Connect with us

Dâmboviţa

Corneliu Ștefan: 2 ani de proiecte, 2 ani de realizări ale administrației PSD Dâmbovița

Publicat

pe

Au trecut doi ani de la alegerile locale din septembrie 2020. Momentul nu putea trece nemarcat de conducerea PSD Dâmbovița, mai ales că, în acest răstimp, reprezentanții partidului care a câștigat atunci scrutinul electoral au performat, au pus în practică, rând pe rând, toate proiectele elaborate. După cum a precizat președintele social-democraților dâmbovițeni – Corneliu Ștefan, în septembrie 2020, PSD a câștigat 63 de primării din cele 89 existente în județul Dâmbovița. Au mai fost adjudecate, prin votul cetățenilor, 534 de mandate de consilieri locali și 17 mandate de consilieri județeni din cele 34, plus funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

În 2020 reprezentanții PSD, în frunte cu liderul Corneliu Ștefan, au promis cetățenilor unul dintre cele mai mari proiecte politico-administrative de după 1989, este vorba despre „10 axe de dezvoltare ale județului Dâmbovița”. În acel an, președintele PSD Dâmbovița a fost singurul om politic care și-a asumat o ofertă electorală curajoasă, menită să schimbe total, din punct de vedere socio-edilitar și economic, imaginea județului. A fost momentul în care președintele Corneliu Ștefan și echipa PSD au câștigat încrederea dâmbovițenilor.

Liderul social-democrat îi asigură în continuare pe cetățenii județului că prioritatea zero a echipei PSD este respectarea întocmai a programului politico-administrativ asumat în campania electorală. Astăzi, la conferința de presă organizată la sediul PSD cu ocazia împlinirii a doi ani de la câștigarea alegerilor din toamna anului 2020, președintele Corneliu Ștefan a expus o parte a proiectelor puse pe tapet și aflate în diferite stadii de implementare.

A vorbit liderul social-democrat despre centurile ocolitoare ale orașelor Găești, Pucioasa și Fieni, despre Inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște, despre centura municipiului Moreni. A mai amintit și cele mai mari proiecte de infrastructură rutieră din Dâmbovița deblocate în momentul de față, după mulți, mulți ani de incertitudine și amânări. Este vorba despre DN 7, tronsonul Bâldana-Titu, pe care, în scurt timp, vor fi declanșate lucrările de reabilitare și modernizare la patru benzi, și despre DN 71, Bâldana-Târgoviște-Sinaia, pentru care se apropie momentul deschiderii șantierului de modernizare. Acum 10 zile, a fost declarat câștigătorul licitației, iar anul viitor vor începe lucrările.

În domeniul sănătății, echipa PSD aflată la conducerea Consiliului Județean Dâmbovița s-a concentrat pe dezvoltarea și modernizarea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Vorbim aici despre proiectele aflate în diferite stadii de execuție, respectiv: Ambulatoriul unității medicale, extinderea Unității de Primiri-Urgențe (UPU) și a Secției de cardiologie, și aici fiind dat ordinul de declanșare a lucrărilor.

S-a reușit totodată deblocarea celui mai mare program privind infrastructura de apă și canalizare (POIM) din România. Mai multe loturi care cuprind zeci de localități se găsesc deja în fazele de achiziție publică.

De asemenea, la inițiativa președintelui Corneliu Ștefan, a fost demarat Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), singurul de acest tip derulat în România.

Apoi, conducerea social-democrată a județului Dâmbovița a stabilit deja amplasamentul, la Șotânga, pentru Stația de tratare mecanico-biologică a deșeurilor Investiția este de peste 100 milioane de euro.

În acești doi ani de mandat PSD, au fost finalizate lucrările la Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște. În plus, autoritățile urmează să pună în practică proiectul privind reabilitarea și modernizare Școlii de Cavalerie.

Toate aceste investiții, finalizate sau aflate în diferite stadii de execuție, au putut fi materializate printr-o bună conlucrare la nivel de Consiliu Județean și prin munca în echipă – a mărturisit președintele Corneliu Ștefan.

La evenimentul de astăzi, alături de liderul PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan, s-au aflat: senatorul Titus Corlățean, deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu, prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan și președintele tineretului social-democrat din Dâmbovița – Andrei Tudora.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgoviște: Terminăm stadionul și se dărâmă subiectul electoral al liberalilor

Publicat

pe

Liberalii încearcă să reducă tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, din punct de vedere investițional, în municipiul Târgoviște la o singură chestiune: lucrările de la stadionul „Eugen Popescu” – spune primarul Daniel Cristian Stan, după ce, ieri – 20 martie 2023, consilierul local PNL Dan Alexandru Tică a formulat mai multe acuze într-un comunicat transmis către mass-media.

„Nici măcar nu e o replică sau un răspuns. Când auziți un liberal vorbind despre Târgoviște, despre câte sunt rele aici și câte puteau fi bune, puteți să-l blocați brusc: Ce-a făcut partidul dumitale pentru acest oraș? Ce bani a adus partidul dumitale pentru acest oraș cât a fost la putere cu USR? Câți bani a primit acest oraș pentru Stadion? Dar pentru alte proiecte? Veți auzi o tăcere rușinoasă. Pentru că atât au putut produce aceste personaje, care și-au construit o iluzie de campanie pe o ipocrizie.

Terminăm rapid Stadionul și se dărâmă și subiectul lor electoral, pentru că altceva n-au găsit. Încearcă să reducă tooooot ce s-a întâmplat în Târgoviște, în acești ani, la o singură chestiune. Mare bogăție de idei! În fine, nu vreau nici să le acord prea multă importanță, pentru că avem multe de făcut, dar nici să le permit unora care n-au adus nici 0,1% beneficiu acestui oraș să creadă că oamenii sunt plastilina lor electorală. Vor vedea asta în 2024!”, a scris primarul municipiului Târgoviște, pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Biblioteca din Gura Ocniței va deveni centru pentru dezvoltarea abilităților digitale

Publicat

pe

Primarul comunei Gura Ocniței, Sorin Vasile Ioniță, a semnat cu reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița un acord privind implementarea investiției „Hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale la biblioteci”. Proiectul se va materializa prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Vom reabilita energetic Biblioteca Comunală Gura Ocniței și vom moderniza spațiile destinate activităților de educație și formare în domeniul digital. Biblioteca Comunală Gura Ocniței va fi echipată cu tehnologie digitală modernă, inclusiv tablete interactive, calculatoare desktop, laptopuri, tablete, dispozitive de proiectare și prezentare, cameră videoconferință, casetofon cu microfon, sistem de sunet, imprimantă multifuncțională. Suntem bucuroși să fim parte în acest proiect care va sprijini deopotrivă tinerii și adulții din comunitatea noastră pentru a dobândi abilități digitale esențiale pentru viitor”, a precizat primarul Sorin Vasile Ioniță.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats