Connect with us

ACTUALITATE

Peste 2.200 de „boboci” și-au început studiile la Universitatea Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

Târgoviște dispune de o zestre cultural-educațională cum puține există în România. Pe lângă Vechea Cetate de Scaun a Țării, pe lângă izvorul tiparului românesc, a fost zămislită acum 30 de ani și a crescut viguros Universitatea Valahia, pepinieră de cadre pregătite temeinic pentru a sluji în varii domenii de activitate.
Universitatea Valahia dispune în momentul de față, prin implicarea celor care s-au aflat și se află la cârma instituției, a reprezentanților administrației publice locale și județene, de unul dintre cele mai moderne campusuri universitare din România, singurul construit după 1990. Puține clădiri academice destinate actului educațional și cercetării arată și sunt dotate tehnic și material ca cele ale Universității Valahia din Târgoviște.

Astăzi – 3 octombrie 2023, într-un cadru festiv, profitându-se de vremea frumoasă a miezului de toamnă, pe platoul din fața corpului central al instituției de învățământ superior, s-a consumat ceremonialul de deschidere a anului universitar 2022-2023. La eveniment au fost prezenți peste o mie de studenți de la toate cele 10 facultăți ale universității târgoviştene. Alături de cadrele didactice, de rectorul instituției, prof. Laura Gorghiu, s-au aflat, pentru a saluta deschiderea anului universitar: președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, prefectul județului Claudia Gilia, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, vicarul eparhial Ionuț Ghibanu, deputata Carmen Holban, alți reprezentanți ai administrației publice locale și județene. Oficiile de gazdă, de prezentare a invitaților, de introducere a acestora în scenariul evenimentului, i-au aparținut rectorului Laura Gorghiu.

Vicarul eparhial, preot Ionuț Ghibanu, a transmis celor de față mesajul adresat cadrelor didactice și studenților de către Înalt Prea Sfinția Sa Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei. Ierarhul nu a putut participa la manifestările dedicate deschiderii noului an universitar, fiind angrenat în alte activități desfășurate la Patriarhia Română. Prin vocea vicarului eparhial ÎPS Nifon, a transmis un cuvânt de încurajare și binecuvântare pentru studenți, profesori și ceilalți ostenitori din spațiul învățământului superior târgoviştean.

„Debutul noului an universitar reprezintă o deosebită ocazie pentru a evidenția rolul deosebit de important pe care educația îl are pentru viața și lumea noastră, ca fundament al oricărei bune, profunde și substanțiale dezvoltări. Prin intermediul ei, tot ceea ce au mai bun înaintașii noștri, cunoștințe, valori și principii, se transmit noilor generații care totodată aprofundând roadele minții umane se pregătesc pentru a înfrunta provocările specifice timpului nostru. Așa cum a făcut-o dintotdeauna, biserica sprijină educația, știința și cultura, ca aspirații și creații firești și necesare omului în care Dumnezeu se manifestă inspirând, călauzind și descoperind”.

ÎPS Nifon apreciază rolul deosebit pe care Universitatea Valahia îl are în comunitatea noastră locală, în acestă regiune de dezvoltare socio-economică, ca instituție ce contribuie în mod evident și decisiv la pregătirea de specialiști în multe domenii de activitate.

După prezentarea mesajului ÎPS Nifon, rectorul Universității Valahia a venit din nou la microfon pentru a deschide calea la alocuțiuni pentru ceilalți invitați. A spus Laura Gorghiu că, prin prezența a mai mult de 2.200 de noi studenți, comunitatea academică târgovișteană se dezvoltă și întinerește.

„Îi felicitam pentru alegerea făcută și ne bucurăm de încrederea pe care ne-au acordat-o. Îi asigurăm că au făcut o alegere de bun augur, întrucât principiile care ne ghidează în activitățile pe care le desfășuram zi de zi sunt calitatea în educație și performanța în cercetare, în toate domeniile pe care le acoperă cele 10 facultăți din cadrul Universității Valahia”, a precizat rectorul instituției de învățământ superior.

Următoarele intervenții le-a pregătit, mărturisind că se află la deschiderea anului universitar trei oameni importanți, „trei exemple de succes: președintele Consiliului Județean Dâmbovița – doctor economist Corneliu Ștefan, prefectul Claudia Gilia – conferențiar universitar și primarul municipiului Târgoviște – jurist Cristian Daniel Stan. Suntem mândri de parcursul domniilor lor. Suntem încântați că ne reprezintă cu brio în activitățile pe care le desfășoară și ne bucurăm că putem materializa o serie de proiecte și evenimente comune, în cadrul parteneriatului strategic existent între instituțiile noastre, menit să conducă la dezvoltarea academică, culturală și economică a județului Dâmbovița”, a spus Laura Gorghiu.

Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița, i-a felicitat pe studenți fiindcă au ales pentru a se pregăti profesional, pentru a-și făuri viitorul, Universitatea Valahia din Târgoviște.

„Este cea mai tânără instituție de învățământ superior de stat din România. A crescut permanent de la înființare până astăzi, din punct de vedere al corpului didactic, al bazei materiale. Mulți dintre cei care s-au format pe băncile Universității Valahia Târgoviște au reușit ulterior să își construiască un drum de succes în viața. O voi spune de fiecare dată cu mândrie. Am studiat la Universitatea Valahia din Târgoviște! Am lucrat aici, am crescut odată cu această instituție, iar drumul meu în viață, în carieră, a fost și va fi un punct de plecare de la Universitatea Valahia din Târgoviște. În calitatea mea de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, afirm faptul că administrația județeană va fi în continuare un partener deschis al Universității, întrucât suntem conștienți de buna pregătire a studenților de astăzi și, nu în ultimul rând, de viitorul Universității Valahia din Târgoviște. Vă adresez îndemnul de a depune toate eforturile necesare și de a folosi cât de mult puteți avantajele educaționale pe care le are Universitatea Valahia din Târgoviște”, a spus Corneliu Ștefan.

Claudia Gilia, prefectul județului Dâmbovița, a precizat la microfon că este extrem de emoționată, iar această stare interioară este datorită faptului că este absolventă a acestei Universității și cadru didactic aici.

„Universitatea Valahia din Târgoviște este un reper pentru Cetatea Târgoviștei, pentru județul nostru. Educația este un pilon de bază pentru dezvoltarea oricărei societăți, de aceea permiteți-mi să vă felicit pe toți cei care, de astăzi, veți începe cursurile la Universitatea noastră. În cei 30 de ani de existență, Universitatea Valahia a reușit să facă față multiplelor provocări din societatea românească Universitatea noastră are o structură deosebită, are cadre didactice foarte bine pregătite. Instituția Prefectului are un parteneriat puternic cu Universitatea Valahia, de aceea eu voi susține orice investiție care aduce plus valoare universității noastre fiindcă știu că orice leu care este investit în universitate în mod corect nu înseamnă decât beneficiu și se întoarce înzecit în comunitatea noastră”, a adăugat prefectul Claudia Gilia.

Primarul Cristian Daniel Stan a declarat, cu deplină satisfacție, că Universitatea Valahia reprezintă o adevărată emblemă educațională a municipiului Târgoviște și a județului Dâmbovița.

„În urmă cu 25 de ani, eram și eu student și mă încercau emoții. Erau așa amestecate, speranțe, încredere, și până la urmă s-a dovedit că alegerea făcută a fost una foarte bună pentru cariera mea profesională, alegere pe care ați făcut-o și dumneavoastră astăzi. Mă adresez studenților. Valorificați timpul pe care îl petreceți la universitate, este foarte important să deprindeți cunoștințele profesionale și aptitudinile de natură să vă permită să faceți în viață ceea ce vă place din punct de vedere profesional. O profesie nu o ai pentru un an, pentru doi, o ai pentru toată viața”, a mărturisit Cristian Daniel Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Marșul luminilor, sâmbătă – 25 martie 2023, în orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu organizează, sâmbătă – 25 martie 2023, de la ora 20:00, evenimentul “Dăruiește Pământului din ENERGIA TA!”. Manifestarea cuprinde un „Marș al luminilor”, cu plecare la ora 20:30, din fața Hotelului Modern către Parcul Orășenesc, unde va fi format un ceas uman. În timpul acestei acțiuni, iluminatul public va fi stins.

PARTENERI:
Biblioteca Orășenească
Casa de Cultură
Școala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu”
Școala Gimnazială Nr.2 Titu Târg
Liceul Tehnologic „Goga Ionescu”
Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion”

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

20.000 de puieți forestieri vor fi plantați la Moreni, în zona Sângeriș-Cazemată

Publicat

pe

La inițiativa primarului municipiului Moreni – Constantin Dinu, Asociația EcoAssist, în parteneriat cu municipalitatea, va desfășura duminică, 26 martie 2023, începând de la ora 09:30, în zona Sângeriș – Cazemată, o acțiune de plantare a 20.000 de puieți forestieri.

Cei care vor să participe la această activitate civică se pot înscrie și pot solicita detalii, accesâd link-ul: https://forms.gle/VtpFrvNYgRLUi8v28

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats