Connect with us

ACTUALITATE

Marș de protest la Hanovra, în sprijinul familiei Furdui

Publicat

pe

Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, încă de la declanșarea scandalului Furdui în Germania, acum mai bine de un an de zile, când autoritățile statale, în baza unor probe fragile și mai mult printr-un tratament abuziv și discriminatoriu, au sfârtecat o familie de români, s-a implicat pentru rezolvarea acestei situații inumane fără de precedent.

Demersurile senatorului social-democrat și ale altor parlamentari români, până acum, nu au dus la un rezultat total pozitiv. Cinci copii români sunt încă într-un soi de prizonierat impus de autoritățile germane.

Ieri, Titus Corlățean s-a aflat la Hanovra, unde a participat, alături de câteva sute de români veniți din toate colțurile Europei, la un marș de susținere a familiei Furdui. Toți cei prezenți au scandat lozinci împotriva autorităților germane, care, până acum, au rămas reci la rugămințile familiei, ale reprezentanților Parlamentului României și ale unor asociații umanitare.

Titus Corlățean a avut un discurs sincer, marcat de tristețe, de compasiunea față de soții Camelia și Petru Furdui, de regret vizavi de faptul că reprezentanții statului german nu au făcut nimic pentru a întrerupe acest coșmar prin care trece familia Furdui. Doi români au venit în Germania, un stat prosper, democratic, pentru a asigura viitorul copiilor lor, pentru a trăi liniștiți, muncind cinstit, cu respect față de țara care i-a primit. Acum, văd că lucrurile nu stau chiar așa cum ar trebui, cum sunt scrise în cărți. Li s-a făcut o nedreptate crasă.

Președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, se vedea clar, era mâhnit, nervos, aproape că nu îi venea să creadă că lucrurile, după atâta timp, nu au intrat în matca lor firească. Titus Corlățean a spus la Hanovra că, în calitate de reprezentant al Parlamentului României, solicită, de urgență, reunificarea familiei Furdui. Senatorul PSD cere Guvernului României să demareze procedurile de repatriere a copiilor soților Furdui.

„Niciodată nu mi-am imaginat că vom avea un astfel de caz, o astfel de situație dramatică și un astfel de tratament abuziv, discriminatoriu, împotriva unor cetățeni români stabiliți aici, în Germania. Nu am fost pentru prima oară aici. Am venit și acum un an și două luni. Am avut atunci, în afară de întâlnirea cu părinții, Camelia și Petru, întâlniri și cu autoritățile locale, cu autoritățile de land, cu autoritățile guvernului federal. Am crezut că avem o înțelegere constructivă, că va fi reparată această situație, această nedreptate care i s-a făcut familiei Furdui. Din păcate, ne-am înșelat. Am văzut că primul pas de a repara a fost pozitiv, respectiv două din fetele familiei Furdui au revenit la părinți. Din păcate, acest pas a fost unul înșelător, fiindcă ceilalți 5 copii sunt în continuare ținuți prizonieri și se caută sistematic ruperea relațiilor dintre ei și părinți”, a precizat, cu tristețe, Titus Corlățean.

A mai mărturisit senatorul român celor de față că, atunci, după ce familia Furdui a fost dezmembrată, a vrut să afle adevărul, să știe clar ce s-a întâmplat, care au fost toate dedesubturile care au putut conduce la o asemenea situație de neacceptat.

„Am stat multe ore de vorbă cu părinții și i-am întrebat lucruri legate de această situație. Am fost foarte direct cu ei. Am fost și foarte aspru când am întrebat despre anumite chestiuni. Am dorit să aflu adevărul. Din discuțiile purtate în acea noapte, din lucrurile pe care le-am verificat, pot să vă spun, fără nici un fel de teamă că greșesc, nimic din ceea ce s-a întâmplat și nimic din partea părinților nu justifică tratamentul discriminatoriu și abuziv aplicat familiei Furdui”, a adăugat senatorul Titus Corlățean.

Parlamentarul român a adresat un mesaj clar către Guvernul german, către autoritățile care au judecat injust cazul familiei Furdui, că va merge până la capăt cu demersurile legale, democratice pentru a-i aduce lângă părinți pe cei 5 copii.

„Nu ne vom opri până când copiii nu vor fi înapoiați părinților. Avem o datorie constituțională de a ne apăra proprii cetățeni. Cei care ignoră vocea copiilor, care strigă că vor înapoi la părinții lor, comit o greșeală profundă. Până astăzi, am încercat, discret, pe canalele instituționale, să ajungem la o soluție pozitivă. Am constatat în aceste zile că unele autorități evită dialogul cu noi. Acest lucru nu se face. Vom folosi toate instrumentele pe care le avem. Europene, la Consiliul Europei și Uniunea Europeană dar și relațiile pe care le avem cu partenerii noștri de la Washington”, a spus Titus Corlățean.

A mai precizat senatorul român că cei implicați în sprijinirea familiei Furdui în bătălia cu statul german vor suna mobilizarea generală a tuturor comunităților de români de pe întreg mapamondul, pentru a protesta până când autoritățile din Germania vor slăbi lațul și vor lăsa copiii să revină lângă cei care le-au dat viață.

Titus Corlățean a mai vorbit celor prezenți la mitingul de la Hanovra despre cele două fete care s-au întors în familie, Estera și Natalia. Imediat după revenirea lor în sânul familiei, cele două copile au venit în România într-o scurtă vacanță. Printre altele, au vizitat și Palatul Parlamentului. Ba mai mult, au fost primite chiar de președinții celor două Camere. Adolescentele au redescoperit România, chiar și-au făcut noi prieteni.

Titus Corlățean, la Hanovra, le-a făcut celor două fete câte un cadou simbolic. Două brățări cu tricolorul României. Lui David, un băiat al soților Furdui, parlamentarul român i-a oferit insigna sa de senator. După încheierea discursurilor, participanții au pornit în marș pe străzile Hanovrei. Senatorul Titus Corlățean a mai mărturisit că țelul său este să reîntregeasca familia Furdui, după care să vină cu toții în România unde vor fi primiți cum se cuvine la Palatul Parlamentului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Va fi redeschisă Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra Târgoviște. Pe scenă, „Împărăteasa Chinei”

Publicat

pe

Conducerea Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște anunță publicul iubitor de artă dramatică că, din data de 11 februarie 2023, instituția teatrală pornește din nou, cu vânt la pupa, pe mările creației artistice. Au fost trei ani de provizorat, datorați lucrărilor de reabilitare și modernizare a Sălii Mari, demers indispensabil pentru a aduce acest templu al Thaliei aproape de standardele internaționale ale conceptului de scenă și de comunicare a actorilor cu publicul în condiții de confort și civilizație.

Și nu putea fi mai potrivit decât ca intrarea în casă nouă a actorilor și a Măriei Sale Publicul să se facă cu o premieră. Vor însufleți personajele din piesa „Împărăteasa Chinei”, de Ruth Wolff, actorii Teatrului Tony Bulandra și doi colaboratori de marcă de la Teatrul Nottara din Capitală – Ada Nafrot și Tache Florescu. Spectacolul va fi pus în scenă de regizorul Alexander Hausvater. Misiunea de a crea costumele pentru acest regal artistic i-a revenit maestrului Mc Ranin – managerul Teatrului Tony Bulandra.

Așadar, pe 11 februarie, de la ora 19:00, publicul târgoviștean este invitat în casă nouă pentru a viziona, în condiții excelente, pe o scenă schimbată total, un spectacol de excepție.

„Deși adesea par să am de-a face cu trecutul, cu istoria, pentru mine acestea sunt prezentul. Ar fi prea limitativ să fiu legată de acest moment, de acest loc. Simt că existența mea este în orice clipă, în toate locurile. Chiar și iadul, și raiul. Asta pentru că simt că natura umană nu se schimbă niciodată. Atitudinile se schimbă. Suprafețele se schimbă. Trăirile esențiale, nu. Dacă există vreo temă care trece prin toate piesele mele, aceasta este tenacitatea acestor eroine, luându-și viața în propriile mâini și realizând cât mai mult din ea. Dacă există vreun subiect care este comun tuturor textelor mele, acesta este, într-o variantă sau alta, derutantul, incitantul, enervantul, inepuizabilul, impenetrabilul subiect al iubirii” – Ruth Wolff, dramaturg.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Linia de măști de la Dragomirești a clacat după trei zile de produs… rebuturi

Publicat

pe

Povestea tragi-comică a liniei de fabricație a măștilor de protecție de la Uzina Militară de la Dragomirești, județul Dâmbovița, a fost comentată în fel și chip de jurnaliști, analiști și politicieni. Fabrica de măști deschisă la nevoie și nu a produs decât un lot, câteva mii de măști neconforme.

Mașinăria de confecționat adusă de prin China nu a funcționat, conform unui document de control decât câteva zile. A produs în ziua în care s-a inaugurat linia de fabricație, în prezența membrilor Guvernului de atunci.

„Pe 29.04.2020, premierul Orban și ministrul Economiei, Virgil Popescu, tocmai inauguraseră linia de producție a măștilor FPP3. Având în vedere că mașina a funcționat doar în prezenta miniștrilor, propun să le facem biroul lângă linia de producție ca să putem salva fabrica”, a notat, pe pagina sa de Facebook, deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats