Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Trei investiții de anvergură, în implementare la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

Publicat

pe

Nu poți face performanță în medicină, nu poți să îi scapi pe oameni de boală, de suferință, dacă, lângă harul, dăruirea și profesionalismul urmașilor lui Hipocrat, nu există o bază materială de excepție, aparatură și tehnică medicală de înaltă definiție și precizie în materie de investigații medicale și tratament. Tocmai din acest motiv, președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, vrea să pună la punct toate aceste paliere, astfel că se află în diferite stadii de execuție trei proiecte importante la Spitalul Județean de Urgență. Vorbim despre: Ambulatoriul de Specialitate și extinderea Unității de Primiri Urgențe (UPU) și a Secției Cardiologie.

Astăzi – 17 octombrie 2022, împreună cu cei doi vicepreședinții – Luciana Cristea și Antonel Jîjîie și cu managerul Spitalului – Claudiu Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan a efectuat o scurtă vizită pe șantierele celor trei obiective de investiții, pentru a vedea stadiul de execuție.

„Lucrările pentru extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște sunt, în realitate, mult mai avansate decât graficul prognozat la începutul proiectului. Valoarea totală a acestui proiect, finanțat prin Programul Operațional Regional, este de aproximativ 17.000.000 de lei. Toate cabinetele, sălile de tratament, laboratoarele și saloanele vor avea dotări de ultimă oră. Acestea vor face obiectul unei investiții separate, de aproximativ 2,6 milioane de lei, care se va realiza până la finalizarea construcției. Clădirea va avea demisol, parter și trei etaje. Suprafața construită desfășurată este de 2.368 mp, iar amprenta la sol este de 512 mp. Termen: finalul anului 2023.

În ceea ce privește UPU, și aici lucrările sunt în plină desfășurare. Valoarea totală a acestui proiect este de peste 8 milioane de lei. Din această sumă, peste 5 milioane de lei vor merge către finanțarea lucrărilor de construcție, iar pentru dotarea Unităţii de Primiri Urgențe sunt alocați aproximativ 1.600.000 de lei. Foarte important de precizat este faptul că urgențele vitale vor fi separate de urgențele nonvitale. În acest fel, se diminuează timpii de așteptare pentru cei care au nevoie de servicii de urgență. Termen de încheiere a lucrărilor este finalul anului 2023″, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Investiția privind extinderea Secției Cardiologie are o valoare de 6.470.189,66 lei. Până acum, s-a construit o unitate de angiografie, s-au executat intervenții asupra clădirii existente, respectiv desfacerea pereților nestructurali și realizarea unei legături funcționale și structurale între clădirea veche și corpul propus. S-a mai efectuat sistematizarea pe verticală a zonei delimitate prin proiect, precum și relocarea rețelelor de utilități ale amplasamentului.

„În iulie, am semnat contractul pentru execuția lucrărilor de extindere a Secției Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Investiția este finanțată, în totalitate, din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Pentru dotarea acestei moderne secții, vom achiziționa și un angiograf. Odată pus în funcțiune acest aparat, pacienții nu vor mai fi transferați cu ambulanța sau elicopterul către spitalele din București. În acest fel, intervențiile se vor face mult mai rapid aici, la Târgoviște”, a adăugat Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Proiectanții și constructorii au vizitat amplasamentul noului stadion din Târgoviște

Publicat

pe

Proiectul privind construirea noului stadion din Târgoviște, în zona Mall Dâmbovița, merge înainte cu pași siguri. Astăzi – 27 ianuarie 2023, amplasamentul a fost vizitat de proiectanți și constructori. Aceștia au fost însoțiți la fața locului de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. De asemenea, la sediul CJ a avut loc un dialog între toți factorii implicați în realizarea acestui obiectiv.

„Am discutat toate detaliile astfel încât, în cel mult 6 luni, să înceapă construirea acestei arene sportive, în valoare de aproximativ 271.000.000 de lei. Consiliul Județean Dâmbovița va contribui cu suma de 25.000.000 de lei pentru materializarea acestui proiect. Mă bucur să spun că, pe lângă stadionul în sine, a fost prevăzut și un teren de antrenament”, a precizat Corneliu Ștefan.

Noul stadion va avea peste 12.000 de locuri și va dispune și de o pistă de atletism. În componența stadionului va mai intra vestiare pentru jucătorii de fotbal, atleți și arbitri, săli de antrenament, pentru încălzire, recuperare. Va exista și o sală de control antidoping. Complexul sportiv va fi deservit și de o parcare cu 400 de locuri. În zonă vor mai fi edificate spații destinate comerțului și alimentației publice.

„Noul stadion va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, meciurile naționalei de fotbal, dar și concerte și festivaluri. Odată cu finalizarea lucrărilor, județul nostru va putea intra în circuitul sportiv național și european dar va crea și oportunități de investiții conexe sporturilor care se vor practica pe acest stadion”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Antreprenorul care a câștigat licitația publică a mai construit Cluj Arena, Stadionul „Ion Oblemenco”, Stadionul de Rugby „Arcul de Triumf” și Stadionul Municipal din Târgu Jiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Grădinița din Sagricom este gata. Vezi când vor putea întra copiii în clase!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a organizat, astăzi – 27 ianuarie 2023, o conferință de presă cu ocazia finalizării lucrărilor la grădinița din Cartierul Tineretului – Sagricom, construită de la zero. Edilul i-a avut alături pe cei doi viceprimari – Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, precum și pe președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, pe inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu și pe directoarea unității de învățământ – Angela Morlovea.

Investiția din Sagricom a fost realizată în parteneriat cu Ministerul Educației și se ridică la 4,2 milioane de lei. Imobilul cuprinde trei săli de grupă, fiecare cu grup sanitar propriu și cu spațiu pentru depozitarea produselor alimentare acordate prin programele guvernamentale. De asemenea, a fost amenajat un loc de joacă în curte.

Unitatea va funcționa în regim program prelungit, în subordinea Grădiniței Nr. 9 „Alexandrina Simionescu Ghica”, iar copiii vor învăța în noile spații începând cu anul școlar 2023-2024, până atunci urmând să fie obținute toate autorizațiile necesare. În acest moment, părinții din Cartierul Sagricom și-au înscris copiii la diferite grădinițe din municipiu, după cum au găsit locuri disponibile. Din toamnă, micuții vor fi aproape de casă.

„Acest imobil poate găzdui 60 de copii, are toate dotările necesare – 3 săli de grupă, bucătărie, grupuri sanitare, spălătorie, călcătorie, deci tot ceea ce este necesar pentru ca o grădiniță să funcționeze în condiții foarte bune. Acest cartier avea nevoie de o asemenea structură.

În vecinătatea acestei grădinițe, va fi construită și o creșă și cred că vom oferi condiții foarte bune pentru locuitorii acestei zone. Cartierul s-a schimbat radical, avem și parcarea făcută, iluminatul public, vom realiza și un parc în zona dinspre biserică, plus creșa care va fi construită, plus un teren de sport pe care îl vom face în imediata vecinătate a acestei grădinițe”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a menționat, totodată, și celelalte proiecte pe care municipalitatea le implementează pentru modernizarea infrastructurii educaționale.

„După finalizarea a două școli importante, pe fonduri europene, Școala Mihai Viteazu și Școala Matei Basarab, în acest moment, se lucrează la Școala Nr. 6 Tudor Vladimirescu, este vorba de cel mai mare proiect care a vizat vreodată o școală din municipiul Târgoviște, și urmează să înceapă câteva proiecte importante, mă refer la Grădinița Nr. 3, la Grădinița Nr. 14, la proiectul care vizează Școala Grigore Alexandrescu – Școala Nr. 9, care este acum în structura Școlii Smaranda Gheorghiu. De asemenea, Grădinița Nr. 2, Grădinița Nr. 11, Liceul Voievodul Mircea. Totodată, vor fi intervenții și la Liceul Ion Heliade Rădulescu. Asta pentru a discuta numai de finanțările care sunt asigurate în acest moment. Pe POR urmează să intre în reabilitare, modernizare și extindere Școala Nr. 2 , Școala Nr. 1 și Colegiul Economic Ion Ghica. La mai bine de jumătate din aceste proiecte, avem deja finanțarea asigurată, urmând ca, odată cu deschiderea Ghidurilor de finanțare pe POR, să finanțăm și cele mai mari investiții: coala Nr. 2 , Școala Nr. 1 și Colegiul Economic Ion Ghica”.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a felicitat administrația municipiului Târgoviște pentru proiectele implementate și l-a asigurat pe primarul Daniel Cristian Stan că îi va fi alături și în viitor, pentru dezvoltarea orașului.

La rândul său, inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu a apreciat investiția din Cartierul Sagricom și a punctat că în tit județul Dâmbovița se întâmplă lucruri bune în ceea ce privește modernizarea infrastructurii educaționale.

Angela Morlovea – directorul Grădiniței „Alexandrina Simionescu Ghica”, în structura căreia va funcționa unitatea de învățământ preșcolar din Sagricom, a declarat că se simt „răsfățați” de către Primărie, având în vedere că, iată, sunt beneficiarii a două corpuri de clădire construite de la zero și dotate modern, în ton cu toate cerințele actuale în materie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats