Connect with us

ACTUALITATE

Sesizare către Poliția Animalelor Dâmbovița. Opt cățeluși au fost abandonați într-un șanț din Priseaca

Publicat

pe

O persoană din Cartierul Priseaca al municipiului Târgoviște a semnalat pe Facebook faptul că, ieri-dimineață, persoane necunoscute au abandonat opt cățeluși în șanțul betonat de la intersecția străzilor Dâmboviței cu Stupilor. Fenomenul este unul care se repetă de foarte mulți ani – a punctat femeia, care solicită sprijinul autorităților pentru identificarea și tragerea la răspundere a celor care se dedau la astfel de fapte.

„Ne-am săturat de acești <oameni>  care se cred superiori și dau dovadă de lipsă gravă de responsabilitate. Organele competente trebuie să țină cont de prevederile Legii 205/2004 privind protecția animalelor și să manifeste spirit activ, implicare directă și responsabilă față de acest comportament care ne impactează emoțional de fiecare dată.

Facem apel către toate persoanele care ABANDONEAZĂ animale mici și mari, să manifeste responsabilitate față de acestea, să acționeze prin sterilizare, iar dacă nu își permit să îi adăpostească și să le ofere minimul de care acestea au nevoie, să solicite sprijinul autorităților. Nu este nimeni vinovat de incapacitatea voastră de a fi responsabili!

Solicităm sprijinul Primăriei Târgoviște, pentru a ne ajuta să PEDEPSEASCĂ acest fapt abominabil. Sugerăm ca primul pas să fie sesizarea URGENTĂ a organelor competente în legătură cu abandonul celor 8 pui de cățel și, ulterior, instalarea camerelor de supraveghere în această intersecție”, este apelul lansat pe Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nu neglija consultația de prevenție la medicul de familie!

Publicat

pe

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va derula, începând cu data de 1 martie 2024, o campanie de comunicare către pacienți, scopul fiind ca fiecare persoană asigurată să înțeleagă că are drepturi, dar și obligații – a declarat Valeria Herdea, președintele CNAS.

​„Dreptul de a avea acces la servicii medicale înseamnă și obligația de a trece pe la medicul tău de familie, în așa fel încât să poți să îl ajuți: asta se face în toate țările civilizate și cred că modelul vest-european poate fi împrumutat și la noi”.

Practic, șefa Casei Naționale de Sănătate își dorește să îi convingă pe români să își programeze o consultație de prevenție la medicul de familie în luna din an în care s-au născut.

„Trebuie să înțelegem că suntem și noi responsabili de sănătatea noastră. Într-un sistem cu buget mic alocat, cred că ar fi cazul să devenim pro-activi. Este un cadou pe care ni-l putem face. Ține de noi”, a declarat Valeria Herdea, care este de profesie medic de familie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa te ajută să obții finanțare europeană nerambursabilă

Publicat

pe

În sfârșit, a fost lansat Programul Regional de Finanțare Sud Muntenia! Persoanele care dețin o microîntreprindere sau o întreprindere mică în județele din Regiunea Sud Muntenia vor putea depune, în perioada 15 martie 2024, ora 08:00 – 14 iunie 2024, ora 12:00, proiecte pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile pentru a-și dezvolta afacerea.

Se pot accesa sume cuprinse intre 50.000 și 200.000 de euro, iar condițiile de eligibilitate le găsiți la următorul link: https://2021-2027.adrmuntenia.ro/prsmid1113a…/apel/51?fbclid=IwAR1wnPylZ6cpMzUCXeYeBMTdYMStU8qgCDsXnZXtEdp4QsLaaHa6LD_Ql64

Ai nevoie de consultanță? Apelează cu încredere la specialiștii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița! Întâlnirile pot fi programate la numărul de telefon 0751.153.703 sau la adresa de e-mail alexandra.pirlea@cciadb.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite