Connect with us

Dâmboviţa

Corneliu Ștefan: 2 ani de proiecte, 2 ani de realizări ale administrației PSD Dâmbovița

Publicat

pe

Au trecut doi ani de la alegerile locale din septembrie 2020. Momentul nu putea trece nemarcat de conducerea PSD Dâmbovița, mai ales că, în acest răstimp, reprezentanții partidului care a câștigat atunci scrutinul electoral au performat, au pus în practică, rând pe rând, toate proiectele elaborate. După cum a precizat președintele social-democraților dâmbovițeni – Corneliu Ștefan, în septembrie 2020, PSD a câștigat 63 de primării din cele 89 existente în județul Dâmbovița. Au mai fost adjudecate, prin votul cetățenilor, 534 de mandate de consilieri locali și 17 mandate de consilieri județeni din cele 34, plus funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

În 2020 reprezentanții PSD, în frunte cu liderul Corneliu Ștefan, au promis cetățenilor unul dintre cele mai mari proiecte politico-administrative de după 1989, este vorba despre „10 axe de dezvoltare ale județului Dâmbovița”. În acel an, președintele PSD Dâmbovița a fost singurul om politic care și-a asumat o ofertă electorală curajoasă, menită să schimbe total, din punct de vedere socio-edilitar și economic, imaginea județului. A fost momentul în care președintele Corneliu Ștefan și echipa PSD au câștigat încrederea dâmbovițenilor.

Liderul social-democrat îi asigură în continuare pe cetățenii județului că prioritatea zero a echipei PSD este respectarea întocmai a programului politico-administrativ asumat în campania electorală. Astăzi, la conferința de presă organizată la sediul PSD cu ocazia împlinirii a doi ani de la câștigarea alegerilor din toamna anului 2020, președintele Corneliu Ștefan a expus o parte a proiectelor puse pe tapet și aflate în diferite stadii de implementare.

A vorbit liderul social-democrat despre centurile ocolitoare ale orașelor Găești, Pucioasa și Fieni, despre Inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște, despre centura municipiului Moreni. A mai amintit și cele mai mari proiecte de infrastructură rutieră din Dâmbovița deblocate în momentul de față, după mulți, mulți ani de incertitudine și amânări. Este vorba despre DN 7, tronsonul Bâldana-Titu, pe care, în scurt timp, vor fi declanșate lucrările de reabilitare și modernizare la patru benzi, și despre DN 71, Bâldana-Târgoviște-Sinaia, pentru care se apropie momentul deschiderii șantierului de modernizare. Acum 10 zile, a fost declarat câștigătorul licitației, iar anul viitor vor începe lucrările.

În domeniul sănătății, echipa PSD aflată la conducerea Consiliului Județean Dâmbovița s-a concentrat pe dezvoltarea și modernizarea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Vorbim aici despre proiectele aflate în diferite stadii de execuție, respectiv: Ambulatoriul unității medicale, extinderea Unității de Primiri-Urgențe (UPU) și a Secției de cardiologie, și aici fiind dat ordinul de declanșare a lucrărilor.

S-a reușit totodată deblocarea celui mai mare program privind infrastructura de apă și canalizare (POIM) din România. Mai multe loturi care cuprind zeci de localități se găsesc deja în fazele de achiziție publică.

De asemenea, la inițiativa președintelui Corneliu Ștefan, a fost demarat Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), singurul de acest tip derulat în România.

Apoi, conducerea social-democrată a județului Dâmbovița a stabilit deja amplasamentul, la Șotânga, pentru Stația de tratare mecanico-biologică a deșeurilor Investiția este de peste 100 milioane de euro.

În acești doi ani de mandat PSD, au fost finalizate lucrările la Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște. În plus, autoritățile urmează să pună în practică proiectul privind reabilitarea și modernizare Școlii de Cavalerie.

Toate aceste investiții, finalizate sau aflate în diferite stadii de execuție, au putut fi materializate printr-o bună conlucrare la nivel de Consiliu Județean și prin munca în echipă – a mărturisit președintele Corneliu Ștefan.

La evenimentul de astăzi, alături de liderul PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan, s-au aflat: senatorul Titus Corlățean, deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu, prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan și președintele tineretului social-democrat din Dâmbovița – Andrei Tudora.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Bărbat din Malu cu Flori dispărut de acasă, găsit în șoc termic termic într-o livadă

Publicat

pe

Efective sporite de polițiști, jandarmi, pompieri dar și voluntari au participat, ieri – 30 noiembrie 2022, la o misiune de căutare a unei persoane dispărute de la domiciliu în data de 28 noiembrie.

Un bărbat de 52 de ani, din Malu cu Flori, județul Dâmbovița, a plecat de acasă. Familia a alertat autoritățile după ce au văzut că acesta nu mai apare.

După aproximativ 3 ore de căutări, cetățeanul a fost găsit într-o livadă. A fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital întrucât se afla în șoc termic și prezenta arsuri de gradul 1 și 2 pe brațe și pe picioare.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Modificări importante în ceea ce privește decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică - inspector școlar general adjunct ISJ Dâmboviţa

Guvernul Ciucă a modificat, prin Ordonanță de Urgență, Legea educației în ceea ce privește decontarea cheltuielilor cu transportul pentru elevii școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu. Potrivit inspectorului școlar adjunct al ISJ Dâmboviţa, liberalul Dan Alexandru Tică, se va acorda o sumă forfetară în cuantum de 60 de lei/lună pentru distanța de până la 3 km, care va fi suplimentată cu 6 lei/km pentru distanțele mai mari.

„Pentru a exemplifica, în cazul unui elev care locuiește, să spunem, la 20 de kilomentri de școală, acesta va primi 60 de lei pentru primii 3 km la care se vor adăuga 6 lei pentru fiecare km dintre cei 17 rămași, rezultând un total de 162 de lei, bani pe care elevul îi primește înaintea achiziționării abonamentului. Pentru a înțelege creșterea realizată, până acum un elev ar fi primit 30 de lei pentru primii 3 km, la care se adăugau 3 lei pentru fiecare km în plus, în total 81 de lei.

Mai avem o situație, în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară, iar în acest caz, această sumă poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport. În acest caz, sumele se decontează pe baza documentelor emise de operatorii de transport”, explică inspectorul școlar adjunct Dan Alexandru Tică.

Potrivit modificărilor legislative, elevii care sunt cazați la internat sau care stau în gazdă au dreptul la decontarea a patru călătorii dus-întors/lună către localitatea de domiciliu, cât și a unei călătorii dus-întors în perioada sărbătorilor legale, pe baza documentelor de transport.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats