Connect with us

ACTUALITATE

Boboceii de la Școala Vasile Cârlova Târgoviște au fost primiți cu muzică, dans și baloane colorate

Publicat

pe

Cei mai mici elevi ai Școlii „Vasile Cârlova” din Târgoviște au fost primiți, astăzi – 5 septembrie 2022, cu multă căldură de cadrele didactice și de colegii mai mari, care le-au prezentat micuților de la clasa zero un program artistic de bun venit.

Ingenioasă și caldă inițiativa dascălilor de a-i întâmpina pe bobocei îmbrăcați în tricouri pe care erau inscripționate mesajul „copiii colorează viața”. Inedita festivitate de deschidere a noului an școlar a avut loc în corpul Școlii Vasile Cârlova situat pe strada Pârvan Popescu (fostul Grup Școlar Auto). Alături de conducerea instituției de învățământ și de cadrele didactice, s-a aflat și viceprimarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie.

Au rostit alocuțiuni directorul Școlii Vasile Cârlova – profesor Tatiana Costache și viceprimarul Monica Ilie. De asemenea, preotul Iulian Predica, înainte de a citi mesajul Înaltpreasfințitul Părinte Nifon Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, a recitat împreună cu toți copiii prezenți în incinta școlii rugăciunea Tatăl Nostru.

După consumarea momentului de discursuri, a urmat un scurt program de dans oferit de elevii de la clasele mai mari. Apoi, boboceii de la „Vasile Cârlova”, pentru a scăpa de momentele de timiditate și ușoară panică generate de prima lor zi de școală, au fost antrenați la dans. Curajul le-a fost insuflat de mascota venită special pentru ei de la Bazinul Olimpic din Târgoviște.

După acest episod exuberant de dans și voie bună, micuții în uniformă au intrat la clase însoțiți de învățători. Părinții au așteptat liniștiți afară până ce s-a încheiat scurta acomodare și primul contact al copiilor ieșiți din grădiniță cu învățătoarea, apoi au fost invitați și ei în clase. S-au fotografiat, au oferit flori dascălilor și, evident, au primit informații despre programul cursurilor, despre rechizitele care trebuie să se regăsească în ghiozdanele școlarilor și, bineînțeles, s-a pus la cale și prima ședință cu părinții.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! A fost suspendată circulația pe TransBucegi, din cauza viscolului

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a luat decizia închiderii circulației rutiere pe DJ 713, sectorul Cabana Dichiu – intersecție drum de acces Cabana Piatra Arsă, ca urmare a fenomenelor meteo nefavorabile – cod portocaliu de viscol și căderi abundente de zăpadă.

„Recomandăm evitarea deplasărilor în această perioadă, iar în cazul în care acestea nu pot fi amânate, conducătorii auto trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele, să respecte semnalizarea rutieră din zonă, indicațiile agenților de poliție, ale reprezentanților jandarmeriei montane, ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, precum și ale reprezentanților SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, operatorul economic ce asigură servicii de deszăpezire pe drumurile județene.

Luând în considerare factorii de mediu ce au determinat depunerile abundente de zăpadă pe carosabilul drumului județean 713, sectorul mai sus- amintit, recomandăm evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor pe timp de ninsoare și viscol”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cum procedez dacă nu sunt angajat și vreau să mă asigur pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate?

Publicat

pe

Persoanele fizice care nu au încheiate raporturi juridice de muncă cu un angajator şi nu realizează venituri din desfăşurarea unei activităţi în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detaşare sau a unui statut special prevăzut de lege, nici alte venituri asimilate salariilor şi nu se încadrează în categoria persoanelor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate în baza unui contract de asigurare – ne informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

„Contractul de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate se încheie între persoana interesată și casa de asigurări de sănătate la care se află în evidenţă ca persoană asigurată în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Citește și: Comunicat CNAS: O aplicare justă, echitabilă şi nediscriminatorie pentru calculul indemnizaţiei de maternitate

Contractul poate fi încheiat pentru o perioadă determinată / nedeterminată la un venit ales de către asigurat, ce nu ține cont de veniturile impozabile realizate. Venitul ales nu poate fi mai mic decât valoarea lunară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii (3.000 lei începând cu 1 ianuarie 2023) şi nu poate depăși valoarea a 12 salarii minime.

Contractul de asigurare nu se încheie retroactiv și produce efecte exclusiv de la data înregistrării. Contribuţia lunară de asigurare pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate este de 1% şi se aplică asupra venitului înscris în contract”.

Citește și: Nu ai loc de muncă și vrei să te asiguri în sistemul public de sănătate? Află procedura aici!

Stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediilor şi indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

„În cazul în care nu au fost realizate venituri în ultimele 6 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, stagiul de asigurare se consideră realizat dacă prin însumarea perioadelor din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului rezultă un număr de zile de stagiu de asigurare cel puţin egal cu numărul total de zile lucrătoare din ultimele 6 luni anterioare producerii riscului.

Persoanele asigurate pentru concedii și indemnizații beneficiază de concedii şi indemnizaţii, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, în cazul unor situaţii de excepţie, respectiv în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin Hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, riscului maternal, carantinei, precum şi în cazul izolării urmare a infectării cu Covid-19)”, ne mai informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats