Connect with us

Dâmboviţa

Titus Corlățean, senator: Munca în echipă asigură succesul în politică și administrație

Publicat

pe

În cadrul conferinței de presă organizată, ieri – 28 septembrie 2022, cu prilejul împlinirii a doi ani de la momentul când PSD Dâmbovița a câștigat cu un scor istoric alegerile în județ, senatorul Titus Corlățean, președintele executiv al organizației, a marșat pe ideea de unitate, de echipă. Parlamentarul a spus clar că rezultatele bune în politică, în administrație, nu se pot obține decât muncind în echipă. PSD Dâmbovița a promis în campania electorală din 2020 realizarea mai multor obiective socio-edilitare și de infrastructură. O parte a proiectelor puse pe tapet au fost materializate, altele sunt în diferite stadii de implementare. Ritmul de lucru a fost unul alert și bine organizat.

„Prin comparație cu alte cicluri de evoluție politică și cu realitățile pe care le cunosc, cu certitudine, în Dâmbovița, a fost dinamica cea mai ridicată de promovare a proiectelor de dezvoltare socio-economică, cu o rată de performanță la care, sincer, nu că nu mă așteptam, dar eu însumi mi-am pus niște întrebări la un moment dat: Dacă acest ritm de promovare a unor proiecte, de aprobare, de finanțare, de punere în practică nu este totuși unul foarte rapid. La un moment dat, când apar lucruri bune, există riscul ca lumea să spună că este ceva firesc, îl luam ca de la sine și nu mai există valorizarea respectivă”, a spus Titus Corlățean.

Ideea este că reprezentanții PSD Dâmbovița au realizat în 2 ani ceea ce alții ar face într-un ciclu politic de 4 ani sau chiar mai mult. Decizia social-democraților dâmbovițeni a rămas neschimbată. Ritmul de elaborare, promovare și implementare a proiectelor de interes local și județean trebuie să rămână unul ridicat.

„Nu este simplu. Și aici există organizare. Trebuie să ai expertiză, trebuie să ai proiectele pe care vrei să le construiești, trebuie să le promovezi și să ai acces la resurse, după care abia apoi urmează implementarea”, a adăugat președintele executiv al PSD Dâmbovița.

A vorbit Titus Corlățean de Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), singurul de acest tip din România, inițiat și pus cu succes în practică de președintele Corneliu Ștefan. Un program bine construit, urmărit cu consecvență, care dispune de resurse și care, prin implicare și profesionalism, și-a atins o parte din obiectivele propuse, iar altele sunt în curs de edificare.

A adus în discuție senatorul Titus Corlățean și cele două mari proiecte de infrastructură rutieră din Dâmbovița, respectiv modernizarea la patru benzi a DN 71, Bâldana-Târgoviște-Sinaia, și a tronsonului Bâldana-Titu al DN7, București-Pitești. De două decenii se tot vorbește de materializarea acestor proiecte și nu s-a întâmplat nimic. Acum, în acești ultimi doi ani, tinde să devină realitate. Se așteaptă declanșarea lucrărilor.

Tot ca o măsură a seriozității, a profesionalismului și muncii în echipă, a spus Titus Corlățean, Dâmbovița a fost primul județ din România care a demarat în forță campania de elaborare a proiectelor pe Programul Național „Anghel Saligny” și a mers în fața Guvernului cu temele făcute în vederea obținerii finanțării. Titus Corlățean a mai adăugat că asemenea performanțe în politică, în administrație, în atragerea de fonduri pentru realizarea unor proiecte de interes local, județean și național pot obține doar partidele serioas.e Ele reprezintă, în continuare, soluția viabilă, validă pentru România.

„Suntem într-o perioadă de provocări, în care formulele toxice politice încearcă inclusiv o destabilizare a situației socio-economice prin tot felul de chestiuni pe care le fac și în Parlament, și pe conexiunea externă, și mă refer direct la USR și la AUR. Aceste formule toxice nu sunt bune pentru România. Partidele care oferă stabilitate, care au expertiză, acestea sunt soluțiile pentru România” a spus președintele executiv al PSD Dâmbovița.

Concluzia desprinsă din mesajul senatorului Titus Corlățean, la doi ani de la câștigarea alegerilor locale de către PSD Dâmbovița, este că se va continua activitatea atât pe tărâm politic cât și administrativ în același ritm alert, avându-se ca principal țel binele oamenilor, binele comunităților.

„Jucăm în echipă, facem ceea ce trebuie în promovarea în Parlament, în promovarea pe lângă Guvern, ministere, pentru obținerea finanțărilor respective în formule absolut legale, transparente, împreună cu conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, cu conducerea Primăriei Târgoviște, cu ceilalți edili din județ. Lucrăm în echipă și asta este cheia unor rezultate pozitive. Ne propunem ca, după 4 ani, când ne vom face bilanțul final, să venim și să spunem foarte clar: asta ne-am fixat atunci, în 2020, asta am realizat. Vrem să obținem un rezultat, prin votul cetățenilor, care să confirme o prestație de calitate și să arate că PSD va rămâne numarul 1 în acest județ. Cu siguranță, vom sta chiar mai bine decât în 2020”, a precizat Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Dâmboviţa

Bărbat din Malu cu Flori dispărut de acasă, găsit în șoc termic termic într-o livadă

Publicat

pe

Efective sporite de polițiști, jandarmi, pompieri dar și voluntari au participat, ieri – 30 noiembrie 2022, la o misiune de căutare a unei persoane dispărute de la domiciliu în data de 28 noiembrie.

Un bărbat de 52 de ani, din Malu cu Flori, județul Dâmbovița, a plecat de acasă. Familia a alertat autoritățile după ce au văzut că acesta nu mai apare.

După aproximativ 3 ore de căutări, cetățeanul a fost găsit într-o livadă. A fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital întrucât se afla în șoc termic și prezenta arsuri de gradul 1 și 2 pe brațe și pe picioare.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Modificări importante în ceea ce privește decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică - inspector școlar general adjunct ISJ Dâmboviţa

Guvernul Ciucă a modificat, prin Ordonanță de Urgență, Legea educației în ceea ce privește decontarea cheltuielilor cu transportul pentru elevii școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu. Potrivit inspectorului școlar adjunct al ISJ Dâmboviţa, liberalul Dan Alexandru Tică, se va acorda o sumă forfetară în cuantum de 60 de lei/lună pentru distanța de până la 3 km, care va fi suplimentată cu 6 lei/km pentru distanțele mai mari.

„Pentru a exemplifica, în cazul unui elev care locuiește, să spunem, la 20 de kilomentri de școală, acesta va primi 60 de lei pentru primii 3 km la care se vor adăuga 6 lei pentru fiecare km dintre cei 17 rămași, rezultând un total de 162 de lei, bani pe care elevul îi primește înaintea achiziționării abonamentului. Pentru a înțelege creșterea realizată, până acum un elev ar fi primit 30 de lei pentru primii 3 km, la care se adăugau 3 lei pentru fiecare km în plus, în total 81 de lei.

Mai avem o situație, în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară, iar în acest caz, această sumă poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport. În acest caz, sumele se decontează pe baza documentelor emise de operatorii de transport”, explică inspectorul școlar adjunct Dan Alexandru Tică.

Potrivit modificărilor legislative, elevii care sunt cazați la internat sau care stau în gazdă au dreptul la decontarea a patru călătorii dus-întors/lună către localitatea de domiciliu, cât și a unei călătorii dus-întors în perioada sărbătorilor legale, pe baza documentelor de transport.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats