Connect with us

ACTUALITATE

Marele Trofeu „Crizantema de Aur” 2022 a plecat la Constanța

Publicat

pe

Ultima seară a Festivalului Național „Crizantema de Aur” a fost brodată în muzică de calitate, emoții, lacrimi de fericire, surprize și satisfacția unui vis dus până la capăt. În aplauzele publicului, s-a consumat „Gala Laureaților”. Juriul a avut o misiune grea, ținând cont de faptul că prestația soliștilor, în care au fost înglobate voce, gest, prezență scenică, fiecare amănunt ce intră în acest complex al comportamentului artistic, a fost una excelentă.

S-a remarcat, la ediția de anul acesta a „Crizantemei” o și mai profundă șlefuire a talentul interpretativ al concurenților veniți la Târgoviște să încânte și să câștige. S-a simiți și abnegația coordonatorilor Festivalului, a celor care, pe parcursul lunilor trecute, s-au ocupat meritos de selecția participanților. Au scos la suprafață și i-au adus pe scena „Crizantemei de Aur” pe cei mai buni.

Și, uite așa, respectând valoarea, talentul, apreciate deopotrivă de public și de juriu, Trofeul „Crizantema de Aur” 2022 la Secțiunea Interpretare a plecat pe țărmul Mării Negre. Părintele Florian Popa din Constanța, membru al Coralei bărbătești „Armonia” din ArhiepiscopiaTomisului câștigând acest râvnit trofeu, simbol statornic al talentului și valorii.

Decernarea premiilor a fost realizată de președintele de onoare al juriului, maestrul Eugen Doga, alături de care s-au aflat: Madlen Șerban – secretar general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO și primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan.

Premii Secțiunea Interpretarea

Marele Trofeu „Crizantema de aur” 2022: Florian Popa- Constanța
Premiul I: Liliana Neciu din Cluj Napoca
Premiul II: Ana Maria Racu din București
Premiul III: Alexandru Aghenie din Râmnicu Vâlcea
Premiul Special „Ioana Radu”: Floretina Soare din Brăila
Premiul Special „Tinereţea Romanţei”: Manuel Bălănică din Cernavodă
Premiul Special „Cetatea Romanței”: Carolina Jițaru din Cernăuți – Ucraina.
Premiul Special „Romanța ne unește”: Taisia Caraman din Chișinău
Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din Republicii Moldova: Nicolae Palade din Republica Moldova

Premii Secţiunea Creaţie

Trofeul „Crizantema de Aur 2022”: Nicolae Caragia din Ilfov
Premiul I: Horia Moculescu din București
Premiul II: Camelia Florescu din București
Premiul III: Petre Vârlan din Brașov
Premiul special „Henry Mălineanu”: Vasile Jercan din București
Premiul special „Ionel Fernic”: Adrian Romcescu din București
Premiul special „Romanţa ne uneşte”: Maricel Maxim din Iași
Premiul special „Cetatea Romanţei”: Dumitru Caulea din Ucraina – Cernăuți
Premiul special „Tinereţea Romanţei” Adrian Beldiman din Republica Moldova – Chișinău

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Au început „Zilele Municipiului Giurgiu”. Concerte seară de seară până pe 23 aprilie

Publicat

pe

Astăzi – 19 aprilie 2024, au debutat „Zilele Municipiul Giurgiu” – cinci la număr, adică până la Sf. Gheorghe – patronul spiritual al orașului. Activitățile pregătite de autoritățile includ evenimente cultural-artistice și de recreere, precum și concerte în aer liber, susținute de artiști consacrați începând cu ora 19:30. Locul de desfășurare: Parcul Tineretului, adiacent Steaua Dunării.

  • În această seară, vor urca pe scenă soliștii de muzică populară Constantin Bahrin, Elena Mândrescu și Ștefan Enășel.
  • Sâmbătă – 20 aprilie 2024, va fi un concert susținut de Adriana Gavrilă, Emilian și Bibi.
  • Duminică – 21 aprilie 2024, urmează Cristina Ene, Cabron și Lora.
  • Luni – 22 aprilie 2024: Dan Cernăvodeanu, Iuliana Zlatov, Shondy și Jean de la Craiova.
  • Marți – 23 aprilie 2024, concertul va fi susținut de Daniel Sima, Selena Mărgean, Iulian Urlea, Mihaela Băbaru, Ioana Lărgeanu, Reta Baltag, Georgeta Vasile Măsură, Mariana Simion, Adelina Găujdeanu, Adina Roșca și Cătălin Doinaș.

Pentru desfășurarea acestor evenimente în condiții de siguranță, jandarmii le recomandă participanților să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine, să nu se implice în acțiuni ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice, să evite consumul de alcool, iar în situații care presupun intervenția forțelor de ordine să solicite sprijin în mod direct sau prin 112.

De asemenea, este strict interzisă folosirea aeronavelor fără pilot la bord (drone) deasupra zonelor dens populate sau a adunărilor de oameni organizate în aer liber la o înălțime mai mică de 300 de metri față de orice obstacol fix situat pe o rază de 600 de metri de la aeronavă, sancțiunea fiind cuprinsă între 25.000 și 50.000 lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Atenție! Casele de marcat devin obligatorii și la automatele comerciale

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede au obligația de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale – informează ANAF.

Toți cei care nu se conformează, vor fi sancționați cu amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, începând cu data de 1 octombrie 2024. De asemenea, se va dispune confiscarea sumelor nejustificate și suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite