Connect with us

Dâmboviţa

Au început alegerile interne în organizațiile locale ale PSD Dâmbovița

Publicat

pe

În conformitate cu principiile democrației interne de partid pe care reprezentanții PSD Dâmbovița au demonstrat că le respectă cu sfințenie, la acest sfârșit de săptămână, președintele organizației, Corneliu Ștefan, a dat startul adunărilor locale de alegeri care vor culmina cu conferința județeană.

Pe parcursul a două luni, liderii organizației PSD Dâmbovița se vor afla în teritoriu pentru a participa la alegerea structurilor de conducere locală ale partidului pentru următorii patru ani. Explicit, acești lideri, desemnați prin vot liber, vor fi în focul alegerilor din 2024.

S-a început cu localitățile de pe Valea Dâmboviței, unde există un puternic bastion al social-democrației. Președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, însoțit de ceilalți membri ai Biroului de conducere, de deputații Carmen Holban și Radu Popa, de secretarul de stat Ionuț Săvoiu și alte cadre cu funcție și responsabilitate în organizație, s-a aflat la Raciu, Mănești, Tătărani și Dragomirești. La întâlnirile din aceste localități, au participat sute de membri PSD. Aici au fost realeși în funcțiile de lideri primarii Alexandru Constantin (Mănești), Constantin Pătru (Tătărani), Dragoș Vlădulescu (Dragomirești) și Vasile Grădinaru (Raciu).

Maratonul politico-organizatoric a continuat la Pietrari, Râul Alb și Bărbulețu. În aceste comune, au fost realeși ca lideri Toader Constantin, primarul Cătălin Preda de la Râul Alb și Mihai Istrate.

„Întâlnirile au reprezentat totodată bune ocazii de a discuta, față în față, cu toți cei care fac parte din aceste organizații locale, dar și cu locuitorii acestor comune. Le-au fost prezentate toate proiectele pe care primarii PSD le-au implementat până în momentul de față sau le au în derulare, dar și programele de investiții pentru viitor”, a precizat președintele PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Astăzi, liderii social-democrați dâmbovițeni s-au aflat la Voinești, Malu cu Flori, Văleni Dâmbovița și Cândești. Activul PSD din aceste comune i-a ales ca șefi de organizații pe Marian Lungu – primar Văleni, Constantin Ion – primar Malu cu Flori, Marius Cristea – viceprimar Cândești și Constantin Claudiu Popa – viceprimar Voinești.

Președintele Corneliu Ștefan i-a asigurat pe toți cei care au participat la aceste ședințe de alegeri, pe toți cetățenii, că PSD va fi, ca și până acum, alături de oameni, alături de comunitățile locale.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Bărbat din Malu cu Flori dispărut de acasă, găsit în șoc termic termic într-o livadă

Publicat

pe

Efective sporite de polițiști, jandarmi, pompieri dar și voluntari au participat, ieri – 30 noiembrie 2022, la o misiune de căutare a unei persoane dispărute de la domiciliu în data de 28 noiembrie.

Un bărbat de 52 de ani, din Malu cu Flori, județul Dâmbovița, a plecat de acasă. Familia a alertat autoritățile după ce au văzut că acesta nu mai apare.

După aproximativ 3 ore de căutări, cetățeanul a fost găsit într-o livadă. A fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital întrucât se afla în șoc termic și prezenta arsuri de gradul 1 și 2 pe brațe și pe picioare.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Modificări importante în ceea ce privește decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică - inspector școlar general adjunct ISJ Dâmboviţa

Guvernul Ciucă a modificat, prin Ordonanță de Urgență, Legea educației în ceea ce privește decontarea cheltuielilor cu transportul pentru elevii școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu. Potrivit inspectorului școlar adjunct al ISJ Dâmboviţa, liberalul Dan Alexandru Tică, se va acorda o sumă forfetară în cuantum de 60 de lei/lună pentru distanța de până la 3 km, care va fi suplimentată cu 6 lei/km pentru distanțele mai mari.

„Pentru a exemplifica, în cazul unui elev care locuiește, să spunem, la 20 de kilomentri de școală, acesta va primi 60 de lei pentru primii 3 km la care se vor adăuga 6 lei pentru fiecare km dintre cei 17 rămași, rezultând un total de 162 de lei, bani pe care elevul îi primește înaintea achiziționării abonamentului. Pentru a înțelege creșterea realizată, până acum un elev ar fi primit 30 de lei pentru primii 3 km, la care se adăugau 3 lei pentru fiecare km în plus, în total 81 de lei.

Mai avem o situație, în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară, iar în acest caz, această sumă poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport. În acest caz, sumele se decontează pe baza documentelor emise de operatorii de transport”, explică inspectorul școlar adjunct Dan Alexandru Tică.

Potrivit modificărilor legislative, elevii care sunt cazați la internat sau care stau în gazdă au dreptul la decontarea a patru călătorii dus-întors/lună către localitatea de domiciliu, cât și a unei călătorii dus-întors în perioada sărbătorilor legale, pe baza documentelor de transport.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats