Connect with us

ACTUALITATE

Grădinița cu program prelungit Răzvad, motiv de mândrie pentru comunitatea locală. FOTO-VIDEO

Publicat

pe

Primăria Răzvad, din județul Dâmbovița, a inaugurat în această după-amiază grădinița cu program prelungit construită la solicitarea părinților. Lucrările au demarat în luna august 2020 și au fost suportate din bugetul comunei – a precizat edilul Emanuel Spătaru, care a subliniat, totodată, că în acești doi ani, administrația locală a fost sprijinită și de președintele Consiliului Județean Dâmboviţa, Corneliu Ștefan.

„Vechea grădiniță este peste drum. O locație foarte veche, plină de igrasie, o locație în care eu stăteam pe gânduri dacă să-mi trimit copilul sau nu. Sigur, dacă nu aveam încotro, o făceam. Atunci, am promis că vom face o grădiniță nou-nouță, frumoasă, cu care să ne mândrim cu toții. Și copii, și părinți, și autorități.

A fost o lucrare complexă și credeti-ma că efortul a fost foarte mare, pentru că s-a făcut din bugetul local. Ne-a fost greu, dar sunt mândru de ceea ce a ieșit. Și dumneavoastră ar trebui să fiți mândri. Este una dintre cele mai frumoase grădinițe din județ și sunt convins că o să vă bucurați cu toții”, a declarat primarul Emanuel Spătaru.

Prezent la inaugurare, președintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a spus că Grădinița cu program prelungit de la Răzvad este cea mai frumoasă din mediul rural din județul Dâmbovița. De asemenea, i-a felicitat pe reprezentanții administrației publice de la Răzvad, primarul Emanuel Spătaru și viceprimarul Ionela Șerban, pentru faptul că au ales să facă un așa cadou important comunității locale, în prima zi a noului an școlar. Totodată, a mai precizat Corneliu Ștefan că va sprijini permanent proiectele inițiate de edilii comunei Răzvad, care dovedesc perseverență, implicare și multă forță de muncă.

Alături de președintele Consiliului Județean Dâmboviţa, au participat la momentul inaugural de la Răzvad vicepreședinta Luciana Cristea, deputații Carmen Holban și Ionuț Vulpescu, inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu și inspectorul adjunct Alexandru Mitu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Vizită de încurajare în Secția de Oncologie a Spitalului Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Doamnele din conducerea OFSD Dâmbovița s-au aflat astăzi printre pacienții internați în Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, scopul vizitei fiind unul de încurajare, în contextul în care în data de 4 februarie se marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului.

Este esențial de reținut faptul că vorbim despre o afecțiune care poate fi ținută sub control și chiar vindecată, dacă este depistată la timp! Sunt așadar esențiale în investigațiile preventive.

În acest context, reamintim că în județul Dâmbovița se implementează, în această perioadă, un proiect de screening gratuit pentru cancerul de col uterin, care are în România o incidență de peste 32,3 la suta de mii de femei, mult peste media în statele Uniunii Europene, de 12,8 la suta de mii de femei – spune deputata Carmen Holban, președinta OFSD Dâmbovița.

„Este o situație mai mult decât îngrijorătoare, care necesită un efort comun pentru scăderea cât mai rapidă a numărului de cazuri de cancer de acest tip. Programele de screening sunt mai mult decât importante, fapt dovedit de scăderea drastică a cazurilor de mortalitate prin cancer de col uterin.

Este îmbucurător și faptul că, prin intermediul Unității Mobile a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, peste 1.200 de dâmbovițence din 18 localități ale județului nostru au efectuat, în mod gratuit, testul Papanicolau și HPV.

Așadar, în perioada următoare, încurajez doamnele și domnișoarele din Dâmbovița să se îndrepte către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Orășenesc Găești și Spitalul Municipal Moreni – instituții medicale afiliate acestui program, implementat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Parteneri ai acestui proiect sunt: Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Peste 5.000 de euro la hectar, ajutor de stat pentru cultivatorii de tutun!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: publika.md)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a început procesul de autorizare la plată a ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic, pentru anul de cerere 2022. Plățile se efectuează în lei, la cursul valutar de 4,9490 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2022.

În județul Dâmbovița, au aplicat pentru ANT 1 – culturi în teren arabil – 17.826 de fermieri, ANT 4 – tutun – 1 fermier, ANTZ 7 – sector lapte bovine – 336 fermieri, ANTZ 8 – sector carne bovine – 1.194 fermieri, ANTZ 9 – ovine / caprine – 361 fermieri, ne informează Centrul APIA.

Valoarea plafonului la nivel național este de 223.998.200 euro, se asigură de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și a fost repartizată astfel:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats