Connect with us

ACTUALITATE

Trei zile de automobilism dur la Șotânga. Campionatul Național de Off Road, ediția a V-a

Publicat

pe

Bolizi, cai putere, determinare, pasiune, curaj, dorință de a câștiga sau de a participa la competiția de Off Road desfășurată zilele acestea la Șotânga. Este vorba despre organizarea în Dâmbovița a celei de-a IX-a ediție a competiției de automobilism de forță de către Clubul Corb 77 și ediția a V-a a Campionatului Național de Off Road aflat sub egida Federației Române de Automobilism.

Sufletul acestor manifestări sportive în care curajul și pasiunea pentru caii putere, pentru spectacol sportiv, pentru autovehiculele de forță, se îmbină cu spiritul competițional sunt Silviu Bulugioiu, Roxana Ciuhulescu Bulugioiu și Cătălin Milea.

Tabăra de off road se va amplasa pe platoul de la marginea comunei Șotânga. De aici, se va da startul pentru fiecare dintre cele șase categorii participante la concurs, dar și renumitul start în haită, specific competițiilor organizate în această locație. Tot aici se vor întoarce bolizii după ce parcurg traseele de zeci de kilometri prin păduri și pe văile din zonă. Roxana Bulugioiu ne-a spus că, atât organizatorii acestui eveniment sportiv de forță, cât și concurenții se bucură că a plouat puternic în ultimele zile. S-au creat astfel condițiile propice desfășurării unui concurs antrenant, trepidant, care va exploata atât motoarele cât și abilitățile piloților.

A mai anunțat, cu satisfacție, Roxana că, la această ediție, după doi ani de pauză, se va desfășura și trialul. Un adevărat spectacol dorit de iubitorii de automobilism de pe margine, dar și de concurenți, care pot astfel să își pună în valoare talentele lor de a șofa dar și capabilitățile bolizilor auto. Trialul se va consuma duminică în aceiași zonă de cantonament a taberei de off road.

Silviu Bulugioiu și-a exprimat încrederea că și ediția de anul acesta va fi una de forță, cu și mai mulți participanți cu mașini puternice, cu piloți determinați și bine puși la punct în arta șofatului. Pe lângă categoriile deja consacrate, nu lipsește din concurs clasa hobby, considerată a fi de organizatori un fel de pepinieră pentru viitorii competitori de performanță. Ne-a mai spus Silviu Bulugioiu că traseele au fost inspectate și validate de reprezentanții Comisiei Naționale de Off Road din cadrul Federației Române de Automobilism. Nu există zone de risc pentru sportivii automobiliști.

Cătălin Milea, care se ocupă în mod deosebit de clasa hobby, ne-a precizat că, în prima zi, concurenții de la această categorie vor avea de parcurs un traseu de aproximativ 80 de km. În a doua zi, 48-50 km. Competitorii de la hobby vor participa și ei la trialul de duminică. Există condiții stricte de participare. Mașina trebuie să fie 4×4 și anvelopele adecvate pentru astfel de drumuri dificile. De asemenea, mașina folosită trebuie să se preteze la zgârieturi și la drumurile desfundate din pădure.

Organizatorii competiției de off road au mulțumit autorităților locale de la Șotânga și celor județene pentru sprijinul acordat în vederea desfășurării acestui concurs de mare clasă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Noile legi ale Educației, dezbătute la Târgoviște

Publicat

pe

PSD Dâmbovița a organizat, ieri, o dezbatere având ca temă reforma în educație. La această întâlnire prezidată de președintele Organizației, Corneliu Ștefan, au fost lansate propuneri care vor duce la îmbunătățirea legilor din domeniul educațional.

Liderul PSD Dâmbovița și președintele Consiliului Județean a remarcat, cu tristețe, pasivitatea și lipsa de reacție a reprezentanților celorlalte partide politice față de importanța consultărilor pe marginea acestor legi indispensabile pentru prezentul și viitorul tinerei generații.

„Este impardonabil să nu stai de vorbă și să nu le cereri părerea celor care vor fi afectați direct de efectele schimbărilor din educație”, a declarat Corneliu Ștefan.

A mai spus președintele PSD că, de aici, din Dâmbovița, au fost enunțate mai multe propuneri și obiecții cu privire la Legile Educației, care se vor regăsi în amendamentele pe care PSD Dâmbovița, alături de celelalte filiale județene, le va susține în plenul Parlamentului.

„Ținute prin sertarele ministerului de resort, legile educației au fost ascunse de privirile tuturor, inclusiv ale cadrelor didactice, asociațiilor de părinți, sindicaliștilor din învățământ și, nu în ultimul rând, ascunse de elevi și asociațiile care le reprezintă interesele.

Având în vedere importanța acestor reglementări, PSD a reclamat în ultima perioadă această situație inacceptabilă, dar, în același timp, a lansat dezbateri publice regionale la care au participat și participă toți cei interesați de viitorul a milioanelor de copii din România”, a mai adăugat liderul social-democraților dâmbovițeni.

La dezbateri au participat: președintele Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților – Natalia Elena Intotero, deputații Carmen Holban, Rodica Paraschiv, Ioan Vulpescu și Bogdan Aurel Toader, secretarului de stat în Ministerul Educației Antoaneta Bolchiș, vicepreședintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Luciana Cristea, primarului municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan, prefectului județului Dâmbovița – Claudia Gilia, liderii de sindicat Nicolae Dragodănescu și Marius Popescu, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, reprezentanții inspectoratelor școlare din Argeș, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Călărași, Brașov, ai Universității „Valahia” din Târgoviște, ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, ai Asociației Părinților și ai Ligii Studenților, directori și cadre didactice din instituțiile de învățământ din Dâmbovița și din județele vecine.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Doliu la Spitalul Județean din Târgoviște. S-a stins din viață dr. neurolog Mariana Mocanu. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Publicat

pe

de

O veste tristă a îndoliat, în această după-amiază, comunitatea medicală din județul Dâmbovița. Dr. neurolog Mariana Mocanu s-a înălțat la ceruri.

„Un om deosebit, corect până la limită, modest, dar mai ales un doctor cum rar poți întâlni. De o puritate și o cinste extremă, doctorița noastră Mariana Mocanu a plecat după o viață plină de sacrificii în slujba oamenilor. A plecat lăsând în urmă o mare de lacrimi și un munte de regrete. Drum lin spre lumină!”, este mesajul pe care l-a postat pe Facebook dr. Ștefan Grapă – fostul șef al Secției Neurologie de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats