Connect with us

ACTUALITATE

Record în România! Spitalul Județean din Târgoviște a atras 50 de medici noi, în 2 ani

Publicat

pe

Preocuparea pentru sănătatea dâmbovițenilor se vede foarte clar nu a fost doar o lozincă electorală pentru actualul președinte al Consiliului Județean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan, care a promovat și urmărește îndeaproape implementarea unor proiecte în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

În urmă cu un an, Corneliu Ștefan a lansat programul „Sănătate pentru Dâmbovița”, cu scopul de a îmbunătăți infrastructura medicală din județ, de a dota cu aparatură și tehnică performantă Spitalul Județean de Urgență, una dintre cele mai mari instituții de profil din țară, și, nu în ultimul rând, de a atrage în Dâmbovița specialiști în varii domenii medicale, cadre pregătite, entuziaste, dornice să se alăture echipei de la spitalul din Târgoviște, condus cu profesionalism de medicul Claudiu Dumitrescu. Implicarea și ambiția politico-administrativă a președintelui Corneliu Ștefan, la care s-a alăturat manageriatul doctorului Claudiu Dumitrescu, au adus, într-un timp scurt, plus valoare primei instituții medicale din județul Dâmbovița.

Ne referim acum la atragerea de cadre medicale pregătite, de medici specialiști care să contribuie prin profesionalismul lor la sănătatea dâmbovițenilor. S-a reușit, în mai puțin de 2 ani, ca la Târgoviște să fie angajați 50 de medici. O premieră la acest moment în România! Nu sunt spitalele din țară care să se poată lăuda că, într-un interval de timp așa de scurt și cu restricțiile impuse de pandemie, au reușit să recruteze 50 de medici.

Astăzi – 17 octombrie 2022, la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, în cadrul unei întâlniri cu presa, președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan și managerul general al unității sanitare – Claudiu Dumitrescu i-au prezentat pe ultimii 10 doctori care și-au început activitatea profesională la Târgoviște, sporind zestrea de cadre a unității medicale.

„Mă bucur că putem să anunțăm astăzi venirea altor 10 specialiști la Spitalul Județean de Urgență din municipiul Târgoviște. Dintre aceștia, patru sunt dâmbovițeni, cinci din București și unul din Buzău. Media lor de vârstă este de 32 de ani. În ultimul an, s-au efectuat 39 de angajări la Spitalul Județean de Urgență. Avem un farmacist, un biolog, un medic primar, 31 medici specialiști, 5 medici rezidenți anul V. Acest lucru spune foarte multe despre Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, dar și despre condițiile pe care județul nostru le oferă celor care aleg să muncească aici. Ne aflăm astăzi, aici, pentru că sistemul sanitar trebuie susținut. Eu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, și dumneavoastră, care reprezentați sistemul de sănătate, vrem să fim alături de dâmbovițeni, alături de toți cei care au nevoie de noi”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

A mai spus Corneliu Ștefan că succesul eforturilor de a consolida echipa de la Spitalul Județean se datorează pe de-o parte și unei bune negocieri, dar și modului în care se prezintă unitatea medicală în momentul de față și perspectivelor de viitor. Un medic bun, pentru a-și atinge nivelurile de performanță în activitate, are nevoie de o echipă managerială bună în spate, de condiții optime de lucru și de o dotare tehnică pe măsură.

Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, a vrut să accentueze faptul că atragerea a 50 de medici în numai 2 ani (angajări și detașări) este un record la nivel național.

„A fost vorba despre un efort concentrat, pe care l-am pus în practică împreună cu domnul președinte al Consiliului Județean. Ne-am mobilizat foarte tare pe ceea ce înseamnă resursă umană. Avem în prezent specializări medicale rare, pe care nu le-am avut până acum la Târgoviște. Piesă de rezistență, a venit de la Buzău, este domnul doctor Constantin Bunea. În cazul în care nu am fi reușit să-l atragem la spitalul nostru, Secția Neurologie era în pericolul încheiderii. Avem un deficit mare de cadre pe componenta de neurologie”, a precizat managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Dr. Claudiu Dumitrescu este ferm convins că procesul de completare a echipei medicale nu se oprește aici. Chiar unii dintre membrii de familie ai medicilor care au ales să profeseze la Târgoviște se vor alătura se pare colectivului de la Spitalul Județean.

La întâlnirea de astăzi de la Spitalul Județean de Urgență, alături de președintele Corneliu Ștefan și de managerul Claudiu Dumitrescu, s-au aflat vicepreședinții CJ Dâmbovița – Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, și mai mulți reprezentanți din conducerea unității medicale târgoviştene.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! A fost suspendată circulația pe TransBucegi, din cauza viscolului

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a luat decizia închiderii circulației rutiere pe DJ 713, sectorul Cabana Dichiu – intersecție drum de acces Cabana Piatra Arsă, ca urmare a fenomenelor meteo nefavorabile – cod portocaliu de viscol și căderi abundente de zăpadă.

„Recomandăm evitarea deplasărilor în această perioadă, iar în cazul în care acestea nu pot fi amânate, conducătorii auto trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele, să respecte semnalizarea rutieră din zonă, indicațiile agenților de poliție, ale reprezentanților jandarmeriei montane, ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, precum și ale reprezentanților SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, operatorul economic ce asigură servicii de deszăpezire pe drumurile județene.

Luând în considerare factorii de mediu ce au determinat depunerile abundente de zăpadă pe carosabilul drumului județean 713, sectorul mai sus- amintit, recomandăm evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor pe timp de ninsoare și viscol”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cum procedez dacă nu sunt angajat și vreau să mă asigur pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate?

Publicat

pe

Persoanele fizice care nu au încheiate raporturi juridice de muncă cu un angajator şi nu realizează venituri din desfăşurarea unei activităţi în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detaşare sau a unui statut special prevăzut de lege, nici alte venituri asimilate salariilor şi nu se încadrează în categoria persoanelor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate în baza unui contract de asigurare – ne informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

„Contractul de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate se încheie între persoana interesată și casa de asigurări de sănătate la care se află în evidenţă ca persoană asigurată în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Citește și: Comunicat CNAS: O aplicare justă, echitabilă şi nediscriminatorie pentru calculul indemnizaţiei de maternitate

Contractul poate fi încheiat pentru o perioadă determinată / nedeterminată la un venit ales de către asigurat, ce nu ține cont de veniturile impozabile realizate. Venitul ales nu poate fi mai mic decât valoarea lunară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii (3.000 lei începând cu 1 ianuarie 2023) şi nu poate depăși valoarea a 12 salarii minime.

Contractul de asigurare nu se încheie retroactiv și produce efecte exclusiv de la data înregistrării. Contribuţia lunară de asigurare pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate este de 1% şi se aplică asupra venitului înscris în contract”.

Citește și: Nu ai loc de muncă și vrei să te asiguri în sistemul public de sănătate? Află procedura aici!

Stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediilor şi indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

„În cazul în care nu au fost realizate venituri în ultimele 6 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, stagiul de asigurare se consideră realizat dacă prin însumarea perioadelor din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului rezultă un număr de zile de stagiu de asigurare cel puţin egal cu numărul total de zile lucrătoare din ultimele 6 luni anterioare producerii riscului.

Persoanele asigurate pentru concedii și indemnizații beneficiază de concedii şi indemnizaţii, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, în cazul unor situaţii de excepţie, respectiv în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin Hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, riscului maternal, carantinei, precum şi în cazul izolării urmare a infectării cu Covid-19)”, ne mai informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats