distribuit oamenilor pliante care atrag atenția asupra efectelor dezastruoase pentru mediu, dar și pentru proprietăți, care se pot face scrum într-o clipă. De asemenea, a fost diseminat în spațiul public un spot audio.

De reținut că arderea miriștilor și a vegetației uscate este interzisă prin lege. Aceste fapte se sancționează cu amenzi de la 7.500 lei până la 15.000 lei – în cazul persoanelor fizice și de la 50.000 lei până la 100.000 lei – dacă sunt săvârșite de persoane juridice.

Concomitent cu această campanie de informare, pompierii și comisarii de mediu din județul Argeș au derulat și o acțiune de identificare a terenurilor unde au avut loc arderi de vegetație. Dorința autorităților este ca cetățenii să renunțe la aceste practici.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite