Connect with us

ACTUALITATE

A fost deschis Bazinul de înot Moreni. Vezi tarifele și programul de funcționare!

Publicat

pe

Bazinul didactic de înot din municipiul Moreni, județul Dâmbovița, și-a deschis porțile, începând de astăzi – 21 iulie 2022. Vârsta minimă pentru acces este 5 ani. Orarul de funcționare a fost stabilit pentru intervalul 08:00-22:30, cu precizarea că ultima intrare va fi la ora 21:00.

Dotări: 4 vestiare, cu un total de 120 de cușete, 14 dușuri și un bazin de 25m lungime împărțit pe 5 culoare. De reținut că la Bazinul didactic de înot Moreni se vor organiza și cursuri de inițiere, perfecționare, performanță, aquagym, aquafitness, inclusiv pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Reamintim că vorbim despre o investiție aprobată în Consiliul Local Moreni în anul 2015, pentru care s-a dat ordinul de începere a lucrărilor abia în 2019. Proiectul, în valoare de 5,67 milioane de lei a fost finanțat prin CNI. Administrația de la Moreni a pus la dispoziție terenul și a suportat costure de racordare la utilități.

Potrivit primarului Constantin Dinu, bazinul rezolvă o mare problemă a iubitorilor de înot din Moreni și zona limitrofă, care erau nevoiți să meargă la Târgoviște sau la Câmpina. Acum, găsesc tot ceea ce au nevoie acasă, la Moreni.

TARIFE:
– Copii cu vârste între 5 și 18 ani: 25 lei / oră sau 200 lei / abonament 10 ore / lună sau 400 lei / abonament 25 ore / lună
– Pensionari (în baza cuponului de pensie): 25 lei / oră sau 200 lei / abonament 10 ore / lună sau 400 lei / abonament 25 ore / lună
– Adulți (>18 ani): 35 lei oră sau 250 lei / abonament 10 ore / lună sau 500 lei / abonament 25 ore / lună
– Familie 1-2 părinți și 1 copil sub 18 ani: 630 lei / abonament 10 ore / lună
– Familie 1-2 părinți și 2 copii: 800 lei / abonament 10 ore / lună. Tariful se majorează cu 100 lei pentru fiecare copil peste cei doi.

Cursuri inițiere / perfecționare:
– Copii din sistemul de învățământ din municipiul Moreni: gratuit / 4 ședințe (50 minute) / săptămână / an școlar, cu excepția vacanțelor
– Copii între 5 și 18 ani: 250 lei abonament 4 ședințe sau 450 lei abonament 8 ședințe
– Adulți: 300 lei abonament 4 ședințe sau 550 lei abonament 8 ședințe
– Persoane cu mobilitate redusă: gratuit 8 ore / lună

Aquagym și aquafitness
– Adulți și tineri peste 16 ani: 80 lei / o ședință (45 minute) sau 300 lei abonament 4 ședințe

Folosire culoar
– Persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, persoane juridice etc., care prestează cursuri de înot cu instructor sportiv sau antrenor: 125 lei / oră / culoar
– Asociații și cluburi sportive afiliate Federațieide Inot, pentru antrenamente de performanță: 360 lei / lună / sportiv / abonament cu 1 antrenament pe zi (120 de minute în apă) sau 520 lei pentru abonament cu două antrenamente pe zi
– Asociații și cluburi sportive afiliate Federațieide Inot, pentru cantonamente: 100 lei pentru abonament săptămânal / 7 antrenamente (120 de minute în apă) sau 170 lei abonament săptămânal / 14 antrenamente

– Pierdere / deteriorare cheie vestiar: 50 lei / bucată
– Acces spectator competiție: 20 lei / persoană.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Peste 1400 de femei din Dâmbovița au fost testate gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin. Proiectul continuă!

Publicat

pe

Instituția Prefectului Județul Dâmbovița este partener în proiectul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT”, alături de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu – Rusescu”, Asociația ”Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen, Fundația ”Renașterea pentru educație, sănătate și cultură” și Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN.

În acest context, astăzi – 2 februarie 2023, a fost organizat la Târgoviște, la Universitatea Valahia, un eveniment de lansare a acestui amplu demers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în Regiunea Sud Muntenia.

„Toți cei care suntem implicați în acest proiect avem un crez, și anume, că nimic nu este mai important decât viața însăși.

Ceea ce ne-am propus să facem prin acest proiect este cu adevărat un pas spre a salva vieți, a aduce zâmbete pe fețele a mii de familii și a generaliza un comportament sănătos în societate, și anume, prevenția.

Proiectul a pornit de la o realitate statistică foarte tristă pentru țara noastră: suntem pe primele locuri la mortalitate din cauza cancerului de col uterin și pe ultimele locuri la prevenție. Nu este de mirare! Așa a fost construit sistemul nostru sanitar și modelul cultural-educațional. Am fost mai degrabă încurajați să tratăm, nu să prevenim”, a spus prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia.

Potrivit specialiștilor, România este pe primele locuri la incidența acestei boli din următoarele cauze:
– Lipsa controlului;
– Lipsa vaccinului;
– Teama de un diagnostic nefast;
– Puțini medici / cabinete, puține informații;
– Multe persoane neasigurate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Rezultatele de până acum ale proiectului „Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT” în județul Dâmbovița:

6350 – femei informate
1402 – femei testate
– Găești – 132
– Moreni -136
– Gura – Ocniței -124
– Ludești -70
– Potlogi – 68
– Răzvad -80
– Poiana -52
– Produlești -57
– Morteni- 80
– Comișani -68
– Moroeni -89
– Nucet -54
– Valea-Mare -93
– Vișina -85
– Cobia -47

De reținut faptul că programele de screening scad riscul de cancer cu 30 până la 50%, sau chiar cu 80% dacă există o regularitate, iar un cancer descoperit în fază incipientă poate fi tratat cu o rată de succes de aproape 100%.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

4,5 milioane de euro pentru cămăși de poliție pe care sindicaliștii Europol le consideră „mizerii”

Publicat

pe

Polițiștii români sunt dezamăgiți. Noile cămăși care intră în componența uniformelor sunt sub orice critică. Reprezentanții Sindicatului Europol critică piesele de vestimentație pe care le numesc niște mizerii.

„Dacă în varianta „prototip” materialele prezentate erau la limita a ceea ce ne doream noi pentru polițiști, dar net superioare față de ce am purtat timp de 20 de ani, ceea ce s-a distribuit nu are nicio legătură cu specificațiile din caietele de sarcini și cu toate acestea, au fost recepționate, plătite și distribuite polițiștilor cu titlu de „noua uniformă”.

După cum puteți constata cu ochiul liber, în loc de materialul de tip „mesh” care trebuia să fie aplicat la subraț pentru respirabilitate, firma efectiv a cusut plasă de țânțari. Dacă la cămașa de prezentare a fost prezentă țesătura de tip „ripstop”, specifică uniformelor tactice pentru creșterea rezistenței, la cămașa primită de noii polițiști lipsește cu desăvârșire, iar materialul este un soi de tercot laminat, foarte ieftin, folosit în special la salopete. Inclusiv materialul „velcro” de pe braț este un „fake” ordinar pe care nici nu se poate fixa însemnul heraldic textil. Nici măcar culoarea nu s-au obosit să o respecte, cu toate că și aceasta este o condiție de sine stătătoare în cuprinsul caietului de sarcini.

Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3.000 de complete și ne sperie faptul că urmează să se mai cheltuiască încă 70 milioane de euro pentru toți polițiștii în activitate”, au scris, pe pagina lor de Facebook, reprezentanții Europol.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats