Connect with us

ACTUALITATE

Marele Trofeu „Crizantema de Aur” 2022 a plecat la Constanța

Publicat

pe

Ultima seară a Festivalului Național „Crizantema de Aur” a fost brodată în muzică de calitate, emoții, lacrimi de fericire, surprize și satisfacția unui vis dus până la capăt. În aplauzele publicului, s-a consumat „Gala Laureaților”. Juriul a avut o misiune grea, ținând cont de faptul că prestația soliștilor, în care au fost înglobate voce, gest, prezență scenică, fiecare amănunt ce intră în acest complex al comportamentului artistic, a fost una excelentă.

S-a remarcat, la ediția de anul acesta a „Crizantemei” o și mai profundă șlefuire a talentul interpretativ al concurenților veniți la Târgoviște să încânte și să câștige. S-a simiți și abnegația coordonatorilor Festivalului, a celor care, pe parcursul lunilor trecute, s-au ocupat meritos de selecția participanților. Au scos la suprafață și i-au adus pe scena „Crizantemei de Aur” pe cei mai buni.

Și, uite așa, respectând valoarea, talentul, apreciate deopotrivă de public și de juriu, Trofeul „Crizantema de Aur” 2022 la Secțiunea Interpretare a plecat pe țărmul Mării Negre. Părintele Florian Popa din Constanța, membru al Coralei bărbătești „Armonia” din ArhiepiscopiaTomisului câștigând acest râvnit trofeu, simbol statornic al talentului și valorii.

Decernarea premiilor a fost realizată de președintele de onoare al juriului, maestrul Eugen Doga, alături de care s-au aflat: Madlen Șerban – secretar general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO și primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan.

Premii Secțiunea Interpretarea

Marele Trofeu „Crizantema de aur” 2022: Florian Popa- Constanța
Premiul I: Liliana Neciu din Cluj Napoca
Premiul II: Ana Maria Racu din București
Premiul III: Alexandru Aghenie din Râmnicu Vâlcea
Premiul Special „Ioana Radu”: Floretina Soare din Brăila
Premiul Special „Tinereţea Romanţei”: Manuel Bălănică din Cernavodă
Premiul Special „Cetatea Romanței”: Carolina Jițaru din Cernăuți – Ucraina.
Premiul Special „Romanța ne unește”: Taisia Caraman din Chișinău
Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din Republicii Moldova: Nicolae Palade din Republica Moldova

Premii Secţiunea Creaţie

Trofeul „Crizantema de Aur 2022”: Nicolae Caragia din Ilfov
Premiul I: Horia Moculescu din București
Premiul II: Camelia Florescu din București
Premiul III: Petre Vârlan din Brașov
Premiul special „Henry Mălineanu”: Vasile Jercan din București
Premiul special „Ionel Fernic”: Adrian Romcescu din București
Premiul special „Romanţa ne uneşte”: Maricel Maxim din Iași
Premiul special „Cetatea Romanţei”: Dumitru Caulea din Ucraina – Cernăuți
Premiul special „Tinereţea Romanţei” Adrian Beldiman din Republica Moldova – Chișinău

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! A fost suspendată circulația pe TransBucegi, din cauza viscolului

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a luat decizia închiderii circulației rutiere pe DJ 713, sectorul Cabana Dichiu – intersecție drum de acces Cabana Piatra Arsă, ca urmare a fenomenelor meteo nefavorabile – cod portocaliu de viscol și căderi abundente de zăpadă.

„Recomandăm evitarea deplasărilor în această perioadă, iar în cazul în care acestea nu pot fi amânate, conducătorii auto trebuie să echipeze corespunzător autovehiculele, să respecte semnalizarea rutieră din zonă, indicațiile agenților de poliție, ale reprezentanților jandarmeriei montane, ale Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, precum și ale reprezentanților SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, operatorul economic ce asigură servicii de deszăpezire pe drumurile județene.

Luând în considerare factorii de mediu ce au determinat depunerile abundente de zăpadă pe carosabilul drumului județean 713, sectorul mai sus- amintit, recomandăm evitarea, pe cât posibil, a deplasărilor pe timp de ninsoare și viscol”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cum procedez dacă nu sunt angajat și vreau să mă asigur pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate?

Publicat

pe

Persoanele fizice care nu au încheiate raporturi juridice de muncă cu un angajator şi nu realizează venituri din desfăşurarea unei activităţi în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detaşare sau a unui statut special prevăzut de lege, nici alte venituri asimilate salariilor şi nu se încadrează în categoria persoanelor care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, se pot asigura în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate în baza unui contract de asigurare – ne informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.

„Contractul de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate se încheie între persoana interesată și casa de asigurări de sănătate la care se află în evidenţă ca persoană asigurată în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Citește și: Comunicat CNAS: O aplicare justă, echitabilă şi nediscriminatorie pentru calculul indemnizaţiei de maternitate

Contractul poate fi încheiat pentru o perioadă determinată / nedeterminată la un venit ales de către asigurat, ce nu ține cont de veniturile impozabile realizate. Venitul ales nu poate fi mai mic decât valoarea lunară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii (3.000 lei începând cu 1 ianuarie 2023) şi nu poate depăși valoarea a 12 salarii minime.

Contractul de asigurare nu se încheie retroactiv și produce efecte exclusiv de la data înregistrării. Contribuţia lunară de asigurare pentru concedii şi indemnizații de asigurări sociale de sănătate este de 1% şi se aplică asupra venitului înscris în contract”.

Citește și: Nu ai loc de muncă și vrei să te asiguri în sistemul public de sănătate? Află procedura aici!

Stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediilor şi indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

„În cazul în care nu au fost realizate venituri în ultimele 6 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, stagiul de asigurare se consideră realizat dacă prin însumarea perioadelor din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului rezultă un număr de zile de stagiu de asigurare cel puţin egal cu numărul total de zile lucrătoare din ultimele 6 luni anterioare producerii riscului.

Persoanele asigurate pentru concedii și indemnizații beneficiază de concedii şi indemnizaţii, fără îndeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, în cazul unor situaţii de excepţie, respectiv în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin Hotărâre a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, riscului maternal, carantinei, precum şi în cazul izolării urmare a infectării cu Covid-19)”, ne mai informează Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats