Connect with us

ACTUALITATE

Cum alegi cel mai bun topper pentru patul tău?

Publicat

pe

Te doare spatele atunci când te ridici din pat? Simți că salteaua ta este foarte tare sau, dimpotrivă, mult prea moale? Îți garantăm că dacă vei achiziționa un topper pentru saltea, vei dormi mai confortabil fără a fi nevoit să cheltuiești o sumă mare de bani pe o saltea nouă. Acest accesoriu a atras atenția consumatorilor datorită modului în care este fabricat, cu detalii atent bazate pe tehnologii inovatoare pentru a contribui la starea de bine și la un somn excelent.

Avantajele folosirii unui topper

Există mai multe nevoi care pot justifica achiziționarea unui topper saltea confortabil. În funcție de modelul ales, vei putea căpăta fermitate în stratul superior al saltelei și, în acest fel, îmbunătățești senzația de sprijin pentru corp. Iar dacă preferi o saltea mai moale există materiale și modele care te vor ajuta să obții această senzație.

Topperul pentru saltea are multiple avantaje practice: prelungește durata de viată a saltelei, protejează salteaua de murdărie și crește confortul saltelei. Un topper de saltea poate fi folosit și pentru a uni două saltele simple sau pentru a improviza un pat confortabil pe o canapea extensibilă.

De asemenea, acest produs este util pentru a “întârzia” achiziționarea unei saltele noi atunci când cea pe care o ai se uzează și nu mai oferă confortul dorit.

Materiale și opțiuni pentru un topper

Există trei categorii de toppere pentru saltea. Alege-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine!

– Topperul pentru saltea din spumă cu memorie – așa cum sugerează și numele, se va adapta progresiv la forma corpului tău, identificând locul unde este cel mai necesar să ai confortul dorit. Acest tip de topper este special conceput pentru cei care suferă de dureri de spate când se trezesc, deoarece previne presiunea excesivă asupra punctelor de sprijin și elimină durerile musculare.

– Topperul pentru saltea din spumă are rolul de a îmbunătăți duritatea unei saltele vechi. Ai adesea senzația că te scufunzi în pat? Un model de topper din spumă îți va permite să menții o poziție mai confortabilă pe tot parcursul nopții. Folosirea spumelor precum policotonul, un amestec din ambele materiale, dar și a altor fibre foarte moi, este din ce în ce mai răspândit.

– Topperul pentru saltea din latex este o altă variantă de luat în considerare dacă cauți să îmbunătățești duritatea saltelei. Această fibră elastică are și proprietatea de a se adapta la formele corpului și de a oferi o zonă de sprijin pentru zona inferioară a spatelui, oferind confort maxim.

Ce grosime să alegi pentru topper?

Desigur, grosimea topperului de saltea este decisivă în definirea eficacității acestuia atunci când vine vorba de obținerea unei anumite senzații. Nu îți va fi ușor să observi diferențe dacă optezi pentru un topper de saltea foarte subțire. Ca regulă generală, grosimea minimă ar trebui să fie de 4 cm, dar dacă dorești să experimentezi o schimbare cu adevărat vizibilă, atunci ar trebui să fie între 6 și 8 cm.

Cu toate acestea ai grijă să nu alegi un topper prea gros pentru că peste 8 cm vei risca să fie prea moale și topperul să nu îndeplinească funcția așteptată. Totul este să găsești cea mai echilibrată configurație, așa că cel mai bine este să îl încerci în condiții reale!

Ce dimensiuni ar trebui să alegi?

Pentru a câștiga duritate și fermitate în stratul superior al saltelei, este indicat să alegi o dimensiune echivalentă cu cea a saltelei tale. În principiu, nu vei avea dificultăți în a găsi cele mai comune formate, adică 120×190, 160×200 sau 180×200.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Peste 1400 de femei din Dâmbovița au fost testate gratuit pentru prevenirea cancerului de col uterin. Proiectul continuă!

Publicat

pe

Instituția Prefectului Județul Dâmbovița este partener în proiectul ”Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT”, alături de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu – Rusescu”, Asociația ”Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen, Fundația ”Renașterea pentru educație, sănătate și cultură” și Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN.

În acest context, astăzi – 2 februarie 2023, a fost organizat la Târgoviște, la Universitatea Valahia, un eveniment de lansare a acestui amplu demers pentru îmbunătățirea prevenției cancerului de col uterin în Regiunea Sud Muntenia.

„Toți cei care suntem implicați în acest proiect avem un crez, și anume, că nimic nu este mai important decât viața însăși.

Ceea ce ne-am propus să facem prin acest proiect este cu adevărat un pas spre a salva vieți, a aduce zâmbete pe fețele a mii de familii și a generaliza un comportament sănătos în societate, și anume, prevenția.

Proiectul a pornit de la o realitate statistică foarte tristă pentru țara noastră: suntem pe primele locuri la mortalitate din cauza cancerului de col uterin și pe ultimele locuri la prevenție. Nu este de mirare! Așa a fost construit sistemul nostru sanitar și modelul cultural-educațional. Am fost mai degrabă încurajați să tratăm, nu să prevenim”, a spus prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia.

Potrivit specialiștilor, România este pe primele locuri la incidența acestei boli din următoarele cauze:
– Lipsa controlului;
– Lipsa vaccinului;
– Teama de un diagnostic nefast;
– Puțini medici / cabinete, puține informații;
– Multe persoane neasigurate sau care fac parte din categorii vulnerabile.

Rezultatele de până acum ale proiectului „Screening pentru cancerul de col uterin și tratament precoce – SCCUT” în județul Dâmbovița:

6350 – femei informate
1402 – femei testate
– Găești – 132
– Moreni -136
– Gura – Ocniței -124
– Ludești -70
– Potlogi – 68
– Răzvad -80
– Poiana -52
– Produlești -57
– Morteni- 80
– Comișani -68
– Moroeni -89
– Nucet -54
– Valea-Mare -93
– Vișina -85
– Cobia -47

De reținut faptul că programele de screening scad riscul de cancer cu 30 până la 50%, sau chiar cu 80% dacă există o regularitate, iar un cancer descoperit în fază incipientă poate fi tratat cu o rată de succes de aproape 100%.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

4,5 milioane de euro pentru cămăși de poliție pe care sindicaliștii Europol le consideră „mizerii”

Publicat

pe

Polițiștii români sunt dezamăgiți. Noile cămăși care intră în componența uniformelor sunt sub orice critică. Reprezentanții Sindicatului Europol critică piesele de vestimentație pe care le numesc niște mizerii.

„Dacă în varianta „prototip” materialele prezentate erau la limita a ceea ce ne doream noi pentru polițiști, dar net superioare față de ce am purtat timp de 20 de ani, ceea ce s-a distribuit nu are nicio legătură cu specificațiile din caietele de sarcini și cu toate acestea, au fost recepționate, plătite și distribuite polițiștilor cu titlu de „noua uniformă”.

După cum puteți constata cu ochiul liber, în loc de materialul de tip „mesh” care trebuia să fie aplicat la subraț pentru respirabilitate, firma efectiv a cusut plasă de țânțari. Dacă la cămașa de prezentare a fost prezentă țesătura de tip „ripstop”, specifică uniformelor tactice pentru creșterea rezistenței, la cămașa primită de noii polițiști lipsește cu desăvârșire, iar materialul este un soi de tercot laminat, foarte ieftin, folosit în special la salopete. Inclusiv materialul „velcro” de pe braț este un „fake” ordinar pe care nici nu se poate fixa însemnul heraldic textil. Nici măcar culoarea nu s-au obosit să o respecte, cu toate că și aceasta este o condiție de sine stătătoare în cuprinsul caietului de sarcini.

Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3.000 de complete și ne sperie faptul că urmează să se mai cheltuiască încă 70 milioane de euro pentru toți polițiștii în activitate”, au scris, pe pagina lor de Facebook, reprezentanții Europol.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats