Connect with us

ACTUALITATE

Târgovistenii își pot încărca gratuit gadget-urile prin sistemul EcoPlant montat în scuarul Primăriei

Publicat

pe

Astăzi – 14 septembrie 2022, a fost lansat la Târgoviște, în premieră în România, sistemul EcoPlant care produce energie verde învârtindu-se după razele soarelui. Proiectul este implementat de GBC Group, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgoviște, și permite încărcarea gratuită a device-urilor precum: telefoane, tablete, laptop-uri, biciclete și trotinete electrice etc. Sistemul fotovoltaic EcoPlant va rămâne în scuarul Primăriei timp de mai multe luni – a precizat edilul Daniel Cristian Stan.

„Ne bucurăm de lansarea acestei tehnologii în Târgoviște, într-o perioadă în care se tot discută de energie regenerabilă, mai ales în contextul în care se apropie iarna și vom vedea cum vor fi facturile. Este un produs care oferă posibilitatea încărcării diferitelor gadget-uri, gratuit. Este un sistem independent din punct de vedere energetic. Sun Tracing Solar System, adică paletele respective se orientează după lumina solară pentru a se încarca eficient.

Îi invităm pe toți târgoviștenii să vină în scuarul Primăriei pentru a se bucura de beneficiile acestei tehnologii noi. Ne-am alăturat acestui demers fiindcă suntem deschiși la inițiative noi și eficiente, deopotrivă. Sper să fie începutul unei colaborări pe teme diverse din această gamă.

Mergem către ideea de smart city. Noi avem câteva proiecte importante pe ceea ce înseamnă zona de smart city, cum ar fi proiectul pentru iluminatul public – unul în faza de recepție și unul depus la AFM, de natură să conducă la scăderea facturii la iluminatul public cu aproximativ 60%. Avem și proiectul pe transportul public în comun, avem proiectul cu aubuzele hibrid care circulă în acest moment în municipiu”, a punctat primarul Daniel Cristian Stan.

Produsul „Sun Tracing Solar Sistem”, a precizat cofondatorul GBC Group – Valentin Pârvu, a fost dezvoltat împreună cu firma EcoPlant din Olanda și poate fi oferit în mai multe variante, respectiv conectat la rețea sau dotat cu acumulator, cum este cel instalat în scuarul Primăriei Târgoviște. A mai spus Valentin Pârvu că sistemul poate fi folosit chiar și pentru încărcarea automobilelor electrice, dacă se optează pentru o versiune mai puternică.

„Prin acest proiect pe care dorim să-l implementăm în mai multe orașe din România, vrem să contribuim la promovarea surselor regenerabile de energie electrică, mai ales în contextul actual al crizei energetice cu care ne confruntăm și pe care o resimțim cu toții. Este o tehnologie care se poate integra foarte ușor, atât din punct de vedere tehnic, cât și al designului. Poate fi accesibil ușor comunităților locale. Produsul este dotat cu porturi USB, dar și cu prize de curent alternativ pentru a oferi o gamă cât mai largă de utilizări. Poate fi controlat și urmărit printr-o aplicație din Google Play și IOS. Poate fi dotat cu camere video, cu iluminat și comunicație 4G”.

Reprezentantul firmei din Olanda, partener în cadrul acestui proiect, i-a felicitat pe edilii municipiului Târgoviște pentru deschiderea de care au dat dovadă și pentru sprijinul acordat în vederea promovării „EcoPlant Sun Tracing Solar System”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! A fost suspendată circulația pe TransBucegi, din cauza viscolului

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a luat decizia închiderii circulației rutiere pe DJ 713, sectorul Cabana Dichiu – intersecție drum de acces Cabana Piatra Arsă, ca urmare a fenomenelor meteo nefavorabile – cod portocaliu de viscol și căderi abundente de zăpadă.

„Recomandăm evitarea deplasărilor în această perioadă, iar în cazul în care acestea nu pot fi amânate, conducătorii auto trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele, să respecte semnalizarea rutieră din zonă, indicațiile agenților de poliție, ale reprezentanților jandarmeriei montane, ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, precum și ale reprezentanților SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, operatorul economic ce asigură servicii de deszăpezire pe drumurile județene.

Luând în considerare factorii de mediu ce au determinat depunerile abundente de zăpadă pe carosabilul drumului județean 713, sectorul mai sus- amintit, recomandăm evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor pe timp de ninsoare și viscol”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cum procedez dacă nu sunt angajat și vreau să mă asigur pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate?

Publicat

pe

Persoanele fizice care nu au încheiate raporturi juridice de muncă cu un angajator şi nu realizează venituri din desfăşurarea unei activităţi în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detaşare sau a unui statut special prevăzut de lege, nici alte venituri asimilate salariilor şi nu se încadrează în categoria persoanelor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate în baza unui contract de asigurare – ne informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

„Contractul de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate se încheie între persoana interesată și casa de asigurări de sănătate la care se află în evidenţă ca persoană asigurată în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Citește și: Comunicat CNAS: O aplicare justă, echitabilă şi nediscriminatorie pentru calculul indemnizaţiei de maternitate

Contractul poate fi încheiat pentru o perioadă determinată / nedeterminată la un venit ales de către asigurat, ce nu ține cont de veniturile impozabile realizate. Venitul ales nu poate fi mai mic decât valoarea lunară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii (3.000 lei începând cu 1 ianuarie 2023) şi nu poate depăși valoarea a 12 salarii minime.

Contractul de asigurare nu se încheie retroactiv și produce efecte exclusiv de la data înregistrării. Contribuţia lunară de asigurare pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate este de 1% şi se aplică asupra venitului înscris în contract”.

Citește și: Nu ai loc de muncă și vrei să te asiguri în sistemul public de sănătate? Află procedura aici!

Stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediilor şi indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

„În cazul în care nu au fost realizate venituri în ultimele 6 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, stagiul de asigurare se consideră realizat dacă prin însumarea perioadelor din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului rezultă un număr de zile de stagiu de asigurare cel puţin egal cu numărul total de zile lucrătoare din ultimele 6 luni anterioare producerii riscului.

Persoanele asigurate pentru concedii și indemnizații beneficiază de concedii şi indemnizaţii, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, în cazul unor situaţii de excepţie, respectiv în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin Hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, riscului maternal, carantinei, precum şi în cazul izolării urmare a infectării cu Covid-19)”, ne mai informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats