Connect with us

ACTUALITATE

Trenuri cu hidrogen pe ruta București – Titu – Târgoviște

Publicat

pe

Sursa foto: alstrom

12 trenuri cu propulsie pe hidrogen vor circula pe liniile de cale ferată neelectrificate din România. Aceste tipuri de garnituri reprezintă o alternativă ecologică la transportul realizat cu locomotive Diesel.

Achiziționarea acestor trenuri de călători va fi realizată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Valoarea celor 12 automotoare este de 174 de milioane de euro. Dar, cu programul de întreținere, reparații și asigurarea combustibilului pentru următorii 30 de ani, se ajunge la 1 miliard de euro.

Vorbim despre un proiect pilot care va deservi rutele din nordul Municipiului București și județele Ilfov, Argeș, Dâmbovița și Giurgiu. Trenurile vor ajunge și până în Olt și Dolj.

Vom avea acest tip de automotoare circulând la 30 de minute între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, la 30 de minute între Gara de Nord – Chitila – Săbăreni și Titu, la o oră între București – Găești – Pitești, la fel între București și Târgoviște și 4 trenuri pe zi între București – Slatina – Craiova, prin Pitești. În aceste garnituri va fi permisă îmbarcarea cu bicicleta și accesul facil pentru persoanele cu dizabilități.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nu neglija consultația de prevenție la medicul de familie!

Publicat

pe

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va derula, începând cu data de 1 martie 2024, o campanie de comunicare către pacienți, scopul fiind ca fiecare persoană asigurată să înțeleagă că are drepturi, dar și obligații – a declarat Valeria Herdea, președintele CNAS.

​„Dreptul de a avea acces la servicii medicale înseamnă și obligația de a trece pe la medicul tău de familie, în așa fel încât să poți să îl ajuți: asta se face în toate țările civilizate și cred că modelul vest-european poate fi împrumutat și la noi”.

Practic, șefa Casei Naționale de Sănătate își dorește să îi convingă pe români să își programeze o consultație de prevenție la medicul de familie în luna din an în care s-au născut.

„Trebuie să înțelegem că suntem și noi responsabili de sănătatea noastră. Într-un sistem cu buget mic alocat, cred că ar fi cazul să devenim pro-activi. Este un cadou pe care ni-l putem face. Ține de noi”, a declarat Valeria Herdea, care este de profesie medic de familie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa te ajută să obții finanțare europeană nerambursabilă

Publicat

pe

În sfârșit, a fost lansat Programul Regional de Finanțare Sud Muntenia! Persoanele care dețin o microîntreprindere sau o întreprindere mică în județele din Regiunea Sud Muntenia vor putea depune, în perioada 15 martie 2024, ora 08:00 – 14 iunie 2024, ora 12:00, proiecte pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile pentru a-și dezvolta afacerea.

Se pot accesa sume cuprinse intre 50.000 și 200.000 de euro, iar condițiile de eligibilitate le găsiți la următorul link: https://2021-2027.adrmuntenia.ro/prsmid1113a…/apel/51?fbclid=IwAR1wnPylZ6cpMzUCXeYeBMTdYMStU8qgCDsXnZXtEdp4QsLaaHa6LD_Ql64

Ai nevoie de consultanță? Apelează cu încredere la specialiștii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița! Întâlnirile pot fi programate la numărul de telefon 0751.153.703 sau la adresa de e-mail alexandra.pirlea@cciadb.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite